• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 15 °C

Türkan Şoray'a yaşam boyu başarı ödülü

Türkan Şoray'a yaşam boyu başarı ödülü
15'incisi düzenlenecek 'Londra Türk Film Festivali'nde bu yıl ilk kez verilecek olan 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne Türkan Şoray layık görüldü.

15'inci Londra Türk film festivali 'Britanya'da dijital dağıtım ödülü' ile Türk sinemasını Londra'dan destekliyor. 5-19 Kasım 2009 tarihleri arasında 15'incisi gerçekleştirilecek olan 'Londra Türk Film Festivali', bu yıl bir ilke imza atıyor ve yarışmada birinci olan filme ödül olarak. Britanya ve İrlanda'da dijital dağıtım olanağı yaratan çok özel bir kontrat sunuyor.

Özellikle Türk Sineması'nın sektörel anlamda uluslararası bir platform tarafından desteklendiği ilk uygulama olan 'Dijital Dağıtım Ödülü' için, Festival yönetimi dördü Britanyalı biri Türk olan beş kişilik bir jüri oluşturuyor.

Hülya Koçyiğit jüride

Britanya'nın tanınmış sinema yazarlarından Empire Online'da yazan David Parkinson, Londra'nın en önemli sinema zincirlerinden olan Curzon'un program direktörü Jason Wood ve City Screen programcısı Jo Blair'in yer alacağı kesinleşen jüriye, Türkiye'den de değerli bir oyuncumuz Hülya Koçyiğit katılıyor.

Bundan böyle her yıl Türk veya Türkiye'nin de içinde olduğu bir ortak yapıma 'Dijital Dağıtım Ödülü' verecek olan 'Londra Türk Film Festivali', Türk sinemasına Britanya ve İrlanda'da farklı bir dağıtım kanalı yaratırken, jüride yer alan Britanyalı sinema yazarları dağıtımcı ve programcıların bu yarışma fırsatı ile daha fazla Türk filmleri izlemesini sağlayacak ve bu yolla farklı olanakların da kapısını aralamış olacaktır.

İlk 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' Türkan Şoray'a

Bundan böyle Londra Türk Film Festivali'nin her yıl bir Türk sinemacısına vereceği 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' Türk Sineması'nın sultanı Türkan Şoray'a veriliyor.

Oyuncu ve yönetmen olarak Türk sinemasına 250 film armağan eden ve sinemamızın hemen hemen bütün önemli yönetmenleri ile çalışmış olan Türkan Şoray, bundan böyle verilecek olan 'Yaşam Boyu Başarı Ödülleri' geleneğini de başlatmış olacak.

Şoray'a ödülü, 5 Kasım'da Britanya Oskarları'na ev sahipliği yapan görkemli 'BAFTA' salonunda gerçekleştirilecek olan festival galasında sunulacak. Britanya Sinema camiasının; Festival konuklarının ve medyanın katılımıyla gerçekleşecek olan Gala gecesinde Şoray'ın önemli filmlerinden oluşan bir de kısa bir film gösterilecek.

'Londra Türk Film Festivali' seyirci ödülü de ilk kez veriliyor'

Festival izleyicilerinin, filmlerden çıktıktan sonra oy kullanıp kazanan filmi belirleyecekleri 'Seyirci Ödülü' , Festival bitiminden bir hafta sonra sahipleriyle buluşacak.

Rio ve Apollo Piccadily Circus sinema salonlarında izleyici ile buluşacak olan Londra Türk Film Festivali'ne son başvuru tarihi 25 Eylül 2009.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kısa ve Belgesel filmlerin başvurusuna açık olan Festival'in, katılım formları ile yarışma başvuru formlarına www.ltff.org.uk web adresinden ulaşılabilecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89