• BIST 9880.13
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Ahmet Altan: 'Kürtler Türkiye’deki en büyük ve en ciddi güç'

Ahmet Altan: 'Kürtler Türkiye’deki en büyük ve en ciddi güç'
Ahmet Altan Kürtler, Kobani ve HDP'ye ilişkin Aksiyon dergisine önemli açıklamalarda bulundu.

Ahmet Altan sadece siyasi kültürümüz için değil, edebiyat dünyamız içni de çok şey ifade ediyor. Gerek romanlarında gerekse makaleleri ve gazetecilik kariyerinde resmî ideolojiyle mücadele etti. Taraf Gazetesi’nde yöneticilik ve yazarlık yaptığı yıllar Türk siyasetinin ve sosyolojisinin dönüm noktalarından biriydi. Gazetenin ‘derin devlet’ ve Balyoz, Ergenekon, Zirve, Darbe Günlükleri ve benzeri davalarda konusunda yürüttüğü yayınlar hala tartışılıyor.  

Ahmet Altan, gündemdeki sıcak konuları Aksiyon'a anlattı. İşte Altan'la yapılan söyleşiden önemli bir bölüm...

TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK VE EN CİDDİ GÜÇ KÜRTLER

-Kürtler meselesine gelsek. Yıllarca mazlum ve mağdur oldular. Bugün bir uluslaşma sürecindeler tabiri caizse. Ve kilit aktörler.

Türkiye’deki en büyük ve en ciddi güç. Türkiye’nin uluslararası açıdan da en büyük gücü Kürtler. Özellikle Kobani’den sonra uluslararası arenada çok büyük bir saygı kazandılar. Çünkü çok ciddi direndiler, ayrıca kadınlarıyla birlikte direndiler. Bu Ortadoğu için çok yeni bir görüntü.

-Erdoğan, Kobani’yle ilgili ne bekliyordu? Düştü düşüyor diyordu.

Dünyanın IŞİD’e karşı Kürtlerle işbirliği yapabileceğini tahmin edemediler. AKP’nin en büyük eksikliklerinden biri gelişmeleri okuyamıyor. Ortadoğu’yu okuyamıyor ve Türkiye art arda rezil oluyor. Hiçbir zaman olmadığı kadar güçsüz bir hâlde. Düşünsenize kendi mezarına sahip olamıyor. Oradan kaçırmak zorunda kalıyor. Kürtler ise şu anda gelişmiş dünyanın Ortadoğu’da kendisine müttefik olarak gördüğü en ciddi güç. Bu uluslararası güç onlara Türkiye içinde de büyük bir direnç, kuvvet ve yayılma imkânı veriyor. HDP ciddi biçimde Türkiyeli bir partiye dönüşüyor ve zannediyorum ki yüzde 10 barajını geçecek.

DEMİRTAŞ ÇOK AÇIK ŞEKİLDE İZİN VERMEYECEĞİNİ BELİRTTİ

-Açıktan değil ama siyasi kulislerin dar mecralarında dillendirilen bir soru ve kuşku var. Acaba HDP özerkliği alıp başkanlığı Tayyip Bey’e verir mi?

Bu çok sorulan bir soru. Ama Demirtaş çok açık bir şekilde en kısa en vurucu en etkileyici açıklamalarından birinde buna izin vermeyeceklerini belirtti. Bu lafa rağmen yaparlarsa çok ahlaksızca davranmış olurlar. Zannetmiyorum Kürtler bu ahlaksızlığı böylesine rahat kabul etsin. Siyaset bu gerçi, AKP de ne sözler vererek gelmişti ama her şeye rağmen bu kadar net verilmiş bir söz var. Bunu Kürtlerin bunca yıl mücadele ettikten sonra siyasete ilk güçlü girişlerinde ahlaksızlık yolundan gitmeyi göze alacaklarına çok ihtimal vermiyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89