• BIST 9763.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 3 °C

HDP: Halk Cephesi şiddeti körüklemekten vazgeçmeli

HDP: Halk Cephesi şiddeti körüklemekten vazgeçmeli
HDP, Gazi Mahallesinde dün bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan çatışmalarla ilgili bir açıklama yaptı.

Gazi Mahallesinde dün gece yaşanan çatışmalarda 14 yaşındaki İbrahim Öksüz yaşamını yitirdi. HDP, olayların provokatör bir namludan çıkan mermiyle kaygı verici bir noktaya geldiğini duyurdu.

Kağıthane Nurtepe'de, önceki gün HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için açılan seçim standının kaldırılmasını isteyen Halk Cephesi üyeleri ile HDP'liler arasında başlayan çatışma, dün gece yine alevlendi.

Olaylar gündüz saatlerinde uyuşturucu çetesi olduğu iddia edilen bir grubun, Halk Cephesi üyesi bir kişiyi alıkoyarak darp etmesi üzerine başladı. Üyelerinin alıkonularak darp edilmesini akşam saat 20.00 sıralarında yürüyüşle protesto eden Halk Cephelilerin üzerine ateş açıldı. Açılan ateş üzerine karşılıklı çatışma başladı. Gece geç saatlere kadar devam eden çatışmalar sırasında çalıştığı tekstil atölyesinden çıkıp evine gitmeye çalışan tekstil işçisi İbrahim Öksüz (14) nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla yaralandı. Yaralanan Öksüz Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınsa da saat 23.00 sıralarında Öksüz kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Yaşanan çatışmanın Halk Cephesi ile uyuşturucu çeteleri arasında gerçekleştiği Cephe'ye ait Halkın Sesi TV adlı internet adresinden de yapılan açıklama ile duyurulmasına rağmen Öksüz'ün ölüm haberi ile birlikte HDP'lilere yönelik saldırılar yaşanmaya başlandı.

HDP İstanbul İl Başkanlığı yaşanan çatışmayla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada birkaç gün önce Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı desteklemek amacıyla Özgür Demokratik Alevi Derneği tarafından açılan standa Halk Cephesinin saldırısı üzerine başlayan gerginliğin dün akşam 14 yaşındaki İbrahim Öksüz’ün provokatör bir namludan çıkan mermiyle ölümüyle çok kaygı verici bir noktaya geldiği kaydedildi.

HDP’nin gerginliği sona erdirmek için azami derecede çaba sarf ettiğinin dile getirildiği açıklamada “Yapılan görüşmelerde gerilimin ortadan kalktığı ve sorunun çözüldüğünü düşünmüştük. Ancak görülüyor ki, tam da cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş’ın gecekondu yoksulları ve Alevilerle güçlü bağlar kurduğu bir süreçte bir takım devrimci kılıklı karanlık güçlerin devreye soktuğu proje başarıya ulaştı ve 14 yaşında bir genci aramızdan aldı. Bu kanlı provokasyonun fikir babaları ve uygulayıcıları yaptıkları ile ne kadar övünseler azdır!” denildi.

HDP açıklamasında Halk Cephesine şu çağrıda bulunuldu: “HDP olarak; kendisine devrimci diyen ancak birkaç gündür kışkırtıcı tavırlarını ısrarla sürdüren, en demokratik hakkımız olan seçim çalışmalarımızı engellemeye çalışan, stantlarımıza saldıran, partimiz ve kitlemiz hakkında akla hayale sığmayacak kara propagandalar yapmakta beis görmeyen Halk Cephesi’ni bu çatışmayı ve şiddeti körükleyen tavrından bir an evvel vazgeçmeye çağırıyoruz.”

Açıklamada yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybeden 14 yaşındaki İbrahim Öksüz’e rahmet, acılı ailesine baş sağlığı dilenirken “Bu cinayetin bütün çıplaklığı ile açığa çıkarılması ve sorumlularının cezalandırılması için bütün hukuki yolların açılmasını talep ediyoruz” denildi.

Açıklamada son olarak şunlar belirtildi: “Barış demokrasi ve özgürlük yürüyüşümüz, hangi karanlık tezgâhla, kimler tarafından engellenmeye çalışırsa çalışılsın, mutlaka başarıya ulaşacak ve bu topraklarda özgürlük dolu kardeşçe bir yaşam mutlaka tesis edilecektir.”

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89