• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 12 °C

TÜSİAD başkan adayları belli oldu

TÜSİAD başkan adayları belli oldu
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın görevini bırakacağını açıklamasının ardından yeni aday çıkmayınca TÜSİAD’daki Başkanlık yarışı yeni bir aşamaya girdi.

Krize dönen başkanlık konusunda iki isim belli oldu, süpriz bir ismin daha olabileceği belirtildi...

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın 2009 sonu itibariyle görevini bırakacağını açıklamasının ardından yeni aday çıkmayınca krize dönen TÜSİAD’daki Başkanlık yarışı yeni bir aşamaya girdi.

GİZLİ İSİM DE YÖNETİMDEN

Daha önce ‘patronlar kulübünün’ başkan adaylığı için isimleri geçen ancak kamuoyuna yönelik açıklamalarda bu iddiaları doğrulamayan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’le, Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner’in adaylıklarının kesinleştiği belirtildi. TÜSİAD kulislerinde başkanlık yarışına halen derneğin yönetim kurulunda yer alan bir ismin de katılmasının muhtemel olduğu ancak bu üyenin kesin kararını vermediği belirtildi.

KOÇ’UN AKLINDA BİRİ VAR

Star’a konuşan bir TÜSİAD üyesi “Ferit Bey’le Ümit Hanım’ın başkan adaylığı kesinleşti. Yönetim kurulunda yer alan bir ismin daha adaylığı söz konusu. Ancak kendisi son kararını net vermedi. Bu nedenle ismini vermem şu anda mümkün değil” dedi. Arzuhan Yalçındağ, eylül ayında, görevini yıl sonu itibariyle bırakacağını açıklarken, 1 Ekim’de yapılan Yüksek İstişare Konseyi toplantısında (YİK) derneğe talepsizlik nedeniyle başkan adayı bulunamamıştı. YİK Başkanı Mustafa Koç geçtiğimiz günlerde başkanlıkla ilgili "Aklımda biri var" açıklaması yapmıştı.

Vergi çıkışı ve ayrılık kararı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, en son YİK toplantısının basına kapalı bölümünde TÜSİAD üyelerini Doğan Grubu’na verilen vergi cezasına karşı ‘sessiz kaldıkları’ konusunda eleştirmişti. Gergin geçen toplantının ardından da daha önceden almış olduğu başkanlıktan ayrılma kararı açıklamıştı. Bu açıklamadan sonra da aday yarışı başladı.

Koltuğa üçüncü aday Haluk Dinçer mi?

TÜSİAD kaynağının verdiği bilgilere göre muhtemel üçüncü başkan adayı halen yönetim kurulunda bulunuyor. TÜSİAD’ın mevcut yönetimi ise Ali Kibar, Haluk Dinçer, Hamdi Akın, Tayfun Bayazıt, Erdal Karamercan, Mehmet Ali Molay, Volkan Vural ve Zafer Ali Yavan’dan oluşuyor. Kulislerde daha önce konuşulanlara göre bu isimler arasından sürpriz başkan adaylığı için 'Haluk Dinçer'in adı ön plana çıkıyor. Öte yandan adaylığı kesinleştiği belirtilen ve halen başkan yardımcılığı yapan iki isimden Ferit Şahenk’in şansı diğer aday Ümit Boyner’e göre daha yüksek bulunuyor. TÜSAD’ın ağır topları arasında yer alan Hamdi Akın ve Ali Kibar daha önce aday olması halinde Şahenk’e destek vereceklerini peşinen açıklamıştı. Ayrıca Ümit Boyner, üst üste ikinci bayan başkan adayı olması açısından TÜSİAD içinde biraz daha soğuk karşılanıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89