• BIST 9731.74
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 10 °C

Türkeş'in İsviçre'deki sırrı

Türkeş'in İsviçre'deki sırrı
Türkeş'in, İsviçre'deki bankada ölümünden sonra ortaya çıkan parasının kaynağı ilk kez açıklandı.

MHP'nin kurucu lideri Türkeş'in, İsviçre'deki bankada ölümünden sonra ortaya çıkan parasının kaynağı ilk kez açıklandı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin efsanevi genel başkanı Alparslan Türkeş'in İsviçre bankasında ortaya çıkan parası, bugüne kadar hep tartışılageldi. Türkeş'in "Manevi Evladı" olarak bilinen ve İsviçre bankasındaki paralarının kontrolörlüğünü yapan İbrahim Ersöz, 600 bin İsviçre Frankı tutarındaki paranın kaynağını açıkladı.

İsviçre ve Türkiye'de ticaret ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren işadamı İbrahim Ersöz, aynı zamanda Türkeş'e en yakın isimler olarak tanındı. Türkeş, İsviçre'ye gittiğinde Ersöz çiftinin evinde kaldığı bilinirdi.

Bugüne kadar hep sessiz kalan İbrahim Ersöz, "Türkeş'in İsviçre bankasındaki hesapları" ile ilgili ilk kez rotahaber'e konuştu.

"BANKAYA BEN GÖTÜRÜRDÜM"

Alparslan Türkeş'in İsviçre'deki parasını UBS Bank'ta tuttuğunu belirten İbrahim Ersöz, şunları söyledi:

"Başbuğ, İsviçre'ye geldiğinde UBS Banktaki paralarını zaman zaman kontrol ederdi. Kendisini bankaya ben götürürdüm. Banka görevlisinin nezaretinde içeri girerdik. Başbuğ da yapmak istediklerini yapardı."

Türkeş'in, geliş gidişleri sırasında UBS Bankta bulunan 600 bin İsviçre Frankı tutarındaki paranın kaynağını kendisine anlattığını belirten Ersöz şöyle devam etti:

"En son 1997 yılının ocak ayında İsviçre'ye gelmişti. Bankadan dönerken, 'Bu para 1961'de ihtilal sonrası Hindistan'a beni gönderdiklerinde açılmıştı. O tarihten bu yana biriktirdiğim para 600 bin Frank oldu. Bunu çeksek bir ev alabilir miyiz?' diye sormuştu. Koca Başbuğ'un bütün hayatı boyunca biriktirdiği şahsi parası bu idi."

ÇOCUKLARI MAHKEMELİK OLMUŞLARDI

Alparslan Türkeş'in 4 Nisan 1997'de vefat etmesinin ardından kızının vekaletini kullanarak parayı İngiltere'den çekmesi üzerine konu kamuoyu gündemine gelmişti.

Türkeş'in ikinci eşi Seval Türkeş ve çocukları Ayyüce ile Ahmet Kutalmış Türkeş, babalarının ilk evliliğinden olan kardeşleri Umay Günay ve Ayzıt Türkeş'i, ''İngiltere'deki banka hesabından çektikleri'' öne sürülen 242 bin sterlinden kendi hisselerine düşen 112 bin 355 sterlinlik miktarını almak için dava açmışlardı.

Dava dilekçelerinde, Umay Günay ve Ayzıt Türkeş'in, babaları Alparslan Türkeş'in ölümünü ilgili bankaya bildirmedikleri ve ''Türkeş'in banka hesabından kendi şahsi hesaplarına döviz cinsinden para aktarıp kötü niyetlerini ortaya koyarak, Türkeş'in diğer mirasçılarının hisselerini kaçırdıkları'' iddia edilmişti.

PARALAR FAİZİYLE BİRLİKTE İSTENMİŞTİ

Dilekçede, Türkeş'in, Londra şubesinde bulunan hesabından Umay Günay'ın 42 bin Sterlin, Ayzıt Türkeş'in de 200 bin Sterlin çekerek kendi hesaplarına aktardıklarına dair Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kesinleşmiş kararı olduğu ifade edilmişti.

Dilekçede, Türkeş'in hesabından çekildiği öne sürülen 242 bin sterlinden, Seval Türkeş'in hissesine 60 bin 499 Sterlin, Ayyüce ve Ahmet Kutalmış Türkeş'in hisselerine de 25 bin 928'er Sterlin düştüğü belirtilerek, toplam 112 bin 355 Sterlin'in Nisan 1997'den itibaren işletilecek en yüksek döviz faiziyle birlikte, davalılar Umay Günay ve Ayzıt Türkeş'ten tahsiline karar verilmesi talep ediliyordu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89