• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 10 °C

1 Mayıs bayramınız kutlu olsun

1 Mayıs bayramınız kutlu olsun
Bugün 1 Mayıs...1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kutlamaların merkezi İstanbul Taksim Meydanı olacak.

1 Mayıs kutlamaları İstanbul’da, 09.00’da Taksim’e çıkan 3 koldan yürüyüşlerle başlayacak. Katılımcıların tamamının Taksim Meydanı‘na girmesinin ardından Ruhi Su Dostlar Korosu tarafından 1 Mayıs Marşı söylenecek.

İşçi Sınıfının Birlik, Mücadale ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs, yurt çapında alanlarda kutlanacak. İstanbul’da emekçiler “Baskılara, sömürüye ve savaş kışkırtıcılığına karşı” bugün 1 Mayıs Taksim Meydanı’nda buluşacak.

1 Mayıs kutlamaları İstanbul’da, saat 09.00’da Taksim’e çıkan 3 koldan yürüyüşlerle başlayacak. Şişli-Taksim yönünde DİSK’in önderliğinde DİSK’e bağlı sendikalar, Sendikal Güç Birliği Platformu, Devrimci Haklar Federasyonu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti, kitle örgütü ve meslek odası yürüyecek. Tarlabaşı- Taksim yönünde ise KESK’in önderliğinde Halkların Demokratik Kongresi ve ÖDP’nin de içinde olduğu bazı parti, meslek odası ve kitle örgütü üyeleri yürüyecek. Beşiktaş- Dolmabahçe- Gümüşsuyu kolunda ise TMMOB ve TTB önderliğinde CHP’nin de aralarında olduğu siyasi parti, sendika ve meslek odaları Taksim Meydanı’na yürüyecek. “1 Mayıs Hakkı Müdafaa Günüdür” adıyla sosyal ağlarda örgütlenen “Devrimci İslamcı”lar grubu da kutlamalara “Kapitalizmle Mücadele Korteji”yle katılacak.

Tüm sendika, siyasi parti, meslek odaları ve demokratik kitle örgütleri kortejler eşliğinde saat 11.00 gibi Taksim’e çıkacak. Katılımcıların tamamının alana girmesinin ardından, Ruhi Su Dostlar Korosu tarafından 1 Mayıs Marşı hep birlikte söylenecek. Saat 13.00’te KESK Genel Başkanı Lami Bilgin, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı ile TTB Başkanı Eriş Bilaloğlu konuşma yapacak.

1 Mayıs katılımcıları

BDP, ÇHD, 78’liler Federasyonu, Aka-Der, Alınteri, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Devrimci 1 Mayıs Platformu, Devrimci Anarşist Faaliyet, Devrimci Çözüm, Devrimci Dönüşüm, Devrimci Hareket, Devrimci İşçi Hareketi, Devrimci İşçi Partisi, Devrimci Proletarya, EHP, EMEP, Galatasaray Tekyumruk taraftar grubu, Gülsuyu Gülensu Yaşam ve Dayanışma Derneği, Güvencesizler Hareketi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halk Cephesi, Halkevleri, HKP, Halkların Demokratik Kongresi, HDK, ESP, İKP, İşçi Cephesi, İşçi Mücadele Derneği, Jıneps Gazetesi, Kaldıraç, Kangal Dernekler Federasyonu, Kent Hareketleri, KÖZ, Mücadele Birliği, ODAK Dergisi, Oyuncular Sendikası, ÖDP, Özgürlük ve Sosyalizm Partisi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Proletar Devrimci Duruş, Red Dergisi, SDH, SDP, SES, SHD, SODAP, SOSYAL DEMOKRATİK PARTİ, Sosyalist Devrim Parti Girişimi, Sosyalist Gelecek Parti Hareketi, Sosyalist Umut Derneği, Tiyatro Oyuncuları Derneği, TKP, TKP 1920, Toprak ve Özgürlük Kooperatifi, TÖK-Öğrenci Kulübü, TÜM-İGD.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89