• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

20 lirayı ödeyemedi felç oldu

20 lirayı ödeyemedi felç oldu
Çocuğunu anasınıfına kaydettirirken ödeyemediği 20 liraya karşılık, okulun halılarını yıkamayı kabul eden kadın evinin damında halı yıkarken düşüp felç oldu.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Yavacık köyünde geçen yıl oğlu Enes’i ilköğretim okulunun anasınıfına kayıta götüren 31 yaşındaki Elif Satık’tan iddiaya göre, kayıt ve aidat parası olarak 20 TL istendi.

Eşi Mehmet Satık’ın işsiz olduğunu söyleyen Elif Satık, parayı ödeyemeyeceğini belirtirken, öğretmenler okul müdürünün talimatı gereği anasınıfının halılarını kayıt parası karşılığı yıkamasını istedi.

Radikal gazetesinin haberine göre Elif Satık, daha sonra öğrencilerin getirdiği halıları evinin damında yakarken, 14 Ekim 2009 günü ayağının kayması sonucu düşerek ağır yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılarak ameliyat edilen kadının düşme sonucu belinde üç omurunun kırıldığı ortaya çıktı. Kırılan omurlara platin takılmasına rağmen yatağa bağımlı kalan anne, parasızlıktan düzenli tedavi de olamadı.

Elif Satık’ın düşüp yatalak kalmasıyla ilgili olarak Çınar Savcılığı tarafından yapılan soruşturmada, okul yöneticileri ve Elif Satık’ın ifadeleri alınarak olayda suçlu bulunmadığı ve Elif Satık’ın okulun halılarını kendi isteğiyle yıkadığı sonucuna varıldı ve kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Olayın basın yayın organlarında yer alması üzerine Satık ailesi, avukatı aracılığıyla Siverek Ağır Ceza Mahkamesi’ne başvurarak, savcılığın kovuşturmaya yer olmadığına dair kararının kaldırılmasını istedi.

İtiraz dilekçesinde, Elif Satık’ın okuma -yazması olmadığı halde imzalatılan ifadenin kendisine okutulmadığı ve başka görgü tanıklarının ifadelerinin de alınmadığı belirtildi.

Elif Satık’ın avukatı Mehmet Adıgüzel, iki çocuk annesi Elif Satık’a kayıt parası ödememesi karşılığı okulun halılarının yıkatıldığını ve müvekilinin sırf çocuğu eğitim görsün diye buna katlandığını belirterek, “Ancak, halıları yıkarken ayağı kayıp damdan düşüyor ve ağır yaralanarak yatalak oluyor. Ailenin hiçbir sosyal güvencesi ve geliri yok. Kadın kendi ihtiyaçlarını bile karşılamakta güçlük çekiyor” dedi.

Adıgüzel, Satık ailesinin 20 TL kayıt parası yüzünden büyük zararlar gördüğünü belirterek Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, 210 bin TL maddi ve manevi tazminat istediklerini söyledi.

Avukat Adıgüzel, bakanlıktan gelen cevaba göre İdare Mahkemesi’ne dava açacaklarını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilen tazminat başvurusuyla ilgili dosyaya, ailenin aldığı, ‘fakirlik kâğıdı’ da konuldu.

Soruşturma kapsamında ifade veren okul müdürü Veysi Gül ise zorla halı yıkatıldığı iddiasını reddederek, “Halıları öğrenci velileri gönüllü yıkıyor. Kimseye zorla ya da kayıt parası karşılığı halıları yıkatmadık. Nazımızın geçtiği ailelere rica ettik, onlar da gönüllü alıp bu halıları yıkıyorlar. Bizim bu olayda bir suçumuz yoktur” demişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89