• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 2 °C

KCK’den askeri darbe girişimi açıklaması

KCK’den askeri darbe girişimi açıklaması
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından dün gece yaşanan askeri darbe girişimine ilişkin açıklama yapıldı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından dün gece yaşanan askeri darbe girişimine ilişkin açıklama yapıldı.

KCK tarafından yapılan açıklama özetle şöyle: 

‘’Hangi iç ve dış siyasi etkenler ve odaklar içinde olursa olsun, hangi nedenlerle bir iktidar mücadelesi yürütülürse yürütülsün, bu durum birilerinin demokrasiyi savunup savunmaması sorunu değildir. Aksine bu durum Türkiye'de demokrasi olmadığının kanıtıdır. Bu tür iktidar kavgaları ve birilerinin fırsatı bulduğunda iktidarı ele geçirme girişimleri yaptığı yerler demokratik olmayan ülkelerdir. Bu tür ülkelerde bir otoriter güç başka bir otoriter gücü alaşağı etmek için kendine göre koşulları uygun bulduğunda darbe girişimlerinde bulunur. Türkiye'de gerçekleşen de budur.

‘Hakim olan askeri kliğe karşı başka bir askeri kliğin darbe yapma girişimidir’

Dünkü darbe girişimi öncesi de bir askeri vesayet rejimi vardı. Dolayısıyla gerçekleşen şu anda hakim olan askeri kliğe karşı başka bir askeri kliğin darbe yapma girişimidir. Zaten bu nedenle şimdiye kadar ordunun darbe yapmasını isteyen çevreler bu defa askeri vesayeti kabul etmiş Tayyip Erdoğan’ın yanında yer almışlardır. MHP’nin ve şovenist ulusalcı kesimlerin daha baştan Saray Gladyosu ve onun faşist müttefiklerinin yanında yer alması, yaşananın demokrasi karşıtlarıyla demokrasi güçleri arasındaki mücadele olmadığını çok açık biçimde ortaya koymaktadır.

‘AKP iktidarının sanki demokratik bir iktidarmış gibi gösterilmesi tehlikeli’

Bu darbe girişiminden sonra Tayyip Erdoğan, Saray Gladyosu ve faşist AKP iktidarının sanki demokratik bir iktidarmış gibi gösterilmesi, yapılan darbe girişiminden daha tehlikeli bir yaklaşımı ve durumu ifade etmektedir. Otoriter, despot, demokrasi düşmanı güçlerin arasındaki iktidar mücadelesini demokrasi karşıtlarıyla demokrasi arasındaki mücadele olarak göstermek, mevcut faşist ve despot iktidarı meşrulaştırma ve bu gerçeğini örtmekten başka bir anlama gelmemektedir.

‘Demokrasi güçlerinin bir tarafın yanında yer alması söz konusu değildir’

Türkiye'de ne sivil bir iktidar vardır; ne de demokrasi güçlerinin darbecilere karşı bir demokrasi mücadelesi vardır. Ortada demokrasi ve Kürd düşmanı mevcut siyasi sistemi kimin yöneteceği kavgası bulunmaktadır. Bu açıdan bu çatışmada demokrasi güçlerinin bir tarafın yanında yer alması söz konusu değildir.

‘Türkiye'yi bu tür çatışma içine sokan AKP iktidarıdır’

Türkiye'yi bu tür çatışma içine sokan, Kürd halkına ve demokrasi güçlerine karşı bir savaş hükümeti haline gelen bir AKP iktidarı vardır. Tekçi, hegemonik ve demokratik olmayan karakteriyle Türkiye'yi kaos ve çatışma içinde tutmaktadır. Zaten başta Kürd halkına ve demokrasi güçlerine karşı olmak üzere kendisinden olmayan her kese karşı yürüttüğü savaşla Türkiye'yi süreklileşen bir iç savaş ortamında tutmaktadır.

Son darbe girişimi de göstermiştir ki Türkiye'nin AKP faşist iktidarından kurtularak demokratik bir yönetime kavuşması ihtiyacı bulunmaktadır. Yaşanan gelişmeler, Türkiye'nin mevcut tekçi, hegemonik faşist iktidardan kurtularak demokratikleşmesini acil hale getirmiştir.

Bu çerçevede demokrasi güçlerine düşen görev, yaşanan çatışmalardan sonra faşist AKP iktidarının karakteri ve uygulamalarının demokrasi adına örtülmesinin ve meşrulaştırılmasının önüne geçecek bir tutum ve mücadeleyle Türkiye'de demokratikleşmeyi sağlatacak bir demokrasi ittifakının yaratılması olmalıdır. Bu darbe girişimi AKP faşizmine karşı mücadeleyi gevşetmek bir yana, bu mücadeleyi yükselterek Türkiye'yi bu kaos ve çatışma ortamından çıkaracak demokratik bir Türkiye'yi yaratmak olmalıdır.’’

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89