• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 12 °C

Ülkücüden cemaate 'çözüm' karşıtı mesaj

Oral Çalışlar

Ümit Özdağ, MHP Genel Başkanlığı’na aday olmuş bir siyasetçi, ülkücü dünyanın bilinen isimlerinden. Özdağ; Bugün gazetesi yazarı, emekli savcı Gültekin Avcı’nın bir yazısından yola çıkarak, cemaatin Kürt meselesindeki duruşunu irdeliyor. Kısmen destek veriyor ama bazı eleştirilerde de bulunuyor.

Özdağ’ın alıntı yaptığı yazıda Avcı, ‘Çözüm Süreci’ni bir felaket olarak ele alıyor; silahların sustuğu son bir yılı “PKK egemenliği arttı, Kürdistan kuruluyor” sözcükleriyle değerlendiriyor. Özdağ bu yazıyı ‘harika’ buluyor.

“Gültekin Avcı, Bugün gazetesinde 31 Aralık 2013’te yazdığı yazıda PKK’nın müzakere sürecinde ulaşmış olduğu tehdit seviyesini harika bir şekilde özetlemiş. (...) PKK teröristleri tüm şehir ve ilçelere yerleşimini tamamladı. KCK sistematiğinin kurulmadığı, PKK silahlı teröristlerinin yerleşmediği bir tek ilçe bile kalmadı.(...) Tüm il ve ilçelerdeki asker ve polisçe bilinen PKK/KCK akşam toplantılarında PKK üst düzey yetkililerinin birbiriyle eşleşen açıklamaları şöyle: ‘Doğu ve Güneydoğu’da Türklerin sayısı asker ve polisten ibaret.(...) Çözüm süreci sayesinde hiç giremediğimiz yerlere ulaşıp yerleştik... Ayaklandığımız zaman Kürdistan artık tamamdır.’”

Özdağ, alıntıyı sürdürüyor: “TSK unsurları, polis ve görüştüğüm vatandaşlar ise bu görüntünün tek sebebi olarak; devlet yanındaki kişi ve grupların savunmasız bırakılması, hükümetin emirleri gereği yürütülen çözüm sürecinin devlet otoritesini ortadan kaldırması, KCK otoritesinin

açıkça ve görünür şekilde yerleşmesi ve serbestçe hareket edebilmesi olduğunu söylüyorlar.”

Özdağ, ‘Cemaat’e yakın’ olarak bilinen emekli savcıya, mensup olduğu grubun günahlarından söz etmeyi de gerekli görüyor: “Avcı’nın tespitleri ve aktarmalarında en ufak bir abartma yok. (...) Ancak müzakere adı verilen teröre teslimiyet süreci ve sonunda gelinen bu nokta sadece hükümetin suçu mu? Hizmet, ilk günden bu yana müzakerelere destek vermiyor mu? (...) Âkil Adamlar içinde Hizmet mensupları yok mu? Hizmet, Kürtçe televizyon çalıştırmıyor mu? Ve hepsinden önemlisi Ergenekon, Balyoz, Casusluk ve adları artık tarihe mal olmuş birçok operasyonda Deniz Kuvvetleri ve askeri teknoloji uzmanları dışında Türk Ordusu’nun terörle mücadelede en seçkin ve ön plana çıkmış unsurları tasfiye edilmedi mi? Bu süreçte Hizmet’in hiç mi payı yoktu. Ergenekon, PKK’ya teslim oluş sürecinin diğer adı değil mi? (...) Hizmet’in gayriresmi sözcüsü olanlar ‘Kürtlere bütün haklarını verelim. Bizim meselemiz PKK ile’ şeklinde bir söylem ile aslında PKK’nın hedeflerine karşı çıkmadıklarını ortaya koymuyorlar mı?”

Oslo’yu ortaya çıkardılar

Özdağ, ‘KCK operasyonlarının yaygınlaştırılması’, ‘Oslo görüşmelerinin basına sızdırılması’ gibi noktalardaki ‘Hizmet’e de dikkat çekiyor: “Bu arada KCK operasyonlarında ve Oslo görüşmelerinin millet tarafından öğrenilmesi hususunda Hizmet’e yakın polislerin büyük hizmeti olduğu anlaşılmaktadır.”

Ümit Özdağ, Kürt sorununa militan bir milliyetçi gözle bakan bir isim. Gültekin Avcı’nın Bugün gazetesindeki değerlendirmelerinden yola çıkarak, “çözüm sürecinin, bölgede PKK’yı güçlendirdiğini ve Türkiye’nin bir bölünmeye doğru gittiğini” düşünüyor. Veya ‘fotoğrafın böyle görülmesini’ istiyor.

Hükümet-cemaat geriliminin zirveye tırmandığı günlerde, cemaate yakın bir kalemin, Gültekin Avcı’nın, “Çözüm süreci yüzünden Kürdistan kuruluyor” teziyle ortaya çıkarak, hükümeti bu noktadan eleştirmesi; belki de yeni ittifak olasılıklarının bir sinyali.

Tabii, Özdağ’ın “Sizin de günahınız var” demeyi gerekli gördüğünü, “Siz PKK ile mücadele ederken Kürtlerin bütün haklarını verelim dediniz ve bölücülüğe hizmet ettiniz” tarzında değerlendirmelere giriştiğini gözden kaçırmamak gerekiyor. İçinden geçtiğimiz karmaşık dönem, birçok yeni ‘karşılaşma’ ve ayrışmayı beraberinde getirebilir, zamanla göreceğiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89