• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 11 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 14 °C

100 Bin Ermeni Dış Basında!

100 Bin Ermeni Dış Basında!
Erdoğan'ın Londra ziyareti sırasında verdiği röportajda "gerekirse Türkiye'deki 100 bin Ermeni göçmenin sınırdışı edilebileceği"ni söylemesi İngiliz basınının da dikkatini çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Londra ziyareti sırasında verdiği röportajda "gerekirse Türkiye'deki 100 bin Ermeni göçmenin sınırdışı edilebileceği"ni söylemesi İngiliz basınının da dikkatini çekti.

The Times:

Sınırdışı etme girişimlerinin modern Avrupa tarihinde güçlü bir simge olduğunu belirten Times, Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri, Amerikan Kongresi'nin bir komisyonu ile İsveç Parlamentosu'ndan geçen ve bağlayıcılığı olmayan tasarılar nedeniyle söylediğini yazdı.

1915 olaylarını "tarihi bir gerçek" olarak niteleyen gazete, modern Türkiye'nin hükümetinin buna direnmesinin olağandışı olduğunu savunarak, “Bugün hayatta olan hiç kimsenin geçmişteki barbarlıklardan sorumlu değil. Çünkü o olaylar çoktan tarihe karışmış bir emperyal güç tarafından gerçekleştirildi" diye yazdı.

Gazete, egemen devletlerin kendi vatandaşı olmayan kişilerin girişlerini ne şekilde sınırlayacağını belirleme hakkına sahip olduğunu hatırlattıktan sonra, “Fakat Türkiye'de bu kişiler bir felaketten kaçıp sığınacak yer arayan göçmenler. Bu kişiler arasında evleri ve geçim kaynakları 1988 yılındaki Ermenistan depreminde yıkılanlar da var" ifadesini kullandı.

Daily Telegraph:

Daily Telegraph ise, Başbakan'ın sözlerini, “Türkiye 100 bin Ermeni'yi sınırdışı etmekle tehdit etti" başlığıyla duyurdu.

Gazete, Başbakan Erdoğan'ın sözlerine karşılık, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Türkiye'deki Ermeni göçmenlerin sınırdışı edilmelerinin gündemde olmadığını söylediğini yazdı.

Daily Telegraph, Amerikan Kongresi ile ve İsveç Parlamentosu'nu 1915 yılı olaylarını “soykırım" olarak niteleyen tasarıları kabul etmeye ikna eden iyi örgütlenmiş uluslararası bir kampanyanın Ermenistan'la ilişkileri normalleştirmek isteyen Türkiye'yi hayal kırıklığına uğrattığını kaydetti.

Gazete, Ermeni göçmenlerin sınırdışı edilebileceği ifadesinin Ermenistan'da tepki yarattığını belirterek, Ermeni milletvekili Hrayr Karapetyan'ın Erdoğan'ın sözlerini “şantaj" olarak nitelediğini bildirdi.

Ermenistan'dan ilk tepki

Ermenistan Başbakanı Tigran Sarkisyan, "Bu tür siyasi açıklamalar, iki ülkenin ilişkilerinin iyileşmesine katkı sağlamaz" ifadesini kullandı.

Sarkisyan, parlamentodaki konuşmasında, "Türkiye Başbakanı, bu tür açıklamalarda bulunursa, bu bize hemen 1915 olaylarının hatıralarını hatırlatır" dedi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89