• BIST 9836.42
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Türk Basınında Bugün (26 Kasım)

Türk Basınında Bugün (26 Kasım)
Türkiye’de gazeteler, farklı manşetlerle okuyucunun karşısına çıktı. İşte o manşetler...

Danıştay’ın, YÖK’ün meslek liselerine üniversite sınavında katsayı farkının kaldırılması kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı alması, kamu çalışanlarının dün gerçekleştirdiği uyarı grevi, Doğan Holding’in vergi cezasıyla ilgili maliye ile yaptığı görüşme ve Beşiktaş’ın dün gece İngiltere’nin Manchester United takımını deplasmanda yenmesi bugün Türkiye basınının ağırlıklı olarak işlediği konular oldu.

fotogaleri100.jpg

HÜRRİYET
Rengarenk uyarı

Hürriyet, kamu çalışanlarının dün iş bırakma eylemini manşetine taşıdı. Memurların ülke genelinde yaptığı bir günlük uyarı grevine katılımın yüksek olduğu belirtilen haberde, “Kamu Sen ve KESK önderliğindeki grev hayatı durdurdu. Eylemden en fazla ulaşım hizmetleri etkilendi. İstanbul ve Ankara’da tüm tren seferleri durdu, binlerce yolcu perişan oldu. Hastanelerde acil servislerde hizmet verildi” denildi.

- Hürriyet, Beşiktaş’ın Manchester United galibiyetini “Kartal ManU’yu evinde devirdi” başlığıyla sürmanşetten duyurdu. Beşiktaş’ın dünya devi karşısında aldığı bu galibiyetle tarihe geçtiği belirtilen haberde, Manchester United’ın 23 maçtır yenilmediğine dikkat çekildi.

- “Danıştay katsayı kararını durdurdu” başlıklı haberde, Danıştay’ın, YÖK’ün meslek liselerine üniversite sınavında katsayı farkının kaldırılması kararını oy birliğiyle durdurduğu kaydedildi.

MİLLİYET
Balbay’ın haklı sorusu

Ergenekon davası duruşmasında gazeteci Mustafa Balbay’ın sözlerini manşetine taşıyan Milliyet, savcının “Bu davanın özü darbe girişimleridir” sözleri üzerine sanık Balbay’ın, “Ben buradayım Örnek Paşa nerde” diye sorduğunu yazdı. Savcının bu sözleriyle eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’e ait olduğu öne sürülen günlüklere gönderme yaptığı belirtilen haberde, Örnek’in yanı sıra darbe girişimine iştirak ettikleri belirtilen dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ve Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına’nın da yargılanıp yargılanmayacaklarının merak konusu olduğu kaydedildi.

- Milliyet, Beşiktaş’ın Şampiyonlar Liginde dün gece İngiltere’nin Manchester United takımını 1-0 yenmesini “Adanın kralı Beşiktaş” başlığıyla sürmanşetten duyurdu. Haberde, Beşiktaş’ın Avrupa kupalarında 23 maçtır yenilmeyen Manchester United’ı yendiği, Denizli’nin de 11 maç sonra Avrupa maçlarından ilk galibiyetini aldığı kaydedildi.

- Gazete, Semih İdiz’in ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffrey’le yaptığı röportajı “Amerika Büyükelçisi'nin aklına takılanlar” başlığıyla duyurdu. Haberde Jeffrey’in “Kürt açılımının arkasında ABD mi var?” sorusuna “Bu iddianın sürece karşı bir zehirli hap gibi kullanılması endişe verici”, Ergenekon davasıyla ilgili olarak da, “Çok ciddi iddialar var ama fazla mı ileri gidiliyor sorusu da meşrudur” dediği kaydedildi.

SABAH
Töre timi faka bastı

Sabah, manşetinde, Urfa’da namus cinayeti işlemeye giderken tanınmamak için çarşaf giyen üç kişinin polisin dikkati sonucu yakalandığını yazdı. Haberde, Gaziantep’ten sevgilisine kaçan eşini öldürmek için Şanlıurfa’ya gelen Tuncay K. ile 2 kuzeni olduğu belirlenen zanlıların savcılıkça serbest bırakıldığı bildirildi.

- Bir çok gazete gibi Sabah da Beşiktaş’ın Manchester United galibiyetini sürmanşetten duyurdu. “Şeytana pabucu ters giydirdi” başlığıyla verilen haberde, Beşiktaş’ın Manchester United’ı yenerek tarihi bir zafere imza attığı kaydedildi.

- “16 saat sonra şok” başlığıyla duyurulan haberde ise, Doğan Yayın Holding’in Maliye ile yaptığı görüşmelerin uzaması üzerine İMKB’de Doğan yayın Grubunun hisselerinin yüzde 17, Doğan Grubu'nun hisselerinin ise yüzde 11 değer kaybettiği bildirildi.

RADİKAL
Katsayı depremi

Radikal, manşetini, YÖK’ün üniversiteye girişte liselere farklı katsayı uygulamasının kaldırılması kararının Danıştay tarafından bozulmasına ayırdı. Danıştay 8'inci Dairesi'nin İstanbul Barosu'nun başvurusu üzerine aldığı yürütmeyi durdurma kararının gerekçesinde, “Bu uygulama hukuksal statüsü farklı olanları eşit koşullara tabi kılarak hak kaybı ve ihlaline sebep olur” denildiği bildirildi.

- “Belediyeden tabela açılımı” başlığıyla verilen haberde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, merkeze bağlı köylerin tabelalarının yanına Kürtçe isimlerini de eklediği, köylülerin uygulamadan memnun olduğu kaydedildi.

- “Daha büyük greve hazırız” başlıklı haberde, kamu çalışanlarının büyük bölümünün dün greve gittiği, katılımın yüksek olduğunu söyleyen KESK başkanı Sami Evren’in, “İşçi sendikalarıyla birlikte daha büyük eyleme hazırız” dediği bildirildi.

TARAF
Yargı kararıyla eşitlik yasaktır

Taraf, Danıştay’ın, YÖK’ün meslek liselerine üniversite sınavında katsayı farkının kaldırılması kararına ilişkin yürütmeyi durdurmasını manşetten gördü. Haberde, Danıştay 8'inci Dairesi'nin, İstanbul Barosu'nun başvurusu üzerine aldığı kararın gerekçesinde, “Eşit katsayı uygulaması, farklı hukuki statüdeki öğrenciler aynı konumda değerlendirileceği için anayasal eşitlik kuralı ile çelişir” denildiği bildirildi.

- Taraf, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Kafes Planı'yla ilgili sözlerini “Kafesin gereğini yapın” başlığıyla sürmanşetten duyurdu. Haberde, Erdoğan ve Başbuğ’dan gereğini yapmasını isteyen Arınç’ın, “Kurumlar hesap verebilir olmalı. Hesap vermezseniz vicdanlarda aklanmazsınız” dediği kaydedildi.

- “Doğan kurulamadı” başlıklı haberde ise, 4.8 milyar liralık vergi cezası için masaya oturan Maliye ile Doğan Grubu arasındaki görüşmelerden sonuç çıkmadığı, gruba ait hisselerin Borsa’da düşüşe geçtiği ifade edildi.

AKŞAM
Hepsi düşüyor

Akşam, A&G Araştırma Şirketi'ne yaptırdığı anketin sonuçlarını manşetten duyurdu. Parlamentoda temsil edilen partilerin oy kaybettiği görülen ankette, son seçimde yüzde 38.4 oy alan AKP’nin oyunun yüzde 33.7’ye, CHP’nin yüzde 23.1’den, 21.7’ye, MHP’nin yüzde 16’dan 15.2’ye gerilediği, DTP’nin son seçimlerde yüzde 5.7 olan oyunu 6.7’ye çıkardığı ama geçen aya göre düşüşte olduğu belirtildi.

- Akşam, sürmanşetini, Münevver Karabulut’un katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun albümüne ayırdı. Cem’in arkadaşlarıyla çektiği fotoğrafların dava dosyasına girdiği belirtilen haberde, çoğu kızlarla çekilmiş fotoğrafların İspanya, ABD, Brezilya gibi ülkelerde çekildiği bildirildi.

- “Memur meydana indi, Türkiye’de hayat durdu” başlıklı haberde, Kamu-Sen ile KESK’in grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı için uyarı grevi yaptığı belirtilen haberde, trenlerin çalışmadığı, hastanelerin iş yavaşlattığı, bazı okullarda derslerin yapılmadığı, vergi daireleri, otoyol ve köprü gişelerinin etkilendiği kaydedildi.

YENİ ŞAFAK
 Mahmur sayılacak

Yeni Şafak manşet haberinde, Kurban Bayramı'nın ardından “demokratik açılım”ın en büyük adımlarından birinin atılacağını yazdı. Bayram sonrası ıraklı ve ABD’li yetkililerle birlikte kampa gidecek bir Türk heyetinin sayım yapacağı, herhangi bir ülkenin vatandaşı olmayanlara nüfus kağıdı verileceği belirtilen haberde, Türkiye’den gidecek 6 kişilik özel ekipte Dışişleri, Genelkurmay, MİT ve Emniyet’in yanı sıra Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'nden bir uzmanın da yer alacağı kaydedildi.

- Gazete, hacı adaylarının dün Arafat’a hareket etmesini “Şehrayin” başlığıyla sürmanşetten gördü. Haberde, Mekke’de bulunan milyonlarca hacı adayının, dün akşamdan itibaren Arafat’a çıkarak “Arafat Vakfesi”ni yerine getirdiği bildirildi.

- “Danıştay ofsayta düştü” başlığıyla verilen haberde ise, YÖK’ün katsayı uygulamasına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı veren Danıştay’ın, katsayı adaletsizliğini 2005 yılında “YÖK yetkilidir” diyerek onayladığı bildirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ekşi Sözlük’e erişim engeli kaldırıldı03 Mart 2023 Cuma 10:13
  • Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi22 Şubat 2023 Çarşamba 11:28
  • Şahan Gökbakar'dan 'sesi kısan' TRT Haber'e tepki11 Şubat 2023 Cumartesi 22:47
  • Sözcü TV yayın hayatına başlıyor21 Ocak 2023 Cumartesi 12:38
  • Halk TV'de üst düzey istifalar07 Ocak 2023 Cumartesi 23:01
  • RTÜK’ten kanallara ‘Kılıçdaroğlu’ cezası30 Mayıs 2022 Pazartesi 13:43
  • TV100'den Metin Özkan kararı23 Şubat 2022 Çarşamba 17:11
  • VOA’dan RTÜK kararına itiraz: Tek amacı sansür uygulamak23 Şubat 2022 Çarşamba 15:40
  • Rusya Deutsche Welle'yi yasakladı03 Şubat 2022 Perşembe 18:28
  • RTÜK’ten TELE1 ve FOX TV’ye ceza24 Ocak 2022 Pazartesi 15:21
  • ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89