• BIST 9703.23
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 7 °C

Türkiye Belçika'yı 3-2'yle Geçti

Türkiye Belçika'yı 3-2'yle Geçti
2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Türkiye ile Belçika arasında oynanan maç Türkiye'nin 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Türkiye ile Belçika arasında oynanan maç Türkiye'nin 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı  A milli takım 3-2 kazandı. Karşılaşmada Milli takımımızın gollerini 48. dakikada Hamit Altıntop, 66. dakikada Semih ve 78. dakikada Arda keydederken Belçika'nın tek golünü 28. dakikada Van Buyten kaydetti.

198018. dakikada Fellaini'nin ceza alanının dışından kaleye uzak mesafeden yerden sert şutunda kaleci Onur, yatarak iki hamlede topu kontrol etti.

11. dakikada Arda'nın uzak mesafeden kaleye şutunda, top büyük bir farkla üstten auta çıktı.

16. dakikada Arda'nın soldan kale alanına ortasında altı pas içinde müsait durumda Tuncay kafa vuruşuyla kalecinin yetişemeyeceği uzak köşeye topu göndermek istedi, ancak kaleye paralel giden meşin yuvarlağı savunma kornere göndererek, tehlikeyi önledi.

19798

27. dakikada sol kanatta Arda'nın kalabalık rakip savunma arasından çıkarıp kale önüne ortaladığı topa hiçbir takım arkadaşı hamle yapmayınca, rakip savunma meşin yuvarlağa sahip oldu.

28. dakikada Alderweireld'in sağdan kullandığı korner atışında altı pas üzerindeki Van Buyten, Servet'ten önce davranıp boşa çıkan Onur'un üzerinden meşin yuvarlağı filelere göndererek, Belçika'yı 1-0 öne geçirdi.

30. dakikada Hamit'in ceza alanının dışından sert şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

34. dakikada çalımlarla ceza alanına giren Fellaini korner çizgisine yakın noktada öne çıkan kaleci Onur'u da geçtikten sonra kaleye vururken, savunmaya çarpıp ceza alanı içinde kalan topu Guillaume Gillet tamamlamak istedi. Bu futbolcunun vuruşunda da Aurelio'ya çarpan topu daha sonra milli takım savunması kontrol etti.

40. dakikada Emre'nin soldan kullandığı faul atışında ceza alanı içinde Ömer'in kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

43. dakikada Arda'nın ceza alanının dışından yerden sert şutunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.

Kalan sürede önemli bir pozisyon olmadı ve ilk yarı 1-0 Belçika'nın üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Damir Skomina, Marko Stancin, Primoz Arhar (Slovenya)
Türkiye: Onur, Servet, İsmail, Emre, Hamit, Tuncay, Arda, Aurelio, Ömer, Selçuk İnan, Sabri
Belçika: Bailly, Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vermaelen, Simons, Gillet, Vertonghen, Lukaku, Fellaini, Dembele.

MAÇTAN NOTLAR...

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Belçika ile yapılan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (A) Grubu ikinci maçında kadroda 2 değişiklik yaptı.

Kazakistan ile deplasmanda oynanan maçta ilk 11'de forma giyen Nihat Kahveci'nin yerine Selçuk İnan, sakatlığı nedeniyle bugün kadrodan çıkarılan Hakan Balta'nın da yerine de İsmail Köybaşı forma giydi.

Milli takımda yedek kulübesinde Nihat'ın yanı sıra Sinan, Gökhan Gönül, Semih, Özer, Selçuk Şahin ve İbrahim Toraman yer aldı.

19799

HALİL VE KAZIM KADRODA YOK

(A) Milli Takım'da teknik direktör Guus Hiddink, Kazakistan karşısında sonradan görev verdiği Halil Altıntop ile Kazım Kazım'ı 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

Bu futbolcuların yanı sıra Cenk Gönen, Gökhan Zan, Nuri Şahin ve Sercan Yıldırım kadroda yer bulamayan isimler oldu.

HIDDINK, TÜRKİYE'DEKİ İLK RESMİ MAÇINA ÇIKTI

Milli takımın yeni teknik direktörü Guus Hiddink, Türkiye sınırları içinde ilk resmi maçına çıktı.

Milli takımın başında ilk resmi maçına geçen hafta deplasmanda yapılan Kazakistan maçıyla çıkan Hollandalı teknik adam, Belçika maçıyla Türkiye'de ilk kez milli takımın başında resmi bir maçta yer almış oldu.

BELÇİKA'DA TEK DEĞİŞİKLİK

Milli takımın rakibi Belçika ise geçen cuma günü Almanya karşısına çıktığı kadrodan sadece 1 değişiklik yaptı.

Belçika'da hafif sakatlığı bulunan Eden Hazard yedek kulübesinde otururken, yerine Guillaume Gillet oynadı.

Bu arada, sakatlığı nedeniyle oynayıp oynamayacağı belli olmayan Vincent Kompany de ilk 11'de sahaya çıktı.

TAKIMLAR ERKENDEN STADA GELDİ

Türkiye ve Belçika (A) Milli Futbol Takımları, 2012 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda yapacakları maç için erkenden Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na geldi.

Maçın başlamasına 2 saate yakın bir süre kala stada gelen iki ekibin oyuncuları sahaya çıkarak bir süre atmosferi inceledi.

Belçika'nın Standart Liege takımında forma giyen milli kaleci Sinan Bolat, Belçika Milli Takımı'nda bulunan bazı arkadaşlarıyla sohbet etti.

Milli futbolculardan Kazım da Belçika Milli Takımı'nın İngiltere'nin Manchester City takımında forma giyen futbolcusu Vincent Kompany ile uzun süre sohbet etti.

TRİBÜNLER İFTARDAN SONRA DOLMAYA BAŞLADI

(A) Milli Futbol Takımı'nın, Belçika ile yaptığı maç için taraftarlar iftar vaktinden sonra tribünleri doldurmaya başladı.

İftar saatinde tribünlerde az sayıda seyirci bulunurken, bu taraftarlar statta yapılan iftar vakti anonsunun ardından oruçlarını açtılar.

İftar saatinde stat dışında bulunan taraftarlar da stat çevresindeki restoranlarda iftar yaptılar.

BELÇİKA 2 YIL SONRA KADIKÖY'DE

Belçika Milli Takımı, 2 yıl sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na çıktı.

Belçika, milli takımla son maçını 10 Eylül 2008'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynamıştı. 2010 Dünya Kupası Grup eleme maçı 1-1 berabere sonuçlandı.

Bu arada, Belçika'yı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda az sayıda taraftarı destekledi. 20'ye yakın Belçikalı taraftar Migros Tribünü'nde kendilerine ayrılan bölümde takımlarına destek verdi

BELÇİKA MİLLİ MARŞI ISLIKLANDI

Maç öncesi Futbol Federasyonu yetkililerinin stat hoparlörlerinden uyarıda bulunmasına rağmen Belçika Milli Marşı bazı taraftarlarca ıslıklandı.

Marşın başladığı sırada yoğun olan ıslıklama daha sonra azalırken, marş bittikten sonra ise taraftarların büyük bir bölümü alkışladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89