• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 7 °C

Türkiye basınında bugün (22 Aralık)

Türkiye basınında bugün (22 Aralık)
Türk basını bugün ağırlıklı olarak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yiğit’in, kendisine suikast planlamakla suçlanınca intihar eden Tatar’ın cenazesine katılmasını işledi.

Türkiye basını bugün ağırlıklı olarak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yiğit’in, kendisine suikast planlamakla suçlanınca intihar eden Tatar’ın cenazesine katılması, Başbakan Yardımcısı Arınç’a yönelik suikast iddiası, “üçlü mekanizma” toplantılarına katılmak üzere Irak’a giden Beşir Atalay’ın sözleri ve Kuveyt’e giden Cumhurbaşkanı Gül’ün uçakta yaptığı açıklamaları öne çıkardı.

foto3.jpg

HÜRRİYET
O komutan başucunda

Hürriyet, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’in, kendisine suikast planladığı öne sürülen Yarbay Tatar’ın cenazesine katılarak, Tatar’ın başucunda dua ettiğini manşet yaptı. Haberde, Yiğit’in eşi Pınar Yiğit’in de Tatar’ın ailesiyle yakından ilgilendiği, bu sırada Tatar’ın eşi Nilüfet Tatar’ın, “Kocam onuruyla öldü, TSK’ya komplo kuruyorlar” dediği bildirildi.

-Hürriyet, sürmanşetten, “PKK’nin tasfiyesi için somut adımlar atıldı” başlığıyla duyurduğu haberde, “üçlü mekanizma” toplantısına katılmak üzere gittiği Irak’tan dönen İçişleri Bakanı Atalay’ın, “Toplantıda PKK’nin tasfiyesine yönelik bir yol haritası çıkarılmıştır” dediğini yazdı.

- “Sokağın krokisi subayın ağzında” başlığıyla sürmanşeti paylaşan diğer haberde ise, Ankara’da polisin, Başbakan Yardımcısı Arınç’ın evinin bulunduğu sokakta keşif yaptıkları iddiasıyla 2 araçta arama yaptığı, Arınç’ın evinin krokisini yutmaya çalışan Binbaşı İ.G. ile Albay E.Y.B’yi gözaltına aldığı bildirildi.

MİLLİYET
Silivri’de vekil krizi

Milliyet, Silivri’deki Ergenekon duruşmasında yaşananları taşıdığı manşetinde, duruşmayı izleyen CHP milletvekilleri Şahin Mengü, Ali Rıza Öztürk, Bülent Baratalı ve Malik Ejder Özdemir’in avukatların olduğu bölüme oturması üzerine savcı Ali Özdemir’in ilginç bir mütalaa verdiğini yazdı. Haberde, Savcı Özdemir’in, Meclis üyelerinin devlete karşı suçlarda vekil olamayacaklarını belirterek, tutanakların TBMM’ye gönderilmesini istediği, ancak mahkeme heyetinin bunu kabul etmediği kaydedildi.

- Sürmanşetten, “O komutan cenazede” başlığıyla duyurulan haberde, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’in, kendisine suikast planlamakla suçlandığı için intihar eden yarbay Ali Tatar’ın cenazesine katıldığı, Genelkurmay İkinci Başkan Yardımcısı Orgeneral Balanlı’nın yanı sıra çok sayıda oramiral ve orgeneralin cenazeye katılmasının “TSK Tatar’a sahip çıktı” mesajı olarak algılandığı belirtildi.

- “Vizeyi kaldırın” başlıklı haberde Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun AB’nin Sırbistan, Karadağ ve Makedonya’ya olduğu gibi Türkiye’ye de vizeyi kaldırmasını istediği, AB’nin de yasadışı yollarla AB’ye geçenlerin Türkiye’ye iadesini öngören anlaşmayı imzalamasını istediği bildirildi.

SABAH
Memleketin değerini bilin

Sabah, manşetini, Cumhurbaşkanı Gül’ün Kuveyt’e giderken uçakta yaptığı açıklamalara ayırdı. Haberde, Gül’ün, “Güneydoğu ve Doğu’daki halkımıza söylemek istiyorum” diyerek, “Herkes Türkiye’nin değerini, kıymetini bilsin. Bu memleket, bu ülke herkesin. Türkiye’de hepimiz tek milletiz. Şimdi herkesin bütünleşme zamanı. Noksanlıkları elbirliğiyle aşarız” mesajı verdiği, randevu talep etmeleri halinde BDP’lilerle görüşebileceğini söylediği bildirildi.

- Sabah, “Arınç’a suikast iddiası ciddi” başlığıyla sürmanşetten verdiği haberde, önceki gün Arınç’ın evinin çevresinde şüpheli hareketlerde bulununca gözaltına alınan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Albay E.Y.B. ile Binbaşı İ.G. olduğu, E.Y.B.’nin yutmaya çalıştığı notta Arınç’ın adresinin yazılı olduğu kaydedildi.

- “Kanadoğlu adrese tebligat bekliyor” başlığıyla duyurulan haberde, Ergenekon soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun avukatının, tebligatın kendisine değil muhatara yapılması nedeniyle müvekkilinin ifadeye gitmeyeceğini söylediği bildirildi.

RADİKAL
Dokuz şehit sorusu

Radikal manşet haberinde, Meclis İnsan hakları Komisyonu üyesi CHP’li Ersin’in Erzurum’da Ergenekon soruşturmasında tutuklu 3 askerle görüşmesine ayırdı. Askerlerin polisin kendilerine komplo kurduğunu savunduğu belirtilen haberde, askerlerin tutuklanmalarına yol açan süreci başlatan Erzincan Baraj gölündeki mühimmatın polis tarafından konulduğunu, 2008’de öldürülen askerlerle ilgili “Bu olayı siz mi yaptınız?” diye sorulduğunu ve şikayet haklarını kullanamadıklarını söyledikleri bildirildi.

- Radikal, “Gül’den üç mesaj” başlığıyla verdiği haberde, Cumhurbaşkanı Gül’ün, gazetecilere yaptığı açıklamada verdiği mesajları “Hepimiz tek milletiz. Herkes ülkenin değerini bilsin. Kurumlar arasında çatışma yok, sorunlar var” diye özetledi.

- “İki subaya Arınç sorgusu” başlığıyla verilen haberde, Başbakan Yardımcısı Arınç’ın evinin etrafında dolaşan Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G.’nin gözaltına alınıp suikast hazırlığı iddiasıyla sorgulandıktan sonra serbest bırakıldıkları bildirildi.

TARAF
Albay’ın cebinde Arınç’ın adresi

Taraf, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın evinin yakınlarında iki subayın suikast şüphesiyle gözaltına alınmasını manşetten duyurdu. Haberde, eski adı Özel harp Dairesi olan Seferberlik Tetkik Kurulu’nda görevli olan Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G.’nin gözaltına alındığı, şüphelilerin Arınç’ın ev adresinin bulunduğu kağıdı yok etmesini polislerin engellediğini, 2 subayla birlikte bir sivil memurun sorgulandığı ve Arınç’a konuyla ilgili bilgi verildiği belirtildi.

- Taraf, Kürt sorunu ve demokratikleşmeyi değerlendirmek üzere düzenlediği toplantıda konuşan Ahmet Türk’ün sözlerini, “Günahları büyük olurdu” başlığıyla sürmanşetten verdi. Haberde, Türk’ün, “Süreci engellemenin günahı çok büyük olurdu. Sürece inanç yeniden gelişiyor” sözleri öne çıkarıldı.

- “Avrupa ile çevre muhabbeti” başlıklı haberde, AB’ye üyelikte en zor başlık olan çevre faslında müzakerelerin açıldığı, Bakan Bağış’ın, “Dünya liderleri Kopenhag’da uzlaşamadı, Türkiye 27 ülkeyi ikna etti” dediği bildirildi.

AKŞAM
Amiralin mesajı

Akşam, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Yiğit’in kendisine suikast planladığı öne sürülen Yarbay Tatar’ın cenazesine katılmasını manşetten duyurdu. Yiğit’in iddialara sessiz kalarak yanıt verdiği cenaze törenine çok sayıda generalin de katıldığı belirtilen haberde, Tatar’ın eşinin de soruşturmayı yürüten savcıya tepki göstererek, “Kimin adamısın? Fetullah’ın mı, ABD’nin mi? Orduya komplo kuruyorlar” diyerek ağladığı kaydedildi.

- “200 bin kurbanın akıbeti meçhul” başlığıyla duyurulan haberde, Kurban Bayramı’nda vekaletle kurban kesme yöntemiyle para toplayan Deniz Feneri, Mehmetçik Vakfı, LÖSEV ve THK başkanlarının vurgunla suçlandığı, ücreti tahsil edilen 200 bin kurbanın kesilmediği, 8 ilde 65 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

- “Rojin’e sigara baskını” başlıklı haberde, şarkıcı Rojin’in doğum gününde konuklarına şarkı söylerken, sigara içildiği iddiasıyla polislerin mekanı basarak fotoğraf çektikleri, tepki gösteren Rojin’in polislere, “Sigara için mi geldiniz, yoksa benim için mi?” dediği belirtildi.

YENİ ŞAFAK
PKK’ya üçlü darbe

Yeni Şafak, manşet haberinde, Türkiye, Irak ve ABD arasındaki üçlü mekanizma toplantısında PKK’ye karşı alınacak önlemlerin yol haritasının belirlendiğini yazdı. Haberde, Atalay’ın, PKK’nin tasfiyesine dönük somut kararlar alındığını belirterek, “Kuzey Irak’tan Türkiye’ye yönelik terörün ve Mahmur Kampı’nın tasfiyesi konusunda görüş birliğine varıldı. Bu konuda üçlü mekanizma tam bir kararlılık içerisinde” sözlerine yer verildi.

- Gazete, “Notu imha edemediler” başlığıyla sürmanşetten duyurduğu haberinde, Arınç’ın evinin yakınlarında gözaltına alınan Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G.’nin, Arınç’ın evinin adresinin bulunduğu notu yırtmak isterken gözaltına alındıkları ve suikast iddiasıyla sorgulandıktan sonra serbest bırakıldıklarını yazdı.

- “Beyninin bir kısmı aracında kalmış” başlıklı haberde ise, Ergenekon sanığı İbrahim Şahin’in avukatının, müvekkilinin cezai ehliyeti olmadığını savunarak, “Kazada beyninin bir kısmını arabada bıraktı” dediği bildirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ekşi Sözlük’e erişim engeli kaldırıldı03 Mart 2023 Cuma 10:13
  • Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi22 Şubat 2023 Çarşamba 11:28
  • Şahan Gökbakar'dan 'sesi kısan' TRT Haber'e tepki11 Şubat 2023 Cumartesi 22:47
  • Sözcü TV yayın hayatına başlıyor21 Ocak 2023 Cumartesi 12:38
  • Halk TV'de üst düzey istifalar07 Ocak 2023 Cumartesi 23:01
  • RTÜK’ten kanallara ‘Kılıçdaroğlu’ cezası30 Mayıs 2022 Pazartesi 13:43
  • TV100'den Metin Özkan kararı23 Şubat 2022 Çarşamba 17:11
  • VOA’dan RTÜK kararına itiraz: Tek amacı sansür uygulamak23 Şubat 2022 Çarşamba 15:40
  • Rusya Deutsche Welle'yi yasakladı03 Şubat 2022 Perşembe 18:28
  • RTÜK’ten TELE1 ve FOX TV’ye ceza24 Ocak 2022 Pazartesi 15:21
  • ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89