• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

Yılın son derbisi!

Yılın son derbisi!
Turkcell Süper Lig'in 33. haftasında zirvede yer yerinden oynuyor, şampiyonluğa çok yakın olan Beşiktaş derbide Galatasaray ile kozlarını paylaşacak.

İnönü Stadı'nda saat 20.00'da başlayacak olan sezonun son derbisini Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Dev maçta Abitoğlu'nun yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ile Mustafa Emre Eyisoy yapacak. Derbinin 4. hakemi ise Deniz Çoban.

Lig TV'den canlı olarak yayınlanacak dev derbiyi Sporx.com Canlı Anlatım Servisi'nden dakika dakika takip edebilirsiniz.

Şampiyonluk yolunda puan kaybına tahammülü olmayan Beşiktaş, Galatasaray maçında sahaya mutlak üç puan parolasıyla çıkacak. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Mustafa Denizli, şampiyonluk yarışıyla ilgili yaptığı açıklamada, Sivasspor'un Gençlerbirliği karşısında alacağı bir puan kaybı sayesinde bu hafta şampiyonluklarını ilan edebileceklerini söyledi. Galatasaray'da ise hedef Avrupa Kupaları'nda boy gösterebilmek. Şampiyonlar Ligi iddiası az da olsa süren sarı-kırmızılılar bu karşılaşmayı kazanarak taraftarını sevindirmek istiyor.

EKSİKLER...
Derbide sistemi 4-3-3 olarak belirleyen ve kalede Rüştü'ye görev verecek olan Mustafa Denizli'nin defans dörtlüsünde ise İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Sivok ve İbrahim'i Üzülmez'e forma vereceği belirtildi. Orta alanda Ekrem Dağ, Cisse ve Fabian Ernst'i oynatmayı planlayan tecrübeli teknik adamın, bu üçlünün önünde ise Holosko, Bobo ve Tello'ya şans tanıması bekleniyor. Sakatlığı düzelen Nobre'yi yedek kulübesinde oturtmayı planlayan Denizli'nin golcü oyuncuya son dakikalarda forma vereceği öğrenildi. Galatasaray'da ise sakatlıkları süren Hasan Şaş, Lincoln, Emre Güngör ve Servet'in yokluğunda, kaleci De Sanctis'in durumu da belirsizliğini koruyor. Sakatlıkları bulunan defans oyuncuları Emre Güngör ve Servet'in yokluğunda, genç oyuncular Semih ve Serkan Kurtuluş da 19 Yaş Altı Milli Takım kadrosunda bulunmaları nedeniyle Beşiktaş karşısında forma giyemeyecekler.

SARI ALARM
Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılacak sezonun son derbisi öncesinde iki takımda toplam 10 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Beşiktaş'ta Cisse, İbrahim Üzülmez, Tello, Yusuf, Nobre ve Holosko, Galatasaray da ise Arda, Lincoln, Emre Aşık ve Nonda sarı kart cezası sınırındaki oyuncular.

MUHTEMEL 11'LER

BEŞİKTAŞ
Rüştü
İbrahim Toraman
Gökhan Zan
Sivok
İbrahim Üzülmez
Ekrem
Cisse
Ernst
Tello
Holosko
Bobo

GALATASARAY
Aykut
Sabri
Emre Aşık
Mehmet Topal
Hakan Balta
Arda
Barış
Ayhan
Kewell
Nonda
Baros

STAT: BJK İnönü Stadı
HAKEM: Mustafa Kamil Abitoğlu
SAAT: 20.00
YAYIN: Lig TV

322. DERBİ!
Ezeli rakipler Beşiktaş ile Galatasaray, yapacakları Turkcell Süper Lig maçıyla birlikte 322. kez karşı karşıya gelecek. Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 85 yıllık rekabette, bugüne kadar yapılan 321 maçın 112'sini Galatasaray, 102'sini Beşiktaş kazanırken, 107 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların toplam 450 golüne, siyah-beyazlılar 426 golle karşılık verdi.

Beşiktaş ile Galatasaray arasında ligde yapılan 99 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor. Ezeli rakipler ligde şimdiye kadar 99 kez karşı karşıya gelirken, Galatasaray 35, Beşiktaş ise 27 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 37 maçta da eşitliği bozamazken, ''Cim Bom''un 117 golüne, ''Kara Kartallar'' 103 golle karşılık verdi.

Öte yandan, bugünki derbi, ezeli rakipler arasında ligdeki 100. randevu olacak. Sezonun ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan maçı Galatasaray 4-2 kazanmıştı.

SON 10 MAÇ
Turkcell Süper Lig'de bugün yapılacak sezonun son derbisinde karşılaşacak Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki son 10 lig maçında, galibiyet sayısında Galatasarayın 3 farkla üstünlüğü bulunuyor. Galatasaray, son 10 lig maçından 6'sında ezeli rakibini yenerken, Beşiktaş bu süre içinde 3 kez kazandı, 1 maç da berabere bitti.

5'i Ali Sami Yen, 4'ü BJK İnönü, 1'i de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda olmak üzere geride kalan son 10 lig maçında Galatasarayın toplam 15 golüne, Beşiktaş 11 golle yanıt verdi.

Bu arada Galatasaray, Beşiktaş ile ligde yaptığı son 8 lig maçının 6'sını kazanma başarısını gösterdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89