• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

Rahibenin referandum tavrı

Ece Temelkuran

KİMSE de çıkıp şunu sormuyor:

Rahibe kötü kadın mı?

Normal koşullarda bir skeçle ayağa kalkar Türkiye tellakları. Bir söz yeter Türkiye hemşirelerini protesto ettirmeye, sekreterleri çılgına çevirmeye. Gariban rahibelerin Türkiye’de pek de örgütlü bir güç olmadığı ortada. “Türkiye rahibeleri rahatsız!” hareketi pek mümkün görünmediği gibi bir gazeteci de Türkiye’de yaşayan bir rahibeye sormuş değil, “Ne diyorsunuz bu afiş işine?” diye. AKP’ye karşı propaganda yapmak için rahibeli afiş icat eden kafa başka bir acayiplik, “rahibeye benzemek” meselesini bir aşağılanma olarak algılayanlar başka bir tuhaflık. Bu konuda AKP tarafından yapılan açıklamalarda hiçbir zarafet yok. Afişi asan her kimse ondan zaten zarafet beklemek saçma olur.

Bu hep böyle. Başından beri aynı:

Türkiye’deki en büyük sorun, ırkçılık ve ayrımcılık değil. Türkiye’deki en büyük sorun, insanların ırkçı ve ayrımcı olduğunun farkında olmaması. Bunun peynir ekmek yemek, su içmek gibi normal ve sıradan bir biçimde yaşanması.

Cumhurbaşkanı’nın Ermeni olduğu söylenir mesela. Cumhurbaşkanı hemen yalanlar. Ortalıkta bir telaş. Nedir yani, Ermeni kötü insan mıdır?

Kılıçdaroğlu’nun soyuna sopuna dair laf edilir, derhal Horasan konusu açılır. Siyaset meydanında birine Kürt dendi mi tez elden bunun yalanlamasına girişilir. Yahudilik meselesini açmıyorum bile. Bu telaşın kendisinin ırkçılık olduğunu kimse teşhis etmeden konu geçiştirilir. Bu sözcükleri bir hakaretmişçesine kullanmak kadar bunların bir hakaret olduğunu kabul edip yalanlama paniğine kapılmanın da dibinde aynı tuhaf kafa yapısı vardır halbuki.

Bu nedenle merak ediyorum mesela şimdi:

Türkiye vatandaşı rahibeler referandumda kime oy verecekler? İki tarafın da aklına bir rahibe oyu avına girişmeyi düşürmek istemem (eğlenceli olurdu doğrusu!). Ama siz rahibe olsaydınız kime oy verirdiniz bu durumda?

Türkan Hanım’dan haberler...

TÜRKAN Hanım gün aşırı telefon ediyor, vaziyet ne merkezde, anlatıyor. İşler Türkan Hanım için iyi gitmeye başladı gibi görünüyor. Habertürk Televizyonu’ndan Tayfun Gönüllü, CNN haber yaptı Türkan Hanım’ı. Elinize sağlık arkadaşlar!

DİSK yönetimi, Türkan Hanım’ı ziyarete gitti. Bu da süper bir hadise başlı başına. Ben de ekleyeyim bu durumda:

Bayramın birinci günü yapacak bir işiniz, gidecek bir aileniz, komşu ziyaretiniz yoksa, “Ne yapsak yahu?” diye düşünüyorsanız, Türkan Hanım’la kahvaltı yapmaya gidebilirsiniz. Zira kamuya açık bir kahvaltı organizasyonu olacak Paşabahçe Devlet Hastanesi’nin bahçesinde. E artık simidinizi, peynirinizi, reçelinizi götürürsünüz herhalde. Televizyoncu arkadaşlara da güzel haber olur diye tahmin ediyorum. Afiyet olsun!

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89