• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 13 °C

Türkiye basınında bugün (28.01.2010)

Türkiye basınında bugün (28.01.2010)
Türk basınında yayınlanan gazetelerin önemli konu başlıklarını sizin için alıntıladık. İşte günün önemli manşetleri...

İslam gücü tartışması
Hürriyet gazetesi
bugünkü manşetinde, önceki gün İstanbul Çırağan Sarayı’nda yapılan Türkiye-Afganistan-Pakistan zirvesinde, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, çatışmaların yaşandığı Müslüman ülkelerde görev yapmak üzere bir “İslam Barış Gücü” kurulmasını önerdiğini ancak bu önerisinin İKÖ üyesi bazı ülkeler tarafından reddedildiğini açıkladığını yazdı.

Haberde, İhsanoğlu'nun, bu öneriye direnen ülkelerin hangileri olduğunu açıklamaktan kaçındığı, ancak bu ülkeleri, “Demek ki İKÖ olarak bizim reform hareketlerimizin biraz daha zamana ihtiyacı var” sözleriyle eleştirdiği kaydedildi.

17 denizci sivil yargıda
Milliyet gazetesi
, bugün, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Anayasa Mahkemesi’nin “askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasına olanak sağlayan Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) maddesini iptal etmesi ve yürütmesini durdurmasına rağmen, ikisi emekli 15’i muvazzaf 17 askerin şüpheli olarak yer aldığı Poyrazköy iddianamesini kabul ettiği haberini öne çıkardı. Haberde, Mahkeme'nin, Ergenekon soruşturması kapsamında Poyrazköy’deki kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin 5’i tutuklu 17 kişi hakkında hazırlanan iddianameyle ilgili, sanıklara atılı eylemlerin “terör suçu olduğunu ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nun dışında kaldığını” belirttiği kaydedildi.

Vatandaşlarını tehdit gören anlayış çağdışı
Radikal gazetesi
, Başbakan Erdoğan'ın, katıldığı Valiler Toplantısı'nda "Vatandaşını bertaraf etmek, saflara ayırmak, bu doğrultuda kirli senaryolar hazırlamak, demokrasi dışı olduğu kadar çağdışı, insanlık dışı... dediğini manşetinden duyurdu. Haberde, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, devlet ve hükümet görevlilerinden bugüne kadar duyulmayan ifadeler kullandığı, "Demokratik açılım"ın bir devlet projesi olduğunu dile getirerek, "Uzun vadede demokratik bir anayasa gerekli, bu özlem giderilecek" dediği belirtildi.

Koskoca adamlar sözlerini yuttular
Sabah gazetesi
, bugünkü manşetinde, yarıştığı atletizm müsabakasında, birinciliğe koştuğu yarışmayı bırakıp düşen rakibine yardım eden ve bu davranışıyla Dünya Fair Play ödülünü kazanan Hilal Coşkuner'e verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığını yazdı. Haberde, aralarında eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de bulunduğu bir çok devlet ve özel kurumlarından burs, para ve işsiz babasına iş gibi vaatler verildiği, aradan geçen 4 yılda verilen hiçbir vaadin yerine getirilmediği, artık 15 yaşında olan Hilal'in, "Beni umutlandırdılar ama sözlerinde durmadılar. Babama iş verilecekti, o da yalan çıktı" dediği kaydedildi.

Bu maddeler kalksın deli gömleği çıksın
Star gazetesi
, sürmanşetinden öne çıkardığı haberinde, bazı akademisyen ve uzmanların görüşlerine yer vererek, daha çok demokrasi için Anayasa'daki 6 maddenin değişmesi önerisine destek veren uzmanların, böylece ülkenin deli gömleğinden kısmen kurtulacağını düşündüklerini yazdı. Haberde, 1982 Anayasası'nın deli gömleği olduğunu belirten ve Türkiye’nin demokrasi çıtasının yükselmesi için Anayasa ve kanunlarda acil değişmesi gereken 6 öneriye destek veren hukuk otoriteleri ve akademisyenlerin, bu yasaların evrensel hukuka ve AB düzenlemelerine aykırı olduğunu söyledikleri kaydedildi.

10942

Ergenekon kardeşliği
Akşam gazetesi
, manşetinde, İstanbul Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmatla ilgili iddianamenin, Anayasa Mahkemesi'nin askere sivil yargı yolunu açan yasayı iptal ettiğine ilişkin kararının Resmi Gazete'de yayınlandığı gün kabul edildiğini yazdı. Haberde, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Poyrazköy iddianamesini oy birliğiyle dün kabul ettiği ve Mahkeme'nin hazırladığı "tensip" zaptında şüphelilere atılı suçların Askeri Ceza Kanunu dışında kaldığı anlatılarak, "Eylemlerin askeri suç kapsamında değerlendirilemeyeceği"nin belirtildiğine yer verilerek, ayrıca, 297 sayfalık iddianamede sanıkların "Ergenekon" ile bağlantılı bulundukları bilgisi verildi.

Kafes cuntası iddianamede
Taraf gazetesi
ise, bugün manşet haberinde, İstanbul'da bulunan Koç Müzesi'nde çocukların öldürülmesi gibi "vicdansız eylem"lerin yer aldığı Kafes Planı'nın dördüncü Ergenekon iddianamesine girdiğini yazdı. Haberde, Kafes Planı'nın, Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki İsrail'e çıkışı sonrasında hazırlandığı belirtilerek, beşi tutuklu 17 sanığın "hükümeti devirmeye teşebbüsle" suçlandıklarına yer verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ekşi Sözlük’e erişim engeli kaldırıldı03 Mart 2023 Cuma 10:13
  • Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi22 Şubat 2023 Çarşamba 11:28
  • Şahan Gökbakar'dan 'sesi kısan' TRT Haber'e tepki11 Şubat 2023 Cumartesi 22:47
  • Sözcü TV yayın hayatına başlıyor21 Ocak 2023 Cumartesi 12:38
  • Halk TV'de üst düzey istifalar07 Ocak 2023 Cumartesi 23:01
  • RTÜK’ten kanallara ‘Kılıçdaroğlu’ cezası30 Mayıs 2022 Pazartesi 13:43
  • TV100'den Metin Özkan kararı23 Şubat 2022 Çarşamba 17:11
  • VOA’dan RTÜK kararına itiraz: Tek amacı sansür uygulamak23 Şubat 2022 Çarşamba 15:40
  • Rusya Deutsche Welle'yi yasakladı03 Şubat 2022 Perşembe 18:28
  • RTÜK’ten TELE1 ve FOX TV’ye ceza24 Ocak 2022 Pazartesi 15:21
  • ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89