• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 7 °C

Ve Fenerbahçe Daum'la yolları ayırdı

Ve Fenerbahçe Daum'la yolları ayırdı
Fenerbahçe Kulübü Yönetimi, tazminat konusunda anlaştığı teknik direktör Christoph Daum ile yollarını ayırdı.

Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta göreve devam edeceğini açıkladığı Daum ile yollarını ayırdı. Pazartesi günü yapılacak sezon açılısında Sarı-Lacivertli takımın başında Aykut Kocaman olacak.

Eski sportif direktörün, teknik direktörlüğe getirilmesiyle, Kocaman gerekirse altına bir hoca ataması da yapabilecek.

Alman Bild gazetesine göre Fenerbahçe Daum'a 2.3 milyon euro tazminat ödeyecek.

Fenerbahçe'nin Daum ile yollarını, geçtiğimiz sezon son hafta kaçırılan şampiyonluğun ardından daha erken ayırması bekleniyordu, ancak iki taraf arasında tazminat konusunda anlaşma sağlanamamıştı.

Beşiktaş'ta başladı

Türkiye macerasına 1994 yılında Beşiktaş ile başlayan Daum, iki sezon görev yaptığı siyah-beyazlı kulübe bir lig, bir Türkiye Kupası kazandırdı.

Beşiktaş'tan 1996 yılında gönderilen Alman teknik adam, Bayer Leverkusen'de başarılı bir dönem geçirdi. Leverkusen'i Bundesliga'da üç kez ikinciliğe taşıyan ve şampiyonlukları kıl payı kaçıran Daum 2000 yılında bu takımdan ayrıldı.

Alman milli takımının başına geçmesi gündemde olduğu dönemde kokain kullandığının ortaya çıkması yüzünden kariyeri sarsılan Daum, 2001'din Mart ayında ikinci kez Beşiktaş'ta göreve geldi.

Beşiktaş'ı 2001-2002 sezonunda lig üçüncüsü yapan deneyimli çalıştırıcı, sonraki sezonu Austria Wien'de geçirdi ve takımı Avusturya şampiyonu yaptı.

Fenerbahçe yılları

Daum, 2003-2004 sezonunda Türkiye'ye geri döndü, bu kez görev aldığı takımı Fenerbahçe'ydi. Sarı-lacivertli takım, Daum'lu ilk sezonunda 76 puanla ilk şampiyonluğunu elde etti.

Fenerbahçe 2004-2005 sezonunda, 80 puanla bir kez daha şampiyonluğa ulaştı. Sarı-lacivertliler 2005-2006 sezonunda tarihinde ilk defa üç yıl üst üste şampiyon olmaya çok yaklaştı.

Son haftaya Galatasaray ile birlikte 80 puanda giren Fenerbahçe averaj ile liderdi ve Denizli'de alacağı bir galibiyet ile bir kez daha şampiyonluk sevinci yaşayacaktı. Karşılaşma berabere bitince Fenerbahçe mutlu sona ulaşamadı ve Daum da takımdan ayrıldı.

Fenerbahçe'den sonra Köln'ü çalıştıran Daum, 2009-2010 sezonunda ikinci kez Fenerbahçe'nin başına geçti.

Başkan Aziz Yıldırım'ın üç yıl üst üste şampiyonluk sözünü yerine getirmek için seçtiği Daum, şampiyonluğu yine son hafta kaybetti.

Son haftaya Bursaspor'un bir puan önünde lider giren Fenerbahçe, son maçta Trabzonspor ile Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda 1-1 berabere kalıp şampiyonluğu kaçırdı. Sarı-lacivertliler Türkiye Kupası'nı da finalde kaybetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89