• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Öcalan'la röportaj neden olmazmış ki!

Sevilay Yükselir

Ortada daha fol yok, yumurta yok ama buna rağmen kıyamet kopartıyor bazı kesimler! Efendim olmazmış! Olamazmış! Öcalan'ın gazetecilerle görüşme isteği tamamen bir saçmalıkmış! Hayır. Kıyameti kopartanlar sadece çözüm karşıtı insanlar olsa eyvallah diyeceğim. Ama bizzat çözüm için çabalayan, çözüm sürecine başından beri destek verenler de var Öcalan'ın talebine tepki gösteren. Mesela Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç. O da çok kızmış. Gazeteciler böyle bir şeyin mümkün olup olamayacağını sorunca; "Caiz bile değil bunu bana sormanız" demiş.

Niye değil anlamadım. Nesi anormal ya da nesi tuhaf bilemedim. Her gün halkına bomba yağdıran, çocukları katleden diktatör Esad ile buradan birileri kalkıp taa Şam'a giderek röportaj yapabiliyor da biz Öcalan'la neden yapamıyoruz? Sonuçta çözüm sürecinin en önemli aktörlerinden biri değil mi bu şahıs?

Allah aşkınıza... O bu işe el vermeseydi, devletle müzakerelerde Kürt tarafının temsilcisi olarak masaya oturmasaydı bu süreç başlayabilir miydi? Ben mi meseleyi doğru okuyamıyorum yoksa başkaları mı yanlış okuyor gerçekten kafam karıştı! Tamam. Adam müebbete mahkûm bir suçlu! Hukukumuzda suçluların gazetecilerle toplu olarak görüşmesine olanak tanıyan bir yasa falan yok ama kardeşim bu adam sıradan bir suçlu değil ki!

Bu adam 30 küsur senedir süren bir kavganın, savaşın bitirilmesi için bizzat devlet tarafından muhatap alınmış bir şahıs. Bence pekala karşılanabilir bu talebi. Niye olamazmış, imkânsızmış, caiz değilmiş ki? Olur! Bence hatta çok da güzel olur! Seçilir belli başlı gazetelerden 4-5 gazeteci ve İmralı'ya hep beraber gidilir ve Öcalan'la yüz yüze; "Nedir senin amacın? Ne yapmak istiyorsun?" ana başlıkları altında o röportajlar yapılır. Adam "İmralı'dan canlı yayın yapılsın" demiyor ki! "Basın toplantısı" bile demiyor! Bu onun talebini aktaranların kullandığı söylem. O diyor ki; "Eğer devlet kabul ederse bir grup gazeteciyle görüşmek istiyorum."

Bence son derece makul ve medeni bir istek. Ben şahsen imkân olursa, eğer devlet Öcalan'ın bu talebine yanıt verirse, o bir grup gazetecinin arasında olmak isterim. Hem de çok isterim. Keşke Adalet Bakanı Sadullah Ergin böyle bir yol açsa. Eminim çözüm sürecine çok faydası olacak bir buluşma olacaktır. En azından Öcalan'ın gerçekten çözümden yana mı olduğunu yoksa alavere dalavere yapıp bizleri faka mı bastırmaya çalıştığını gazeteciler olarak bizzat yerinde tahlil etmiş oluruz.
Öyle değil mi?

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89