• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Yeşilçam Ödülleri sahiplerini buldu

Yeşilçam Ödülleri sahiplerini buldu
4. Yeşilçam Ödülleri dün gece sahiplerini buldu. 'En İyi Film' ödülünü alan 'Çoğunluk' filminin yapımcısı Nedim Şener ve Ahmet Şık'a selam yolladı.

4. Yeşilçam Ödülleri, dün gece Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki törenle sahiplerini buldu.TÜRSAK Vakfı ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen geceye, Seren Yüce’nin ilk filmi “Çoğunluk” damga vurdu.

Sunuculuğunu Cansu Dere ve Halit Ergenç’in yaptığı törene, Devlet Bakanı Egemen Bağış ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da katıldığı gece TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı.

Ertuğrul Günay, yaptığı konuşmada sektörde yaşanan sosyal güvenlik sorunlarını bu yıl çıkacak bir yasayla çözmeyi planladıklarını söyledi.

Şener ve Şık’a destek

'En İyi İlk Film Ödülü’nü almak için sahneye çıkan 'Çoğunluk'un yapımcısı Sevilay Demirci'nin, “Yayınlanmamış kitapların yasaklandığı zor günler yaşıyoruz. Sinemamımızın hayatın her alanına değdiği ve dokunulmayan konulara dokunduğu bu günlerde, fikir özgürlüğü alanındaki baskıyı tedirgin edici buluyoruz. Ahmet Şık ve Nedim Şener’in adlarını anarak, yanlarında olduğumuzu hatırlatıyoruz” şeklindeki konuşması uzun süre ayakta alkışlandı. Gecede 'En İyi Film' ödülünü almak için tekrar sahneye çıkan Demirci bu kez, Türkiye’de ve dünyada şiddet gören kadınları hatırlattı.

Oyuncu ödüllerinde öne çıkan “Av Mevsimi” ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülü kazanan Cem Yılmaz, geceye gösterisi nedeniyle katılmadı. Ancak gönderdiği esprili bir videoyla ödül için teşekkür etti.

Tuncel Kurtiz'den Reha Erdem’e jest

Ödül vermek için sahneye çıkan Meltem Cumbul, Emek Sineması’nın üç yıldır kapalı olduğunu hatırlattı. En İyi Senaryo ödülünü kazanan Seren Yüce’nin gönderdiği ve “Çoğunluk” filminin başrol oyuncusu Bartu Küçükçağlayan tarafından okunan notta ise “Emek sinemasının kapalı olması tedirgin ediyor. Emek sineması sinemamızın vicdanıdır” denildi ve Beyoğlu Belediye Başkanı’na vicdanının sesini dinleme çağrısı yapıldı.

“Kosmos”la kazandığı En İyi Yönetmen Ödülü’nü Reha Erdem’e takdim eden Tuncel Kurtiz, “Bir gün benimle çalışır mı acaba?” dedi. Reha Erdem’in teşekkür konuşmasını kısa kesmesinin ve konuşma yapamadığını belirtmesinin üzerine ise Kurtiz, “Bazı yönetmenler konuşamazlar, filmleriyle konuşurlar. Demek ki Reha Erdem onlardan biri” dedi.

Kültür ve Sanat Hizmet ödülleri Nebahat Çehre, İzzet Günay ve Göksel Arsoy’a verildi. Bu yıl ilk kez verilen Onur Ödülü’ne ise Türker İnanoğlu layık görüldü.

İşte ödül kazananlar:

En İyi Film: Çoğunluk
En İyi Yönetmen: Reha Erdem (Kosmos)
En İyi Kadın Oyuncu: Demet Akbağ (Eyyvah Eyvah)
En İyi Erkek Oyuncu: Cem Yılmaz (Av Mevsimi)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Okan Yalabık (Av Mevsimi)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Melisa Sözen (Av Mevsimi)
En İyi Görüntü Yönetmeni: Uğur İçbak (Av Mevsimi)
En İyi Senaryo: Seren Yüce (Çoğunluk)
En İyi Müzik: Selim Demirdelen (Kavşak)
En İyi Sanat Yönetmeni: Hakan Yarkın (Yahşi Batı)
En İyi Genç Yetenek: Esme Madra (Çoğunluk)
En İyi İlk Film: Çoğunluk (Yön.: Seren Yüce)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89