• BIST 9625.42
  • Altın 2479.702
  • Dolar 32.4978
  • Euro 34.6277
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Berlin 10 °C

Türk Basınında Bugün (29 Kasım)

Türk Basınında Bugün (29 Kasım)
Türkiye’de gazeteler, farklı manşetlerle okuyucunun karşısına çıktı. İşte o manşetler...

Türkiye basınında bugün Ergenekon soruşturması çerçevesinde ortaya çıkan Kafes Eylem Planı ve siyasi partilerin dün merkezlerinde yaşanan bayram ziyaretlerine yönelik haberler ağırlıktaydı. Diğer öne çıkan haberler ise, cinayetlerde namus meselesinin hafifletici sebep olmaktan çıkmasına yönelik uygulamalar, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın Genelkurmay'la yaşadığı Topkapı Sarayı'ndaki depo polemiği, Fenerbahçe'nin kendi sahasında Kasımpaşaspor'a 3-1 yenilmesi oldu.

HÜRRİYET
Onu Drej Ali gönderdi

Hürriyet gazetesi manşetinde Ergenekon davasının kilit ismi Tuncay Güney'in konuşmaya başlamasının Susurluk skandalında adı geçen Mehmet Özbay'ı yeniden gündeme getirdiğini yazdı. Haberde, 2001 yılında Drej Ali tarafından Türkiye'den Amerika'ya kaçırılan Tuncay Güney'i Mehmet Özbay'ın karşıladığı belirtildi.

- Gazete sürmanşetinde Rahmi Turan’ın 2 Kasım’da Hürriyet’te yazdığı “Türk Olmak Zordur” başlıklı yazının okurların çok ilgisini çektiği haberini "Türküm, doğruyum, iyi ama ben kimim?" başlığıyla verdi.

- Hürriyet bir diğer haberinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Danıştay’ın katsayı kararı için “ideolojik” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiğini ve “Bence Danıştay’ın kararının ötesinde bu kararın tümü ideolojik. Bu bir teknik eğitim meselesi değil, olay oradan kaynaklanıyor. Başbakan konuyu siyasi, ideolojik nedenlerle ele alıyor” dediğini yazdı.

MİLLİYET
Askere başka depo mu yok

Milliyet bugün manşet haber olarak, Tarihi Topkapı Sarayı'ndaki depoları boşaltmayan Genelkurmay'a yönelik Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, askeri depoların boşaltılmamasıyla ilgili olarak, Milli Savunma Bakanlığı’nın İstanbul’un başka bir yerinde depo bulabileceğini belirttiğini ve “Tarih ve toprak duyarlılığını en iyi bilen bakanlıklardan biri de Milli Savunma olmalı” dediğini yazdı.

- Müllüyet sürmanşetinde özel logosuyla verdiği haberde, son 10 yıldaki batık banka olayları ve yaşanan krizlerin İstanbul’daki yalı sahipliklerinde önemli değişikliklere yol açtığını yazdı. Haberde, Boğaz’daki yalıların şimdiki sahiplerinin Türkiye’de değişen profilin aynası olduğu belirtildi.

- Milliyet "Domuz gribine inanmıyorum" başlığıyla verdiği haberde ise, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin genel merkezindeki bayramlaşma töreninde, bir gazetecinin domuz gribine önlem alıp almadığı yönündeki sorusu üzerine, “Hiçbir önlemimiz yok. Domuz gribinin olduğuna da inanmıyoruz. Her şey Cenab-ı Allah’ın takdiri” yanıtını verdiğini yazdı.

RADİKAL
Boşanmak varken öldürene indirim yok

Radikal manşetinde, Antalya'da yaşanan ve ilişkisini itiraf eden karısıyla sevgilisini öldüren sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteyen savcının "Boşanma yerine cinayet ağırlaştırıcı sebep" dediğini belirtti. Haberde özellikle "namus cinayeti"nde görülen "haksız tahrik indirimi"nde yargının tutumunun köklü bir değişiklik geçirdiği belirtildi.

- Gazete "Siyasette nazik gün!" başlıklı haberinde, siyasi partilerin bayramlaşma ziyaretlerine yer vererek, "Açılım" nedeniyle gerilen siyasette dün bayram nezaketi yaşandığını yazdı. Haberde, karşılıklı ziyaretlerde sohbetlerin konusunun açılım ve domuz gribi olduğu, CHP ve MHP’lilerin bu sefer de geleneklerini bozmayıp DTP’lilerle bayramlaşmadığına yer verildi.

SABAH
Tecavüzcüye hadım cezası

Sabah gazetesi bugün manşetinde çocuklara cinsel taciz ve tecavüzde bulunanların "kimyasal ilaçla hadım edilmesi"nin AK Parti'nin gündeminde olduğunu yazdı. Haberde, AK Parti'li iki kadın vekilin yasa teklifindeki en dikkat çeken öneride, tecavüz suçunu birden fazla işleyenlere verilecek hormonla, cinsel istek ve şiddeti körükleyen testosteron hormonunun üretiminin azaltılmasının yer aldığı belirtiliyor.

- Sabah bir diğer haberinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, partililerle bayramlaşmasında isim vermeden MHP'nin milliyetçiliğini sorguladığını yazdı. Haberde, "Korkulan sorunları çözmeye başladık" diyen Arınç'ın, "Bugünün muhalefeti yarının iktidarı olabilir" hatırlatması yaparak "Birbirimizin düşmanı değil, rakibiyiz" dediği belirtildi.

STAR
Kafes 4 ay önce açıldı

Star gazetesi bugün, üç amiralin sorgulandığı üç subayın da tutuklandığı Kafes Eylem Planı'nın, Binbaşı Bektaş’tan ele geçen şifreli CD’lerin kırılmasıyla ortaya çıkarıldığı, operasyon içinse düğmeye 4 ay önce basıldığı yönündeki haberi manşetinden verdi.

Haberde, azınlıklara yönelik suikast planları ve kaos ortamı yaratılarak "Hükümeti iktidardan" düşürmeyi amaçladığı ve içinde üçü amiral 41 subayın isminin yer aldığı "Kafes Planı"na ilişkin belgenin 7 ay önce ele geçtiğinin öğrenildiği de kaydedildi.

- Star sürmanşetinde, golfün efsane ismi Tiger Woods'un Florida’daki evinin önünde esrarengiz bir trafik kazası geçirdiğini yazdı. Haberde polisin Tiger Woods'u karısının yaralamış olabileceği şüphesine de yer verildi.

- Gazete "Keşke çocukları tekrar değişebilsek" başlığıyla verdiği haberde, Arabistan’daki doğumda bebekleri karışan Türk ailenin 4 yıl sonra biyolojik çocuklarına kavuştuğu, ancak yıllarca baktığı Yakup’u unutamayan ailenin çocuğu gerçek ailesinden geri almak istediğini yazdı.

TARAF
Kafes'in kilidini amiraller açacak

Taraf gazetesi manşet haberinde, ortaya çıkardığı, çocukların ve gayrımüslimlerin ildürülmesiyle kaos yaratmayı hedefleyen "Kafes Planı"nın üç amiralin ifadeleriyle aydınlanacağını yazdı. Haberde, Danışma Kurulu Başkanı emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü, Başkan Yardımcısı Koramiral Kadir Sağdıç, Danışma Kurulu üyesi Tuğamiral M.Fatih Ilgar'ın "Kafesçi Cunta"nın liderleri olarak bayramdan sonra sorgulanacaklarının öğrenildiğine yer verildi.

- Taraf sürmanşetinden duyurduğu "Taliban'ın elinde altı ay" başlıklı haberde, Afganistan'da kaçırılan Trabzonlu inşaat mühendisi Devrin Yılmaz'ın, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun çabaları sayesinde kurtulduğunu yazdı.

- Gazete bir diğer haberinde Rusya'da Moskova ile St. Petersburg arasında sefer yapan ve içinde yaklaşı 640 yolcu bulunan "Nevski Ekspresi"nin raydan çıkması sonucu 39 yolcunun öldüğünü yazdı. Haberde, Rus İç İstihbarat Servisi FSB'nin, olayın terör saldırısı olduğu ve trene bomba konulduğunu açıkladığına yer verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ekşi Sözlük’e erişim engeli kaldırıldı03 Mart 2023 Cuma 10:13
  • Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi22 Şubat 2023 Çarşamba 11:28
  • Şahan Gökbakar'dan 'sesi kısan' TRT Haber'e tepki11 Şubat 2023 Cumartesi 22:47
  • Sözcü TV yayın hayatına başlıyor21 Ocak 2023 Cumartesi 12:38
  • Halk TV'de üst düzey istifalar07 Ocak 2023 Cumartesi 23:01
  • RTÜK’ten kanallara ‘Kılıçdaroğlu’ cezası30 Mayıs 2022 Pazartesi 13:43
  • TV100'den Metin Özkan kararı23 Şubat 2022 Çarşamba 17:11
  • VOA’dan RTÜK kararına itiraz: Tek amacı sansür uygulamak23 Şubat 2022 Çarşamba 15:40
  • Rusya Deutsche Welle'yi yasakladı03 Şubat 2022 Perşembe 18:28
  • RTÜK’ten TELE1 ve FOX TV’ye ceza24 Ocak 2022 Pazartesi 15:21
  • ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89