• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 7 °C

Türk zenginlere kötü haber!

Türk zenginlere kötü haber!
İsviçre’de gizlenen Türk zenginlerin listesi Maliye’de mi? İşte zenginlerin uykularını kaçıran iddialar...

Gizli Türk zenginlerin başta İsviçre olmak üzere yurtdışındaki sırdaş hesaplarda 100 milyar doların üzerinde varlığı bulunuyor. Bu varlıkların Türkiye’ye getirilmesi konusu krizde “Varlık Barışı” ile gündeme geldi.

Varlık Barışı’nın mevduata tam güvence verilmemesi halinde başarısız olacağı savunuldu. Nitekim Varlık Barışı sırdaş hesaplardaki paranın Türkiye’ye getirilmesi konusunda amacına ulaşmadı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, belirli aralıklarla bu hesap sahiplerine seslenerek “Çember daraldı” diyor. Bu olayın patlak vermesinden sonra hacker’ların benzer listeyi Türk Maliyesi’ne de verip vermedikleri tartışılıyor. Maliye bu konudaki sorumuzu yanıtsız bıraktı. Ancak Şimşek çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmalarının kendilerine bir güç verdiğini söylemişti.

İsviçre’de gizlenen Türk zenginlerin listesi Maliye’de mi?

Hacker çetesi, İsviçre’de gizli zenginlerin mevduat bilgilerini çaldı. 1.500 Alman’ın bilgileri 2.5 milyon euroya Alman Maliyesi’ne satılmak istendi. Teklifin Türk Maliyesi‘ne de yapıldığı tahmin ediliyor.

İsviçre’nin en büyük bankası UBS ile ABD Hükümeti arasındaki 4 bin 450 müşterinin bilgilerinin açıklanmasına yönelik anlaşmayla gizli hesap dönemi aslında fiilen sona ermişti.

İsviçre finans sistemi hacker’ların sisteme girip mevduat sahiplerinin ele geçirdiği hesap ekstreleri skandalı ile çalkalanıyor. Bilgisayar kurdu hacker’ları da yanına alan bir çete, 3 büyük İsviçre bankasının sır gibi saklanan hesap kayıtlarına ulaştı. Listeleri ülke ülke tasnif eden çetenin eylemi 1.500 kişilik Alman gizli milyonerlerinden oluşan listeyi Alman Maliye Bakanlığı’na satmak istemesi sonrası duyuldu.

İsviçre’de banka hesabı bulunan 1.500 Alman’a ait hesap bilgilerini ele geçiren kişiler, bu listeyı Alman Maliye Bakanlığı’na 2.5 milyon euroya satmayı teklif etti. Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schuble’ye konunun iletildiği ancak bakanın listeleri satın alıp almama konusunda henüz karar vermediği öğrenildi. Federal Maliye Bakanlığı sözcüsü, bu konuda ilgili açıklama yapmak istemedi. Ancak banka bilgileriyle ilgili malzemeleri denetleme görevinin Maliye Bakanlığı’nda değil, eyaletlerin ilgili birimlerinde olduğunu belirtti.

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt, banka hesap bilgilerinin İsviçre’nin UBS Bankası’ndan çalındığını öne sürerken banka bu iddiayı yalanladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89