• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

Şengal, Kürtlerin ve tüm insanlığın en büyük tarihi sınavlarından biridi

Mustafa Özçelik

IŞİD’in ‘’Erbil’’e yaklaştığı, ‘’saldırıya geçtiği’’ yönünde haberler yayınlanıyor.Bu türden yalan, yanlış haberler,birilerinin kendi gönüllerinden geçeni haber yapmaktan öte bir anlam taşımamaktadır. Pêşmerge güçleri Erbil yönünden Musul yakınlarında İŞİD'e bir saldırı başlatmıştır. IŞİD'in bir saldırısı sözkonusu değildir.

IŞİD de, O'nu Kürt milletine saldırtanlar da, ona göz yumanlar da , dünyadaki tüm Kürtlerin birliği ve desteğiyle Kürdistan hükümetinin pêşmerge gücünün direniş ve saldırısıyla bir karış Kürdistan toprağının kirli ellere teslim edilmeyeceğini göreceklerdir. Bu bir temenni değildir; en kısa zamanda gerçekleştirilecek bir ulusal stratejidir.

Güney Kürdistan'ın bağımsızlık ilanını engellemek, konfederal devlette elinin zayıflatılmasını sağlamak, toprak birliğini ve güvenliğini tehdit etmek amaçlı bu saldırı, Êzidî kardeşlerimizin de daha fazla zarar görmelerinin önüne geçilerek, katliam tehdidinden kurtarılmalarıyla geri püskürtülecektir.

İŞİD'li katillerin etrafları sarılmıştır. Ama Onlar, Şengal'de şehir içinde sivil insanlarımızın içinde, onları siper edinerek, rehin alarak ayakta kalmaya çalışıyorlar. Bunun nafile bir çaba olduğu görülecektir. Başlangıçta sergilenen zaafiyet, ulusal birlik ve kahramanca bir saldırıyla telafi edilecektir. Buna inanıyoruz. Bu millet, düşmanlarının sevinçlerini defalarca kursaklarında bırakmıştır. Sevinç içinde Kürtlerin katledilmelerini ve yenilgilerini bekleyen insanlık dışı güçler, bir kez daha yenileceklerdir; bir kez daha sevinçleri kursaklarında kalacaktır.

Her Kürt, Kürdistan hükümetinin, pêşmergenin, tüm parçalardan Şengal’deki kardeşlerimize destek sunan Kürdistanlıların yanında olmalıdır. Her türlü olumsuz propaganda, yaralarımızı derinleştirmekten öte bir rol oynamayacaktır. Bu tür propagandalara ancak Êzidî kardeşlerimizi rehin alan katiller sevineceklerdir. Bugün Şengal için tüm Kürtlerin birleşme günüdür. Bu tüm dünya Kürtleri için yeni bir başlangıç olacaktır.Hiç bir güç Kürt milletinin kendi kaderini tayin etmesini, dünya devletler sahnesinin içinde yerini almasını engelleyemeyecektir. Şengal Kürdistan'dır; kurtarılacaktır.

BM, AB ve dünyanın diğer resmi ve sivil kurumları, Êzidî kardeşlerimizin yardımına koşmak için ne bekliyorsunuz? Çocuğuyla, yaşlısıyla, kadınıyla onbinlerce insanımız Şengal dağlarında aç, sussuz, hastalıklarla boğuşuyor... Onbinlerce insanımız IŞİD'in elinde rehin... Şengal, insanlığın en tarihi sınavlarından biridir. İnsanlık bu sınavdan başarıyla çıkabilmelidir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89