• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 13 °C

Türk medyasında önemli başlıklar!

Türk medyasında önemli başlıklar!
Türk medyasında bugün yayınlanan gazetelerde öne çıkan önemli haberlerden özetler.

Ahmet Türk’e suikast iddiası
Sabah gazetesi, kapatılan DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk’e suikast yapacağı iddiasıyla, Tekirdağ'a bağlı Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün, firari Mesut Aslandaş'ı Yılmaz Koca ismiyle sahte sürücü belgesi ve ruhsatsız bir tabancayla birlikte yakaladığını yazdı. Adli işlem yapılırken Aslandaş'ın ifadelerinde geçen önemli iddialar üzerine soruşturmanın derinleştirildiği belirtilen habere göre, Aslandaş ifadesinde şöyle dedi:

"Ben arandığım için konuşma sırasında af çıkacak mı diye soruyorum. Çekmeköy'de kuyumcu dükkanı olan, aslında MİT'e çalışan O.Ç. 'Çıkacak tabii oğlum' dedi. 'Yalnız Ahmet Türk'ü vuracaksın oğlum. Ahmet Türk yok mu DTP milletvekili!.. Emniyet seni niye arıyor, sen ve baban polis katili diye de taktılar sana. Ahmet Türk'ün kafasına iki tane sıkarsan bütün Emniyet camiası arkanda olur. Milliyetçi işadamları arkanda olur. Eğer vurursan konumuyla ilgili her türlü istihbaratı sana sağlarız."

Madımak müze değil park olsun
Akşam gazetesi
, Alevi çalıştaylarının ardından hazırlanan ön rapora ilk sayfasında yer verdi. Haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan raporun, müze olarak düşünülen Madımak Oteli ile ilgili kısmında şu ifadelerin yer aldığı belirtildi: “Özellikle Alevi katılımcılar, Madımak Oteli’nin, ülkenin birlik ve düzeninin esastan korunmasını dikkate alan bir düzenlemeyle yeniden düşünülmesi gerektiğini vurgulamışlardır. Bu bağlamda müze fikrinin tehlike ürettiği düşünülmüş, bunun yerine binanın yıkılarak bir parka dönüştürülmesini katılımcıların büyük çoğunluğu desteklemiştir. Etraftaki birkaç binanın da kamulaştırılarak bu alana dâhil edilmesini önerenler olmuştur.”

Hindistan yolcuları
Hürriyet gazetesi
, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “Türkiye’nin daha iyi bir anayasaya sahip olması yönünde büyük bir mutabakat olduğunu, ancak yeni bir anayasa için fırsatın kaçırıldığını” söylediğini yazdı. Haberde, Gül’ün Hindistan’a yaptığı ziyaret sırasında, “Yeni bir anayasa için büyük bir mutabakat var. Bu Meclis’e yeni bir anayasa yapmak yakışırdı ama çeşitli sebeplerden dolayı bu fırsat kaçırıldı” dediği belirtildi.

Zenginleştirilmiş kriz!
Milliyet gazetesinde
yer alan haberde, nükleer programı konusunda uzlaşmacı adım atması beklenen İran, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın talimatı üzerine, uranyumun yüzde 20 oranında zenginleştirilmesi çalışmalarına yarın başlanacağı belirtildi. ABD ve İngiltere’nin sert tepki gösterdiği belirtilen haberde, Ahmedinejad’ın şu sözlerine yer verildi: “Uranyumu yüzde 20 oranında zenginleştirebilecek kapasitede olmamıza rağmen Batı ülkelerine değişim yapmayı önerdik. Anlaşma için onlara 2-3 ay süre verdik. Yeni bir oyun başlatmaları üzerine Doktor Salihi’den santrifüj kullanarak uranyumun yüzde 20 oranında zenginleştirilmesi çalışmalarına başlamalarını istedim”

Prof. Ortaylı’ya tepki yağdı
Star gazetesinde yer alan haberde, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. İlber Ortaylı’nın MHP Siyaset Okulu’nda verdiği konferansta, “Ordunun siyasete karışması kaçınılmaz”, “Sivil siyasetin kendini geliştiremediği ortamda darbe kaçınılmaz”, “Demokratik açılım boş laf” şeklindeki sözlerine eski milletvekili, yazar Haşim Haşimi’nin, “Yaptığı bu açıklamalar ilkel, çağdışı ve kırıcı. 5 yıl önce Kürt demek bile yasakken, bugün TBMM’de Kürtçe eğitim tartışılıyor. Bundan büyük açılım mı olur?”; Yazar Muhsin Kızılkaya’nın, “Darbelerden medet uman bir anlayışı anlamak mümkün değil. Siyasetle ilgili askere bel bağlayan bir zihniyetin demokratik açılımı da boş laf olarak değerlendirmesi çok doğaldır.”; Doç. Dr. Mazhar Bağlı’nın, “Askerin siyasete dahil olmasını meşru göstermek demokrasiyle asla bağdaşmaz.”; Eğitim Uzmanı Cihat Şener’in ise, “Ortaylı’nın sözleri seçkinci bir yaklaşım” şeklinde tepki gösterdiği belirtildi. 

Teğmenlerin referansı Hizbut-Tahrir
Yeni Şafak’ta
yer alan haberde, "Amirallere Suikast Girişimi" iddianamesinde teğmenlerin, Ergenekon'un TSK'ya sızmak amacıyla "Karargâh Evleri" olarak isimlendirdikleri hücre yapılarına girebilmeleri için, Hizbut-Tahrir örgütünden "referanslı" olmaları gerektiğinin ortaya çıktığı belirtildi. Haberde, Amirallere Suikast İddianamesi'nde, şüphelilerin evinde ele geçen dokümanlar ve delillerden yola çıkan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan’ın, Ergenekon'un bir birimi olan Karargâh Evleri ile suikast iddiası soruşturmasına dahil olan teğmenlerin bağlantılarını ortaya koyduğu ifade edildi.

Doğu'daki kanaat önderlerinden Diyanet'e çarpıcı öneriler
Zaman gazetesinde
yer alan habere göre, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, üç gün süren Diyarbakır temasları kapsamında bir ilke imza atarak Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Şırnak ve Urfa'dan yaklaşık 60 kanaat önderiyle bir araya geldi. Haberde, camilerde vaazların Kürtçe verilmesi üzerinde durulduğu ve ülkede yaşayan çatışmaların sona ermesi için kanaat önderlerinden yardım talebinde bulunulduğu belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ekşi Sözlük’e erişim engeli kaldırıldı03 Mart 2023 Cuma 10:13
  • Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi22 Şubat 2023 Çarşamba 11:28
  • Şahan Gökbakar'dan 'sesi kısan' TRT Haber'e tepki11 Şubat 2023 Cumartesi 22:47
  • Sözcü TV yayın hayatına başlıyor21 Ocak 2023 Cumartesi 12:38
  • Halk TV'de üst düzey istifalar07 Ocak 2023 Cumartesi 23:01
  • RTÜK’ten kanallara ‘Kılıçdaroğlu’ cezası30 Mayıs 2022 Pazartesi 13:43
  • TV100'den Metin Özkan kararı23 Şubat 2022 Çarşamba 17:11
  • VOA’dan RTÜK kararına itiraz: Tek amacı sansür uygulamak23 Şubat 2022 Çarşamba 15:40
  • Rusya Deutsche Welle'yi yasakladı03 Şubat 2022 Perşembe 18:28
  • RTÜK’ten TELE1 ve FOX TV’ye ceza24 Ocak 2022 Pazartesi 15:21
  • ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89