• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 11 °C

Kürtler şahittir ki...

Gülay Göktürk

Rehine krizinin yükünden kurtulan Türkiye, IŞİD’e karşı tutumunu ABD’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ağzından çok net bir biçimde ifade etti. Bütün spekülasyonlara son vermesi gereken bir açıklamaydı bu. Türkiye IŞİD’e karşı mücadele edecek, bunun için elinden geleni yapacak. Erdoğan Türkiye’ye döner dönmez hükümetle birlikte oturup bu mücadelenin yol ve yordamını konuşacak. Böyle diyor Cumhurbaşkanı...

Bu arada AK Parti’nin çeşitli sözcüleri televizyonlarda açık açık Türkiye’nin Kobane’ye ilgisiz kalmayacağını, kardeşlik hukukunun yardım elinin uzatılmasını gerektirdiğini söylüyorlar. Aynı günlerde Yalçın Akdoğan da HDP temsilcileriyle kapalı bir görüşme yapıyor. Konu besbelli ki Rojowa’da olup bitenler... Görüşmeden çıkan HDP heyeti basına “çok olumlu izlenim aldıklarını, memnun ayrıldıklarını” söylüyor.

Ve Türkiye, Kobane’den kaçan yüz binleri bir an önce güvenli bölgeye almak, doyurmak, dinlendirmek, yatırmak için tam anlamıyla çırpınıyor; bu kadar büyük bir göç dalgası karşısında bu kadar kısa zamanda organize olarak dünyanın parmak ısırdığı bir mucize yaratıyor.

Peki bütün bunlar olurken Kürtlerin “siyasi önderliği” ne yapıyor?

Hükümet aleyhine gösteriler yapıyor. Sınırda görev yapmaya çalışan askerleri taşlıyor. Hükümeti zor duruma düşürmek için kameraların gözü önünde sınırı geçip Kobane’ye savaşmaya gitme şovu yapıyor.

Bu arada gazetelerinde de şöyle yazıyor:

“KCK: Kobane saldırısı AKP-IŞİD ittifakının ortak planıdır. (...) Türk devletinin çözümde samimi olmadığı netleşmiştir. Bu süreç artık anlamsızlaşmıştır. Doğrusu bitmiştir. (...) Bu yapılan bir savaş ilanıdır (...) Kobane’nin düşürülmesi karşılığında IŞİD çetesi, bu 49 konsolosluk rehinesinin bırakılmasını kabul etmiştir. Türk devleti bir kez daha Kürt halkına ihanet etmiş ve komplo yapmıştır. (...) Türk devleti, AKP hükümeti IŞİD ile müttefik bir güçtür. Tercihini yapmıştır. AKP hükümeti tercihini Türk-Kürt ittifakından yana yapmamış, IŞİD’den yana yapmıştır” (Özgür Gündem, 24 Eylül)

“Hain” “işbirlikçi” Türkiye, öyle mi?

IŞİD’le işbirliği yapan, sizi arkadan hançerleyen bir Türkiye varsa eğer, neden hala ondan yardım istiyorsunuz? Neden gelip ona sığınıyorsunuz?

* * *

Türkiye’nin ne yapıp ne yapmadığının şahidi bütün bu olup bitenleri dikkatle izleyen Kürtlerdir.

Evet... Kürtler sizi izliyor. Türkiye’de yaşayan milyonlarca Kürt ve Suriye’den kaçıp Anadolu’ya sığınan yüz binler Türkiye’nin çabalarını da, sizin yalanlarınızı da, kışkırtmalarınızı da çok iyi görüyor.

Sınırda karşıladığı yaşlı teyzeleri elini öperek karşılayan, koluna girip yürümesine yardım eden o askerlere attığınız taşları görüyor.

Uluslararası planda yürütülen “Türkiye- IŞİD işbirliği” propagandasının ana kaynaklarından birinin siz olduğunuzu görüyor.

Gerek içeriden gerek dışarıdan yürütülen bütün engelleme girişimlerine rağmen Kürt sorununu çözmeye, barışı kurmaya çalışan bir hükümete yönelik düşmanlığınızı, kininizi, öfkenizi görüyor.

Ama siz şu kadarını bile göremiyorsunuz ki, artık kabak tadı veren “süreci bitiririz” tehdidiniz, Türkiye için herhangi bir tehdit değeri taşımıyor. Çünkü milyonlar şahittir ki, süreç biterse sizin yüzünüzden bitecek; Türkiye’nin iyi niyetli çabalarına rağmen, sizin nankörlüğünüz, kötü niyetiniz, kışkırtmalarınız, tahrifatlarınız, provokasyonlarınız, gizli hesaplarınız yüzünden biten bir süreç ancak sizi bitirir. Türkiye Kürtlerinin bırakın desteğini almayı, yüzlerine bile bakamaz hale gelirsiniz.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89