• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 5 °C

2 bin 500 istasyonda yakıt yok

2 bin 500 istasyonda yakıt yok
Fransa'da, ulusal grev gerçekleşiyor. Eylem nedeniyle ülkede hava ve demiryolu ulaşımı durdu. Yakıt verilemeyen istasyon sayısı ise 2 bin 500'e ulaştı.

Günlerdir devam eden eylemlerle sarsılan Fransa'da, ulusal grev gerçekleşiyor. Eylem nedeniyle ülkede hava ve demiryolu ulaşımı durdu. Yakıt verilemeyen istasyon sayısı ise 2 bin 500'e ulaştı.

Paris banliyölerinde öğrenciler polisle çatışrken, göstericiler araçları ateşe verdi.

 Fransa'da hükümetin emeklilik reformuna yönelik protesto eylemleri bugün gerçekleşen ulusal grevle doruk noktasına ulaştı.

Fransa'nın 200 kent ve kasabasını kapsayan protestolar nedeniyle hava ve demiryolu ulaşımı durdu, öğrenciler de okullara gitmedi.

Paris'teki Orly havaalanındaki seferlerin yüzde 50'si, Roissy ve diğer kentlerdeki havaalanlarındaki seferlerin yüzde 30'u iptal edildi.

Demiryolları çalışanları grevi yüzünden, hızlı tren seferlerinin yüzde 60'ı gerçekleştirilebildi.

Öğretmenler, posta idaresi çalışanları, enerji ve sağlık sektörü ve liman işçileri de genel greve katılanlar arasında yer alıyor.

YAKIT GİTTİKÇE AZALIYOR

Petrol rafinerisi işçilerinin son bir haftadır sürdürdüğü grev yüzünden, ülke genelinde yakıt sıkıntısı çeken benzin istasyonu sayısı da giderek artıyor.

Ülkedeki 2 bin 500 benzin istasyonu tüketicilere yakıt tedarik edemiyor. Fransa'da, 12 bin 500 civarında benzin istasyonu bulunuyor.

Yetkililerin yakıt sıkıntısı yaşanmayacağı yolunda yaptıkları açıklamalara rağmen, petrol rafinelerindeki grevlerin ve yakıt depolarının önündeki engellemelerin devam etmesi yüzünden başkent Paris'te sürücüler benzin istasyonlarına akın etmeye devam ediyor.

Ülkedeki toplam 12 petrol rafinerisinin de grevde olduğunu hatırlatan uzmanlar, devletin kullanılmasına şimdiden izin verdiği ''stratejik yakıt stokunun'' ancak 90 gün dayanabileceği görüşünde.

Greve destek veren kamyon şoförleri de yollarda normal süratlerinden daha yavaş giderek, ulaşımı engelleme yoluna gidiyor.

Mecliste daha önce kabul edilen emeklilik reformu tasarısının, perşembe günü senatoda oylanması bekleniyor.

Hükümet, tasarının kabul edilmemesi halinde, sürekli açık veren sosyal güvenlik sisteminin önümüzdeki yıllarda iflas edeceği görüşünde.

Yapılan kamuoyu yoklamaları, eylem nedeniyle aksama yaşansa da Fransızların yüzde 71'inin protestocuları desteklediğini gösteriyor.

Ancak çalışanların bu tepkisine karşın Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy geri adım atmamakta kararlı. Reform paketini savunan Sarkozy, bunun Fransa için bir gereklilik olduğunu söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89