• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 13 °C

U2 İstanbul'u sarstı geçti

U2 İstanbul'u sarstı geçti
Dünyanın en büyük rock grubu U2, 360° Avrupa Turnesi kapsamında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda unutulmaz bir konser verdi.

Dün akşam İstanbul, sıra dışı gecelerinden birini yaşadı. Dünyanın en büyük rock grubu U2, 360° Avrupa Turnesi kapsamında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda unutulmaz bir konser verdi. Yaklaşık 50 bin seyirci, yağmura rağmen stadı doldurdu. Seyircinin coşkusuna hayran kalan Bono, "Bu ülkede olan her şey dünya için çok önemli." dedi. Konserde yurtdışından gelen çok sayıda U2 hayranı da vardı. 

19760

U2 hayranları nihayet muradına erdi. Dünyanın en büyük rock grubu U2, 360° Avrupa Turnesi kapsamında dün akşam Atatürk Olimpiyat Stadı'nda unutulmaz bir konser verdi. Yamura rağmen on binlerce U2 hayranı stadı tıklım tıklım doldurdu. Konser öncesinde yağan şiddetli yağmur herkesi korkuttu. Öyle ki kulaktan kulağa konserin iptal edilebileceği fısıltıları yayılmaya başladı. Ancak korkulan olmadı. Yağmur yaklaşık 20 dakika sonra dindi ve herkes rahat bir nefes aldı. Konser alanında özellikle yabancıların çokluğu dikkat çekiciydi. Lübnan'dan, Beyrut'tan, İran'dan Yunanistan'dan, dünyanın dört bir yanından gelen U2 hayranları vardı stadyumda. U2'nun solisti Bono, beklenenin aksine siyasi bir mesaj vermedi.

Sahneye önce Kuzey İrlandalı grup Snow Patrol çıktı. Snow Patrol'un sahneye çıktığı sırada stat bomboştu. Fakat daha sonra stat iyiden iyiye dolmaya başladı. Snow Patrol, U2'nun 360 derece konserleri kapsamındaki son konserlerini İstanbul'da verdiklerini söyledi. Grup ayrıca "Bu şehirde olduğumuz için çok mutluyuz." dedi.

19763

Ve yıllardır beklenen konserin saati gelimişti. Bono sahneye zafer işareti yaparak çıktı. Stadyumu dolduran rock severlerin coşkusunu görünce "Neden bu kadar geciktik?" der gibiydiler. Muhteşem bir izleyici kitlesi vardı. U2 konsere Beatiful Day adlı parçayla başladı. Örümceği andıran koca sahnenin altında Bono ve ekibi tüm seyirciye hakimdi. Konser boyunca dinleyiciler, hep ayaktaydı. Yaklaşık 50 bin kişi stadı doldurmuştu. Birkaç kuşağın bir arada takip ettiği bir konserdi. İlk kez İstanbul'a gelen U2, klasikleşen şarkılarını seslendirdi. Bono sahnenin etrafında çılgınca dolanıp duruyordu. Beşinci parçanın ardından kısa bir konuşma yaptı. Seyircilere 'Süpersiniz' diye seslendi. "Bu ülkede olan her şey dünya için çok önemli." dedi.

19764

Boğaz Köprüsü'nden geçerken yaşadıklarını anlatırken siyasetçilerden bahsetti. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın adını anınca seyircilerden protesto sesleri yükseldi. Bono bu durum karşısında siyaset konuşmayacağını söyledi. Köprüden bahsetmeyi yeğledi. "Bu köprü din ve laikliği birleştiren bir köprü değil, kültürler arası bir köprü. Geçmişi geleceğe taşıyan bir köprü." dedi. Bono dışında The Edge, Adam Clayton ve Larry Mullen'ın da performansı görülmeye değerdi. Yaşanan, bir konserden çok görkemli bir şovdu. Koca stadyum küçülmüş, tüm alanı sahne kaplamıştı sanki. Bono, bir ara bir seyirciyi sahneye çıkarıp onunla dans etti. Daha sonra Bono, Zülfü Livaneli'yi sahneye davet etti. Birlikte bir parça seslendirdiler. Livaneli, "U2'ya bir hediye verelim." dedi ve 'Yiğidim Aslanım'ı söyledi. Konser, İstanbul'un bugüne kadar gördüğü en görkemli müzik etkinliğiydi. Hem Bono hem de hayranları şanslıydı. Zira yağmur erken kesilmişti.

Blackberry sponsorluğunda, Live Nation tarafından düzenlenen, Pozitif ve İKSV işbirliğiyle, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın katkılarıyla gerçekleşen konser, önümüzdeki yıllarda pek çok müzik grubunun da geleceğinin habercisiydi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89