• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 4 °C

ABD Kongresi’nde Kürdistan bayrağı

ABD Kongresi’nde Kürdistan bayrağı
ABD Kongresi’nin Cumhuriyetçi Partili Üyesi Ileana Ros Lehtinen, Kongre’de yaptığı konuşmada ‘Peşmerge Güçleri ve Kürdistan halkının IŞİD’e karşı savaşına saygı duyuyorum ve kendilerine daha fazla yardım yapılması gerektiğini düşünüyorum’ dedi.

ABD Kongresi’nin Cumhuriyetçi Partili Üyesi Ileana Ros Lehtinen, geçtiğimiz gün Kongrede yaptığı bir konuşmada, Peşmerge Güçleri’ne yardım konusunu gündeme getirdi.  

‘Kürdistan halkına saygı duyuyorum’ 

“Ben bugün burada Peşmerge Güçleri ve Kürdistan halkının IŞİD’e karşı savaşında göstermiş olduğu başarıdan dolayı duyduğum saygıyı dile getirmek istiyorum. Biz IŞİD ile savaşta bizimle müttefik olan güçlere daha fazla destek sunmalıyız’’ diyen Ileana Ros Lehtinen, Kürdistan Bölgesi’ndeki ekonomik kriz ve Peşmergelerin ihtiyaçlarından bahsetti. 

Peşmergelerin, 650 mil uzunluğundaki bir sınırı IŞİD’e karşı koruduğunu ve bin 400 mil kare coğrafyayı kurtardığını kaydeden Ileana Ros Lehtinen, Musul’un üç tarafından kuşatılması ve Şengal zaferinden de bahsetti.  

Ileana Ros Lehtinen “Bu başarıların bedeli ağır olmuştur. Bin 600 Peşmerge bu savaşta hayatını kaybetmiş, binlercesi de yaralanmıştır. IŞİD’e karşı kahramanca çarpışan Peşmergelere teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı. 

‘IŞİD’e karşı mücadelede ihtiyacımız olan en önemli güç Peşmerge’dir’   

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın ‘Peşmerge Güçleri, Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı savaşta en önemli müttefikimizdir’ tespitine de atıfta bulunan Ileana Ros Lehtinen, “Peşmerge Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı mücadelede ihtiyacımız olan en önemli güçtür’’ ifadelerini kullandı. 

Ileana Ros Lehtinen, “Kürdistan Bölgesi’ndeki ekonomik kriz nedeniyle hükümet Peşmergelerin maaşını ödeyemiyor çünkü 1 milyon 800 bin mülteci büyük bir yük oluşturuyor’’ şeklinde konuştu. 

'Peşmerge Güçleri için bir karar alınmalı'

Peşmerge Güçleri için bir karar alınması gerektiğini belirten ABD Kongresi Üyesi Ileana Ros Lehtinen, “IŞİD’e karşı kahramanca savaşan kadın ve erkek Peşmergelere sonsuz saygılarımı gönderiyorum’’ dedi.  

Ileana Ros Lehtinen’in konuşmasını değerlendiren Kürdistan Bölgesi ABD Temsilcisi Beyan Samî Ebdulrehman, “ABD hükümeti IŞİD’e karşı savaşta Kürdistan Bölgesi’ni müttefiki olarak görüyor. ABD Kongresi’nin Cumhuriyetçi Partili Üyesi Ileana Ros Lehtinen’e ve tüm kongre üyelerine Kürdistan Bölgesi’ne desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu destek savaşan Peşmergelere büyük bir moral ve güç olacaktır’’ şeklinde konuştu. (basnews)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89