• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 4 °C

Rakka operasyonu başladı

Rakka operasyonu başladı
Öncülüğünü YPG'nin yaptığı Demokratik Suriye Güçleri, IŞİD’in elindeki Rakka’nın kuzeyine operasyon başlattı.

Demokratik Suriye Güçleri, “Rakka’nın kuzeyini özgürleştirme” adıyla operasyon başlattı.

Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) haberine göreDemokratik Suriye Güçleri içerisinde yer alan ve Rakkalılardan oluşan Ehrar Rakka ve Liwa Tahrir Tugayları öncülüğündeki operasyona Uluslararası Koalisyon güçleri de hava desteği sağlıyor.

Operasyonun, Kobani’nin güneydoğusundaki Eyn İsa kasabasından 3 kol halinde başlatıldığı belirtildi.

6705-006.jpg

ANF'de yer alan habere göre Demokratik Suriye Güçleri komutanlarından Rojda Felat, Rakka ve çevresinde yaşayan halkların isteği üzerine hamleyi başlattıklarını belirtirken, “Koalisyonun hava desteği ve önemli oranda bir gücümüzle zafere ulaşacağız” dedi.

6703-009.jpg

Demokratik Suriye güçlerinin 3 koldan Rakka kuzeyine yönelik başlattığı operasyon 4 km uzunluğunda, 15 km genişliğindeki bir alanı kapsıyor. Kurtarılması hedeflenen alanlar ile Raqqa arasında 50-60 km bir mesafe var.

6702-055.jpg

Demokratik Suriye güçleri tarafından 3  koldan başlatılan operasyon çerçevesinde IŞİD ile Demokratik Suriye güçleri arasında Xediyad Xelil civarında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Koalisyon güçleri de hava desteği sağlıyor.

6701-021.jpg

ABD KOMUTANI, ROJAVA VE ANKARA'YI ZİYARET ETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Rojava'ya giden ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOMKomutanı General Joseph Votel, operasyona katılacak  Demokratik Suriye Güçleri yetkilileri ve komutanları ile görüşmüştü. ABD'li komutan görüşmede, Rakka operasyonuna başlanması durumunda ellerinden gelen desteği sunacağını da söylemişti. ABD'li komutan Votel, Rojava'dan sonra Ankara'ya gelmişti. 

67001.jpg
Rusya: Desteğe hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bir açıklama yaparak, Rakka'ya başlatılan operasyon kapsamında Kürt ve Arap güçlerine destek vermeye hazır olduklarını kaydetti. Gazetecilere konuşan Lavrov, Suriye Demokratik Güçleri ve ABD öncülüğündeki koalisyonla koordinasyon sağlamaya hazır olduklarını, Rakka'nın Suriye'de, tıpkı Irak'ta Musul kentinin olduğu gibi terörizmle mücadelede önemli bir hedef olduğuna dikkat çekti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya ve ABD'nin Suriye'de askeri harekatlarını koordine etme ve bilgi paylaşımı konusunda mutabakata vardığını belirtti. Lavrov "İnanıyoruz ki eğer ordularımız (Rusya ve ABD) harekatlarını koordine etmeye daha önce başlamış olsaydı, daha etkin hale gelmek ve bu bölgeleri hızla kurtarmak mümkün olacaktı" diye konuştu. Lavrov, iki ülke savunma bakanlarının askeri harekatların somut olarak nasıl koordine edileceği üzerine görüştüklerini kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89