• BIST 9801.44
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

KCK'den Güney-Rojava sınırındaki kazı açıklaması

KCK'den Güney-Rojava sınırındaki kazı açıklaması
KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Federal Kürdistan-Rojava sınırındaki kazı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Federal Kürdistan ile Rojava sınırındaki kazı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

KCK’nin açıklaması şöyle:

KDP yönetiminin bilgisi dahilinde Rojava sınırına hendekler kazılmaktadır. Buna karşı Rojava halkı da günlerdir tepki göstermektedir. Hendek kazımı ve ortaya çıkan gerilim Kürt kamuoyunu rahatsız etmektedir.

Bu hendek kazımı Kürt kamuoyu tarafından beklenmeyen bir durumdu. Herkesi olduğu gibi bizi de şaşırtmıştır. Ulusal birliğin öneminin arttığı ve ulusal kongrenin tartışıldığı bir zamanda böyle bir gerilimin ortaya çıkması talihsiz olmuştur. Rojava Devrimi tüm Kürtler için heyecan vermektedir. Kürdistan’ın bir parçasının ayağa kalkması ve kendi özgür yaşamını kurması kadar değerli bir şey olamaz. Bu açıdan var olan sorunların görüşmeler ve karşılıklı anlayışla çözümlenmesi gerekmektedir. Bu gerilim Kürtler açısından olumsuz bir durum olduğu gibi, Kürt düşmanlarını sevindirmektedir. Kürt düşmanları her zaman Kürtlerin parçalanmışlığı ve Kürtler arasındaki sorunlardan yararlanmışlardır. Bu açıdan artık Kürtler arasındaki sorunları gerilim ve parçalanma noktasına getirmeden, siyasi yollarla çözmek gerekmektedir. Kürtler arasındaki sorunlar diyalog ve siyasi yöntemle çözme dışına taşırılmamalıdır. Günümüz dünyasında farklı toplumlar ve devletler, aralarındaki sorunları diyalog ve siyasi yöntemlerle çözerken, Kürtler de kendi aralarında bu yol ve yönteme başvurmalıdırlar.

Rojava devrimine karşı tüm Kürt halkının, siyasi grup ve partilerin sorumlulukları ve yükümlülükleri bulunmaktadır. KDP ve Güney Kürdistan yönetiminden beklenen budur. Hatta Güney Kürdistan yönetiminin Rojava yönetimine karşı sorumluluk duymasını ve aralarındaki gerilimi diyalog ve siyasi yöntemlerle çözmesini tüm Kürtler beklemektedir. Bu nedenle Kürdistan arasına örülen tel örgülerin ve duvarların kaldırılması istenirken, Rojava sınırına hendekler kazılması şaşırtıcı olmuştur. Tüm Kürt halkı KDP’den bu uygulamanın bırakılmasını sağlamasını beklemektedir. Çünkü mevcut siyasi gerilimden Rojava halkı olumsuz etkilenmektedir. Uluslararası alanda birçok aydın, yazar ve siyasetçinin Rojava Devrimiyle dayanışma çağrısı yaptığı bir dönemde KDP’nin de politika ve tutumlarıyla Rojava Devriminin yanında olması gerekmektedir.

Uluslararası alanda birçok tanınan şahsiyetin Rojava Devrimiyle dayanışma içine girdiği bir dönemde tüm parçalardaki halkımız ve siyasi güçler Rojava Devrimine sahip çıkmalıdır. Gün, Rojava Devrimini sahiplenme ve savunma günüdür. Birçok güçten destek alan çeteler Rojava Devrimine saldırırken Rojava Devrimi yalnız bırakılmamalıdır. Maddi ve manevi destek verme yanında, bizzat savunulmasına da katkıda bulunmalıdır. Sadece Kürt halkı değil, dünyanın tüm halkları, demokrasi ve devrimci güçleri Rojava Devriminin yanında yer almalıdır.

Rojava halkı sadece Suriye’nin değil, Ortadoğu’nun kaderini değiştirecek bir devrimci hamle yapmıştır. Kürtler kendilerini demokratik ve özgür bir toplum haline getirirken, Suriye’yi de demokratik ve özgür bir ülke haline getirmede büyük adımlar atmışlardır. Bunun tüm Ortadoğu’yu etkileyeceği şimdiden görülmektedir.

Rojava Devriminin çok boyutlu büyük direniş gösterdiği bu günlerde Rojava Devriminin yanında olduğumuzu bir daha vurguluyor; tüm Kürt halkını, siyasi güçlerini ve demokrasi güçlerini Rojava Devrimini destekleyerek yanında yer almaya ve savunmaya çağırıyoruz.

  • Yorumlar 14
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89