• BIST 9519.11
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 12 °C

Vergi borcu olanlar bu habere dikkat!

Vergi borcu olanlar bu habere dikkat!
Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesinin ardından kamu borçlarına ilişkin geri ödemelerin ayrıntıları da belli oldu.

Torba Yasa'yla yürürlüğe giren Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi ve alacak barışının ayrıntıları belli oldu. Yeniden yapılandırmaya giren mükellef ve vatandaşlara yüzde 50'yi geçen indirimler, 18 taksit ve kartla ödeme fırsatları var.

1.5 milyon kişiyi ilgilendiren Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi ve alacak barışının ayrıntıları belli olmaya başladı. Aylardır heyecanla beklenen barışın detayları Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı 100 sayfalık broşürde ayrıntılı şekilde anlatıldı. Gelir vergisinden KDV'ye trafik cezasından elektrik ve su faturalarına kadar yeniden yapılandırma kapsamına giren uygulamalarda yüzde 50'lere varan oranlarda indirime gidiliyor. Bazı muvazaalı konularda indirim oranı yüzde 80'leri geçiyor. Ayrıca ödemelerde 18 ayı bulan taksit seçenekleri de vatandaşa sunulan kolaylıklar arasında.

KARTLA ÖDEME

Maliye Bakanlığı, Torba Yasa'yla getirilen cazip indirim ve taksit seçeneklerine ek olarak kredi kartıyla ödeme kolaylığı da sağlıyor. Ayrıca mükelleflerin mahsuplaşma yoluyla da geçmiş borçalarını ödemesi mümkün olabilecek. Yeniden yapılandırma kapsamında alacağın vadesinden, vatandaşa özel uygulamalara kadar birçok detay da yer alıyor. İşçi, emekli, işvereni veya sanatçı gibi birçok kesim dışında özürlü, çocuk için de birçok kolaylaştırıcı unsur bulunuyor.

VERGİ AFFI DEĞİL

Maliye Bakanlığı'nın geçtiğimiz gün startını verdiği ve 2 Mayıs tarihine kadar yazılı başvuruda bulunma zorunluluğu getirdiği düzenlemelerin bir af olmadığı da birçok örnekle kitapçıkta yer alıyor. Vergi affı yapıldığı konusunda eleştiriler alan Maliye'nin düzenlemelerinde indirim esası, yüksek gecikme hesabı yerine TEFE ve TÜFE üzerinden yapılan bir hesaplama yöntemiyle bulundu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Cumhuriyet tarihinin en büyük barış projesi ve büyük bir fırsat olarak değerlendirdiği vergi barışında ceza, borç aslının altına düşmüyor.

DÖNEM VE TÜR SEÇİLEBİLECEK

Kanundan yararlanmak için borçlu bulunulan tahsil dairelerine yazılı başvurulması gerekiyor. Birden fazla vergi dairesine borçlu olunması durumunda ise her bir vergi dairesine ayrı ayrı başvuru yapılması şartı var. Toplam borçlar için sadece talep edilen dönem ve türler açısından da seçim yapılabiliyor. Ancak, MTV mükelleflerinin, her bir taşıt itibarıyla hesaplanacak toplam borç tutarı için başvuruda bulunması zorunlu hale getirildi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89