• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 20 °C

Bir bakan doğuyor

Ece Temelkuran

BEN düşünmedim, bir dostum söyledi. Aynen aktarıyorum: “Yeni Yıldırım Akbulut!”

Bu, yeni İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin için yapılan ve bence hayli isabetli olan bir tespit. Biliyorsunuz, İçişleri Bakanı’mız daha görevinin ilk döneminde Büşra Ersanlı’nın tutuklanmasının yarattığı tepkiye karşılık şöyle dedi: “Türkiye’de binlerce profesör var. Türkiye’deki bütün profesörler tutuklansa (bu tepkiyi) anlarım. Sadece bir tanesi tutuklandı.”

Gerçek bir demokrasi birikimi, hakiki bir düşünce özgürlüğü yanlısı tavır!

İdris Naim Şahin çok vakit kaybetmedi ve sahnelere bu kez başka bir açıklamayla geldi: “Kürt sorununu arıyorum, arıyorum, bulamıyorum.”

Kabul etmek gerek; Kürt sorunu yoktur, Kürt yoktur gibi cümlelerle daha evvel defaten dile getirilen siyasal tutum yepyeni bir boyut kazandı, seleflerini fersah fersah geride bıraktı. Biri iyi niyetle sorunu arıyor ve fakat koyduğu yerde bulamıyordu.

Daha sonra İdris Naim Şahin Bey’in televizyonda bir başka demecine rast geldik. Konu yine terördü. İdris Naim Şahin Bey, uzun bir süre birbiriyle herhangi bir mantık bağlantısı olmayan cümleler sarf ettikten ve izleyen herkesi, “Acaba bu konuşmanın sonu nereye gidecek?” diye meraktan öldürdükten sonra sözlerine, uzun eslerle ballandırdığı şu cümlelerle son verdi: “Şimdi... Ben bunları söylüyorum. Ve... Bunları niçin söylediğimi düşünüyorum.”

BAKANIMA DOKUNMA!

Şimdi, normal koşullarda Başbakan Erdoğan böyle durumlarda hızlı bir şekilde harekete geçer ve bazı dramatik görev değişiklikleri cereyan eder. Benim ise tek bir arzum var bu durumda. İdris Naim Şahin kesinlikle görevinde kalmalı. Çünkü bu memleketin İdris Naim Şahin’e ihtiyacı var! Evet, bu memleketin gerilen sinirlerini gevşetecek böyle bir bakana fena halde ihtiyacı var. Bu kadar gerginlik içinde böyle bir karakter bence kesin surette gerekli. Yoksa hep birlikte kafayı yiyeceğiz.

İdris Naim Şahin’e ihtiyacımız var. Çünkü başka türlü Van’da son derece haklı nedenlerle valiyi ve hükümeti protesto eden halka biber gazı sıkılmasını, kurtarma çalışmalarına biber gazının etkisiyle ara verilmesini başka türlü hazmedemeyiz.

Çünkü Van’da binalarına giremeyen vatandaşların durumunu “psikolojik sorun” olarak gören, sonra o vatandaşlar 5.6’lık depremde yıkılan binaların altında kalınca şaşıran bir hükümetin sözlerini gırtlağımızdan geçiremeyiz. Birinin bu koca lokmayı yutmamız için durumu hafif sulandırması, yumuşatması gerekir. Binalara geçici sağlam raporu verdiğini o binalar yıkıldıktan sonra açıklayan ve kimsenin istifa etmediği bir hükümet başka şekilde çekilmez, İdris Naim Şahin gibi bir üyesi muhakkak olmalı.

İnsanlar ölürken “Lütfen sessiz ölün” demeye gelen depremzedeye cop ve biber gazı politikasının ne kadar insanlık dışı olduğu ve bizim buna katlanmak zorunda olduğumuz gerçeğini bize unutturacak bir mizahi unsur gerekli hükümette.

Dolayısıyla İdris Naim Şahin’e dokunmayınız!

Yoksa iki gazeteci arkadaşımızın, onlarcası ile birlikte nefessiz kalarak enkaz altında beklediklerini düşünmek bende isyan duygusu yaratıyor. Bunun Van Valisi’nin ve onu koruyan bakanların o binaya verdiği “hasarsızlık” raporundan sonra olmuş olmasına ben katlanamıyorum. Ara sıra sinirlerimin gevşemesi, bazı tuhaf açıklamalar sayesinde gülmeyi hatırlamam gerekiyor. Evet bize yeni bir Yıldırım Akbulut lazım. Ve evet, yeni bir bakan doğuyor!

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89