• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 14 °C

KCK: Katliamın sorumlusu IŞİD’i büyüten AKP’dir

KCK: Katliamın sorumlusu IŞİD’i büyüten AKP’dir
Suruç'ta SGDF'li gençlerin katledildiği bombalı saldırıya ilişkin açıklama yapan KCK, saldırının MİT'in bilgisi dahilinde gerçekleştiğini öne sürdü, katliamdan AKP'yi sorumlu tuttu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kobanê’nin yeniden inşası çalışmalarına katılmak üzere Suruç’a gelen SGDF üyesi gençlere yönelik canlı bomba saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

ANF’de yayınlanan ve katliamdan AKP hükümetini sorumlu tutan KCK açıklamasında “Bu katliamdan birinci derecede IŞİD’i destekleyip büyüten AKP Hükümeti sorumludur. Bu gençlerin katili doğrudan AKP Hükümetidir. AKP’nin Kürt düşmanlığı ve Kürt düşmanlığı temelinde IŞİD’le kurduğu ilişkiler ve ittifak bu katliamı ortaya çıkarmıştır. Suriye’de de Türkiye’de de IŞİD’i AKP Hükümeti yaratmıştır. Artık Türkiye’de kim IŞİD’li, kim AKP’nin emrindeki istihbarat üyesidir belli değildir. AKP Kürt düşmanlığı sonucu IŞİD’i Türkiye’ye taşımış ve IŞİD’le iç içe geçmiştir” denildi.

“Saldırı MİT’in bilgisi dahilinde yapılmıştır”

Türkiye-Suriye sınırının IŞİD için cennet haline getirildiği öne sürülen açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“Dünyanın her tarafından gelen çeteleri bu sınırdan Suriye’ye taşıdığı gibi, sınır hatlarını IŞİD’in eğitim-örgütlenme kampları ve lojistik merkezleri olarak kullanmasına açmıştır. Eğer bugün Ortadoğu’da bir IŞİD faşizmi varsa bunun en büyük destekçisi ve yaratıcısı AKP Hükümetidir. Bunu tüm dünya da bilmektedir. Bu açıdan bu bombalı saldırı doğrudan AKP Hükümeti saldırısıdır. Bu saldırı MİT’in bilgisi dahilinde Rojava Devrimini ve bu devrimle dayanışma içinde olanları yıldırmak için yapılmıştır.”

“AKP Kürt halkı ve dostlarına savaş açtı”

PKK’ye dönük silah bırakma çağrılarına da vurgu yapılan KCK açıklamasında, “Bu saldırıyla AKP’nin gerillaya neden silah bırakma dayatması yaptığı daha iyi anlaşılmıştır. AKP, Kürdistan ve Türkiye’de taşları bağlayıp köpekleri salmak istemektedir” denildi.

Seçim öncesi ve sonrası Türkiye ve Kürdistan’da gerçekleştirilen saldırıların da hatırlatıldığı açıklamada “Bu saldırı, AKP tarafından Kürt halkına, özgürlük hareketine ve dostlarına karşı savaş açıldığını ortaya koymaktadır. Bu saldırının hem planlanmasında hem de içinde AKP bulunmaktadır. Hiç kimse bu saldırıların AKP hükümetinin ve Türk istihbarat örgütlerinin bilgisi dışında olduğunu söyleyemez. AKP bu saldırıların hesabını mutlaka vermek durumundadır” ifadeleri kullanıldı.

“IŞİD’i en fazla AKP savundu”

AKP hükümetinin, Tel Abyad’ın YPG güçlerince özgürleştirilmesi sonrası yaptığı açıklamalara dikkat çeken KCK açıklaması şöyle sürdü:

“Tüm bu gerçekler AKP ile IŞİD’in nasıl bir otaklık içinde olduğunu kanıtlamıştır. IŞİD’i en fazla savunan AKP hükümeti olmuştur. Tüm bu gerçekler AKP Hükümeti ile IŞİD arasındaki ilişkilerin çok derin olduğunu göstermektedir. PYD’yi IŞİD’ten daha tehlikeli görmesi, bu hükümetin Kürt düşmanlığının ne düzeyde olduğunu tartışmasız gözler önüne sermiştir. Suruç katliamını bu zihniyette olan Kürt düşmanı AKP ve ortakları yapmıştır. AKP, bu gerçekliği ve bu temelde işlediği suçların üstünü örtemez.”

“Rojava devriminin dostları hedeflendi”

Bombalı saldırıya maruz kalan gençlerin başından beri Rojava devrimini destekleyen ESP sempatizanı gençler olmasının da tesadüf olmadığına dikkat çeken KCK, “Bu saldırı ortaya koymuştur ki, AKP sadece Kürt halkı ve özgürlük hareketini değil, Rojava devrimine destek veren tüm sosyalist güçleri de, Rojava devrimi dostlarını da hedeflemiş bulunmaktadır. AKP Hükümeti kendisi karşısında direnen hiçbir güç görmek istememektedir. Bu nedenle sosyalist gençlerin Kobane’nin inşasına destek vermesini de hedef almıştır” dedi.

‘AKP’nin politikalarına karşı ayağa kalkılmalı’

KCK açıklaması şu ifadelerle son buldu:

“Tayyip Erdoğan ve AKP Türkiye’yi Kürtlere ve demokrasi güçlerine karşı kirli savaşın yürütüldüğü bir ülke haline getirmek istemektedir. Bu nedenle tüm demokratik ve özgürlükçü güçler AKP’nin bu kirli politikasına karşı derhal ayağa kalkmalıdır. Çünkü AKP ve Türk devleti Kürt düşmanlığını bırakıp Kürt sorununu çözmediği müddetçe bu yönlü politikaları sürdüreceklerdir. Bu kirli politikayı ancak ayağa kalkan Kürt halkı ve demokrasi güçleri durdurabilir. Bu temelde tüm halkımızı ve demokrasi güçlerini Suruç katliamından birinci dereceden sorumlu olan AKP hükümetine karşı mücadeleyi yükseltmeye; derhal bir demokrasi programıyla bu kirli politikalara müdahale etmeye çağırıyoruz.”

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89