• BIST 10247.75
  • Altın 2395.162
  • Dolar 32.2695
  • Euro 34.6233
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

Barzani: Danielle Miterand Kürdler için gözyaşı döktü

Barzani: Danielle Miterand Kürdler için gözyaşı döktü
Fransa’nın eski cumhurbaşkanı François Mitterrand’ın eşi Danielle Mitterrand için Hewler'deki bir konferans salonunda düzenlenen anma törenine katılan Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, burada bir konuşma yaptı.

Barzani, Danielle Mitterrand'ın Kürdlerin annesi gibi hareket ettiğini belirterek, kendisiyle ilk defa 1989 yılında Paris'te görüştüğünü anlattı.

Görüşmelerinden önce Mitterrand'ın, Türkiye'deki sığınmacı Kürdlerin kamplarını ziyaret ettiğini hatırlatan Barzani, "Aramızdaki görüşme benim için hayret vericiydi. Ona Kürdlerin yaşadığı trajediyi anlatmaya hazırlanıyordum. Fakat görüşmemizden önce Madam Mitterrand, Türkiye'deki sığınmacı Kürdleri ziyaret etmiş ve Fransa'ya dönmüştü" ifadelerini kullandı. 

Kürdlerin Mitterrand'a çok şey borçlu olduğunu dile getiren Barzani, şunları kaydetti:

"Kürd sığınmacıların durumunu anlatırken gözlerinden yaş akıyordu. Bu benim için ilginç bir durumdu. Çünkü o ana kadar yabancı birinin Kürdler için gözyaşı döktüğüne şahit olmamıştım. Kürdler ve Kürdistanlılar olarak, bu değerli hanıma borçluyuz. O nedenle anısı bizde diri kalacaktır."

"François Mitterrand Kürdlerin samimi bir dostu ve destekçisidir"

Fransa’nın eski cumhurbaşkanı François Mitterrand ile yaptığı görüşmeye de değinen Barzani, "Görüşmede de kendisine, 'Kürdistan'a dönünce, halkımıza ne anlatayım?' diye sordum. Bana şu cevabı verdi: 'Onlara de ki, François Mitterrand Kürdlerin samimi bir dostu ve destekçisidir.' Kürdler ile Fransa çok eski dostlardır ve ilişkileri güçlüdür. Fransa'yı ülkemiz ve halkımız için her zaman dost bir devlet olarak görüyoruz. Federal Kürdistan, IŞİD saldırılarına hedef olunca Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, çok hassas bir süreçte Hewler'i ziyaret etti. Bu ziyaret Federal Kürdistan için büyük önem taşıyordu" değerlendirmesinde bulundu.

Fransa'nın "insani ve mertçe tavrından" dolayı terör saldırılarının hedefi olduğunu savunan Barzani, "Paris'teki terör saldırısında hayatını kaybedenler nedeniyle, Fransa cumhurbaşkanı ve halkına bir kere daha başsağlığı diliyorum" diye konuştu.,

"Teröristler ortak düşmandır"

IŞİD'le yürütülen mücadeleye de değinen Barzani, uluslararası kamuoyunun ve devletlerin ortak hareket ederek bu tehdidi bertaraf etmesi gerektiğini vurguladı.

Teröristlerin ortak düşman olduğuna dikkati çeken Barzani, "Teröristler, hepimizin ortak düşmanıdır. Tüm özgür dünya aynı cephede yer alarak terörizme karşı savaşmalıdır. Teröristlerin hiçbir geleceği yoktur. Er ya da geç yok olacaklardır. Ne bu bölgede ne de başka yerde varlık bulmaları mümkün değildir" görüşlerini dile getirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89