• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 9 °C

TÜSİAD Başkanı istifa etti

TÜSİAD Başkanı istifa etti
İstifa kararının ardından basın toplantısı düzenleyen Muharrem Yılmaz, “Hiçbir TÜSİAD Başkanı siyasi baskı nedeniyle istifa etmez.” dedi.

TÜSİAD Başkanı Yılmaz, istifa sebebini TÜSİAD’ın itibarına zararı, istismarı engellemek olarak açıkladı. 

Sütaş'ın başında olan Yılmaz'ın istifa kararı Akşam gazetesinde şirketi ile ilgili olan "Sütten çıkmış kara kaşık" manşetinin ardından geldi. Haberde sendikaya üye olmak isteyen Sütaş işçilerinin eylemlerine son vermek için fabrikanın önüne 13 ton tezek döküldüğü iddia edilmişti.

Yılmaz tezeğin 'çevre düzenlemesi' amacıyla döküldüğünü, işçi eylemiyle ilgisi olmadığını söyledi:

Bu işlem pazar günü yapılıyor, kimsenin olmadığı bir ortamda oluyor. Kimse yok. o zaman yapılıyor çevre düzenlemesi... Orada hazırlanmış bir senaryo var. Fırsatı bulmuşlar, tezeğin etrafa yayılmasını sağlayarak istismarını yapıyorlar.

Yılmaz, basında çıkan haberlerin bir haber değeri olmadığını düşündüğünü söyledi.

Yılmaz, işçilerle mutlaka görüşeceğini, sendikalaşmaya karşı olmadığını ifade etti ve Çalışma Bakanlığı yetkililerini de şirketine denetime davet etti.

"Hiçbir TÜSİAD Başkanı baskı nedeniyle istifa etmez"

Muharrem Yılmaz, “Hiçbir TÜSİAD Başkanı siyasi baskı nedeniyle istifa etmez.” dedi. Yılmaz, istifa sebebini TÜSİAD’ın itibarına zararı, istismarı engellemek olarak açıkladı.

"TÜSİAD'ın itibarı çok önemli bir emanet, zarar gelmesini istemedim." diyen Yılmaz, "Sütaş'ta sendikal çalışmaları hızlandıracağım. Sendika üyeliği nedeni ile işine son verilen var ise gereğini yapacağım. Sütaş'ta sendikaya karşı herhangi bir yönetici yoktur. Benim üzerimden TÜSİAD'ı yıpratma operasyonu yapılıyor." şeklinde konuştu.

Muharrem Yılmaz, 13 Ocak 2013’te yapılan TÜSİAD’ın 43. Olağan Genel Kurulu’nda görevi Ümit Boyner’den görevi devralmıştı. Yılmaz, hukuka riayet etmeyen ülkeye yabancı yatırımcı gelmeyeceğini söylemiş, Başbakan Erdoğan da Yılmaz'ın sözlerine "ihanet" diyerek tepki göstermişti.

Sütaş aile şirketi

İş dünyasının en faal isimlerinden biri olan Muharrem Yılmaz, 2 Ağustos 1957'de Bursa'da doğdu. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamlayan Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu.

Babası Sadık Yılmaz'ın kurduğu Sütaş'ta üniversitede okurken çalışmaya başladı. 1989'da şirketin genel müdürü oldu. Yılmaz, babasının 2005 yılında vefat etmesinin ardından şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89