• BIST 9879.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 13 °C

Türk basınında bugün (25.02.2010)

Türk basınında bugün (25.02.2010)
Türk basınında bugün yayınlanan gazetelerde öne çıkan önemli başlıkları sizin için alıntıladık. İşte o başlıklar...

Kafesten uçtu Balyozla ezildi

Taraf, Kafes Eylem Planı’nda adı “Danışma Kurulu Başkanı” olarak geçen Feyyaz Öğütçü’nün sevkedildiği mahkemede “Balyoz”dan tutuklanarak cezaevine gönderildiğini manşetten duyurdu. Koramiral Öğütçü’nin avukatının “Kafes’ten uçtuk ama balyoz tepemize indi” yorumunu yaptığı belirtilen haberde, Öğütçü ile birlikte mahkemeye çıkarılan emekli albaylar Emin Küçükkılıç ve Suat Aydın iki muvazzaf subay da tutuklandığı, böylece tutuklu sayısının 13’e yükseldiği bildirildi.

Orgeneral’in son 24 saati

Taraf, sürmanşete taşıdığı haberinde ise, Erzurum’daki Ergenekon soruşturmasında ifadeye çağrılan Üçüncü ordu Komutanı orgeneral Saldıray Berk için verilen sürenin yarın dolacağını, Berk’in ifadeye gitmemesi halinde polis zoruyla götürülmesinin gündeme geleceğini yazdı.

Dava değil rutin inceleme

Milliyet, manşet haberinde, Avrupa Komisyonu’nun yargı kurumlarının güçlendirilmesiyle ilgili toplantısında soruları yanıtlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın, Ak Parti hakkında soruşturma aşamasına henüz geçilmediğini ancak faaliyetlerinin yakından incelendiğini söylediği bildirildi. Haberde, Yalçınkaya’nın şu sözleri öne çıkarıldı:

“İnceleme ile soruşturmayı ayrı değerlendirmek gerekir. İnceleme demek, takdir edebilmeyi sağlayabilmek demektir. Soruşturmaya geçildiğinde tahkikat derinleştirilir. Bunu basın mensupları yanlış anlıyor. Biz inceleme aşamasındayız. Bu yanlış yorumlarlaTürkiye’yi, toplumu, rahatsız etmeye gerek yok. Türkiye’nin huzurunu kaçırmaya gerek yok.”

Köşk’te üçlü zirve

Milliyet, sürmanşete taşıdığı haberinde ise, Hükümet, yargı ve ordu arasında son dönemde iyice yükselen gerilimde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün devreye girdiğini yazdı. Gül’ün bugün saat 11.00’de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’la üçlü bir zirve gerçekleştireceği, toplantıda, Balyoz soruşturması kapsamında bir kısmı emekli çok sayıda askerin gözaltına alınmasıyla başlayan, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda tüm orgeneral ve oramirallerinin bir araya gelerek yaptığı toplantı ve ardından yapılan “ciddi durum” açıklamasıyla tırmanan gerginliğin giderilebilmesine çalışılacağı bildirildi.

Nihayet sağduyunun sesi

Radikal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, “Avrupa Standartları Bakımından Rollerinin Güçlendirilmesi Ortak Projesi”nin açılış töreninde yaptığı konuşmayı manşetine taşıdı. Haberde, Kılıç’ın hem yargıyı, hem hükümeti eleştirerek, “Kuvvetler arasında yaşanılan sınır çatışmalarını büyüterek, toplumu taraf olmaya zorladık. Gerilimsiz bir ortamda yargının sorunlarına ilişkin yapılması gerekenler yapılamadı. Sorunları çözmesi gerekenler de yargı reformunu ancak siyasi kavgaların ve siyasi sonuçların sıcak ortamında hatırladılar” dediği kaydedildi.

Öncelik yargı reformu

Star, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in Bülent Arınç’la yapılan görüşme sırasında yine tarihi açıklamalarda bulunduğunu yazdı. Haberde, Boyner’in, gelinen noktada demokratikleşme ve yargı reformunun Türk ekonomisinin en büyük problemleri olan istihdam ve mikro reformlardan öncelikli bir konu halini aldığını belirterek, ekonomide sağlanabilecek gelişim için demokratikleşme alanındaki adımların şart olduğunu vurguladığı belirtildi.

17.15 sivil plaka

Hürriyet, manşet haberinde, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in Genelkurmay Başkanlığına pazartesi günü 17.15’te yaptığı gizli ziyaretin ayrıntılarına yer verdi. Haberde, sivil plakalı makam aracıyla gittiği görüşmesini, o gün birkaç koruması haricinde kimseye anlatmayan Çiçek’in, görüşmeden Başbakan Erdoğan’ın bilgisi olduğunu söylediği kaydedildi. Çiçek, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, askerlerin “Silahlı Kuvvetlerin bu ülkenin değerli bir kurumu olduğunu, suçluların tabii ki üzerine gidilmesi gerektiği belirttikleri, ama bunun ötesinde sistematik saldırılarla ilgili üzüntülerini ve birşeyler yapılması gerektiği yönündeki isteklerini dile getirdiklerini” anlatarak, “Ben daima hükümet ve asker olarak rakip değil ‘Biz de aynı takımın oyuncularıyız’ söylemini dile getiriyorum. Bu kriz aşılacaktır” dedi.

İhtimal bile vermem

Akşam, “askeri en iyi bilen gazeteci” diye tanımladığı, Gazeteci - yazar Mehmet Ali Kışlalı’nın, “Balyoz Harekat Planı” soruşturmasıyla ilgili yaşanan asker - sivil gerginliği ve Orgeneral İlker Başbuğ'un bu süreçte istifa edebileceği iddialarına ilişkin değerlendirmesini manşetine taşıdı. Haberde, Kışlalı’nın, Başbuğ'un istifasına ihtimal vermediğini, böyle bir olayı Türkiye'nin kaldıramayacağını belirterek, “Herkes hakkında tahkikat açılabilir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de zaten buna itirazı yok. Ancak, gözaltı işlemlerinde, yalnız iktidarın işine yarayacak yöntem izleniyor” dediği kaydedildi.

Aynı ocak, aynı mezar

Sabah, sürmanşetten gördüğü haberinde, Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'de bulunan Şentaş Madencilik'e ait maden ocağında önceki akşam meydana gelen patlamada ölü sayısının 13 olduğunu yazdı. Açılan delikten ani gaz boşalması olduğu için patlamanın yaşandığının düşünüldüğü belirtilen haberde, maden sahibi Erhan Ortaköylü’nün, 4 yıl önce meydana gelen ve 17 işçinin yaşamını yitirmesine yol açan faciadan sonra madeni kapatmayı istediği, ancak işçiler ve ailelerinin, geçim endişesiyle buna karşı çıktığı belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ekşi Sözlük’e erişim engeli kaldırıldı03 Mart 2023 Cuma 10:13
  • Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi22 Şubat 2023 Çarşamba 11:28
  • Şahan Gökbakar'dan 'sesi kısan' TRT Haber'e tepki11 Şubat 2023 Cumartesi 22:47
  • Sözcü TV yayın hayatına başlıyor21 Ocak 2023 Cumartesi 12:38
  • Halk TV'de üst düzey istifalar07 Ocak 2023 Cumartesi 23:01
  • RTÜK’ten kanallara ‘Kılıçdaroğlu’ cezası30 Mayıs 2022 Pazartesi 13:43
  • TV100'den Metin Özkan kararı23 Şubat 2022 Çarşamba 17:11
  • VOA’dan RTÜK kararına itiraz: Tek amacı sansür uygulamak23 Şubat 2022 Çarşamba 15:40
  • Rusya Deutsche Welle'yi yasakladı03 Şubat 2022 Perşembe 18:28
  • RTÜK’ten TELE1 ve FOX TV’ye ceza24 Ocak 2022 Pazartesi 15:21
  • ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89