• BIST 9693.46
  • Altın 2504.401
  • Dolar 32.5823
  • Euro 34.7935
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 8 °C

Cennet vatan, cennet mekân… Gidene rahmet, kalana sabır!

Umur Talu

Önce Suriye:

Son 555 gün.
Öldürülen sayısı: 32 bin 276
Öldürülenlerin içindeki çocuk sayısı: 2 bin 389
Öldürülenler içindeki asker sayısı: 2 bin 773
Kayıp sayısı: En az 80
Tutuklanan sayısı: 216 bin.

***

Bir Afganistan var; tabii bir de Irak.

Onları geçiyoruz.

Çoluk çocuk 3 bin 500 insanın, kampta katledildiği Sabra ve Şatilla katliamının 30’uncu yılında hala cesedi yerde yatan Filistin’i de hızla geçiyoruz. 

***

Şimdi, bir başbakanın idam edilişinin 51’inci yıldönümünü bulmuş…

Onca kaybı yetmemiş ki; mühimmat deposuna zorla sıkıştırdığı 25 askeri paramparça edip o parçaları ancak 10 günde bayrağa sarılı tabutlara dağıtabilmiş Türkiye: 

Son 3 gün.

Hakkari Valiliğinden açıklama: 08-14 Eylül tarihleri arasında, şu ana kadar asker, polis, özel harekat ve gkk tarafından oluşan birliklerce ifa edilen operasyonlarda 4 askeri personel şehit olmuş, 75 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diler, ailelerine ve milletimize sabır temenni ederiz. 

Hakkari Valiliğinden açıklama: Askeri birliğin Hakkari-Çukurca karayolundan geçişi sırasında, mayın taraması yapan askerlere, menfeze yerleştirilen uzaktan kumandalı, el yapımı patlayıcı türü mayınlı saldırıda bulunulmuştur. Meydana gelen patlamada, 4 askerimiz şehit olmuş, 5’i de yaralanmıştır. Şehit askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına ve aziz milletimize sabır niyaz ederiz. 

Hakkari Valiliğinden açıklama: 15 Eylül’de başlatılan operasyonlarda çıkan çatışmada, hava, kara, özel kuvvet ve jandarma unsurlarından müteşekkil kuvvetlerimiz teröristlerin ateşine misliyle karşılık vermiş ve 28 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 16.09.2012 tarihi itibariyle, son 10 günde halkımızın huzurunu ve sükununu bozmaya çalışan 123 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır. 

Bingöl Valiliğinden açıklama: Karlıova ilçesi yakınlarında, bir operasyondan dönen polislerimizi taşıyan sivil plakalı midibüsün Hacılar Köyü yakınlarından geçişi sırasında, teröristler tarafından karayolundaki menfeze yerleştirilmiş patlayıcının uzaktan kumandayla infilakı sonucu 8 polisimiz şehit olmuş, 9’u yaralanmıştır. Şehit polislerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine ve aziz milletimize sabırlar dileriz. 

Bingöl Valiliğinden açıklama: Yayladere ilçesi Dalbasan Köyünde ikamet eden 9 yaşındaki Ramazan Karagöz, arazide bulduğu cismi kurcalarken meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybetmiş, ablası 14 yaşındaki Ceylan Kızılgöz ağır yaralanmıştır. 

***  

Bir örgütün “demokratikleşme, hak ve özgürlük, kimliklere saygı” diye de sunduğu eylemliliği; mayından, pusudan, baskından, aldığı ve verdiği canlardan, bir de Suriye’nin uzantısı kalmaktan ibaret olmuş…

Bir devletin, hükümetin “demokratikleşme, hak ve özgürlüklere, kimliklere saygı” diye savunduğu politikası sadece “şehitler”i ve “etkisiz hale getirilenler”i saymaktan ve “Esed gerilimi” ile Suriye iç savaşını Türkiye’ye de taşımaktan ibaret kalmış…

30’uncu yıla giderken, hep en yoksul iki vilayetimizde birkaç satırlık yoksul açıklamalara sığan yoksul çocuklara, “kayıplarımız”ın toplam sayısı 50 bini de aşmış…

9 yaşındaki Ramazan da bu Kabristan dağdan yuvarlanan çığın altında kalmış…

Cennet vatandaki patlamayla cennet mekânda çocuklara ayrılan ön sıralardaki yerini almıştır.

Aferin hepimize! 

Not: Her şey bir yana… Mayın, evrensel vicdan ve hukukun çoktan mahkûm ettiği kahpeliktir! “Eşkıyaya karşı” toprağını mayına boğmuş bir devlet geleneği vardı zaten; toprağı kalleş mayınlarla döşeyen bir örgüt felaketi de özellikle Irak işgalinden bu yana patladı. Karlı kayın ormanı kanlı mayın ormanı olmuş bir cennet!

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89