• BIST 9995.47
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 16 °C

Türk basınında bugün (15 Kasım)

Türk basınında bugün (15 Kasım)
Türk basınında bugün Erdoğan'ın Meclis'teki açılım oturumunun ardından Malatya'da yaptığı konuşma tahliye edilen Çiçek'le ilgili haberler yer aldı.

Türk basınında bugün Başbakan Erdoğan'ın Meclis'teki açılım oturumunun ardından Malatya'da yaptığı konuşma ve tutuklandıktan sonra 43 saatte tahliye edilen Albay Dursun Çiçek'le ilgili haberler yer aldı. Öne çıkan diğer haberler, domuz gribi ile ilgili gelişmeler, Meclis'teki oturumda protesto eylemi yapan iki gencin ve eylemin CHP Milletvekil Canan Arıtman tarafından ayarlandığı, Alevi kuruluş ve önderlerinin CHP'li Onur Öymen'e yönelik süren tepkileri oldu.

GAZETE MANŞETLERİ (15 KASIM)

HÜRRİYET
4 ayakkabıya 21 yıl hapis

Hürriyet gazetesi manşet haberinde kullanılmış dört çift ayakkabıyı kapı önünden çalan iki gence, Yargıtay Başsavcılığı’nın itirazına rağmen her çift ayakkabı başına 2 yıl 8’er ay hapis cezası verildiğini yazdı. Haberde ayakkabıların içinde bulunduğu otomobile el konulduğu ve gençlerin son umudunun karar düzeltme olduğu kaydedildi.

- Hürriyet sürmanşet haberinde gazeteci Ahmet Hakan'ın günün tartışması olarak "Darbeci babanın oğlu sivil demokrat olur mu" başlıklı yazısına yer verdi. Ahmet Hakan'ın yazısında, adı Ergenekon davasında yer alan darbe planındaki ve ıslak imzanın sahibi olan Albay Dursun Çiçek'in oğlu Deniz Çiçek'in, babasının aksine sol görüşlü bir Taraf okuru ve ikinci cumhuriyetçi olduğunu yazdı.

- Hürriyet "Dönmeyeceğiz, sorunu çözeceğiz" başlıklı haberde ise, Malatya’da ‘Demokratik Açılım’la ilgili bilgi veren Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, 25 yılda oluşan kanlı pazardan ekmek yiyenler olduğunu söyleyerek, “İnanarak yola çıktık. Allah’ın izniyle de bu yoldan dönmeyeceğiz” dediğini belirtti.

MİLLİYET
Ağır suçlamalar

Milliyet manşet haberinde, Başbakan Erdoğan'ın, Meclis’te ‘Ey Atatürk, izindeyiz, eserin sahipsiz kalmadı’ pankartı açan CHP’lilere, “Atatürk mezardan kalksa ilk defedeceği sizlersiniz!” diye yanıt verdiğini yazdı. Haberde, "terörle mücadele sırasında 'kanlı bir pazar' oluştuğunu" da vurgulayan Erdoğan'ın, "Silahlar sustuğu zaman, bu piyasanın rantçıları işsiz kalacak" diye konuştuğu belirtildi.

- Milliyet sürmanşet haberini, domuz gribinin aşısının üretildiği labaratuvarda yaptıkları görüşmeye ayırdı. Haberde, domuz gribine karşı aşı üreten üç şirketten biri olan Glaxo Smith Kline'ın Üngiltere'deki merkezinde uzmanlarla virüs hakkında yapılan mülakata yer verildi.

- Gazete " Tahliye nedeni delil yetersizliği" başlığıyla verdiği haberde ise, tutuklandıktan 48 saat sonra tahliye edilen Albay Dursun Çiçek'in "Şüphelinin üzerine atılı suçların kanuni tanımında yer alan unsurlar ve suçları işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olgular bulunamadı" gerekçesiyle salıverildiğini yazdı.

SABAH
Karakolda demokrasi

Sabah gazetesi Demokratik açılımla ilgili ilk etapta karakol ve cezaevlerine demokrasi ayarı yapılacağı haberini manşetine taşıdı. Haberde, bu kapsamda Birleşmiş Milletler (BM) protokolünün onaylanacağı ve karakollar, hastaneler, askeri ve sivil cezaevlerinin sivil denetime açılacağı kaydedilerek, işkence komitelerinin izin almaksızın denetleme yapabilecekleri belirtildi.

- Sabah sürmanşetinden verdiği "Fotokopiyle gelen müebbet" başlıklı özel logolu haberinde, 2 cinayet işledikten sonra öldürülen kiralık katil Adnan Erensayın'ın yazdığı fotokopi mektupla iki kişinin mahkûm olduğunu yazdı.

- "Terörden ekmek yiyen var" başlığıyla verilen haberinde ise gazete, dün Maltya'ya giden Başbakan Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmada, "Bu kanlı piyasada şu anda ekmek yiyenler var. Bu kanlı pazardan rant devşirenler var. Bu kanlı sektörden kendilerine siyasi çıkar sağlayanlar var. Terör bittiği, silahlar sustuğu, şehit cenazeleri gelmediği, gençler dağa çıkmadığı zaman, analar ağlamadığı, gözyaşı dökmediği zaman işte bu kanlı piyasanın rantçıları işsiz kalacaklar" dediğini yazdı.

RADİKAL
Erdoğan: Her fedaya hazırız yeter ki şehit kanı akmasın!

Radikal gazetesi manşet haberinde, Başbakan Erdoğan'ın, Malatya’da Beydağı Ağaçlandırma Projesi ve Malatyapark Alışveriş Merkezi’ni açarken, halka da hitap ettiğini ve "Muhalefetin söyledikleri yalandır, iftiradır" dediğini yazdı. Haberde, Erdoğan'ın "Hasbiyiz, hesabi değiliz. Bütün makamları fedaya, rütbelerden sıyrılmaya hazırız. Yeter ki bir damla dahi şehit kanı akmasın" sözlerine yer verildi.

- Radikal bir diğer haberinde Demokratik Toplum Partisi (DTP) lideri Ahmet Türk'ün Meclis'teki açılım oturumunda yaşananları değerlendirdiği “Sürecin başlaması önemli. Başbakan Erdoğan samimiyetini ortaya koydu. Diyalog olursa birbirimizi anlarız. Bölücü olsam Öymen’i alkışlardım. (Baykal’a) Meclis’te konuşalım diyen birinin Meclis’i terketmesi doğru değildi” şeklindeki sözlerine yer verdi.

- Radikal "12 Eylül Anayasası yargı bağımsızlığını yok etti" başlıklı haberinde ise, Denizli Barosu tarafından düzenlenen bir konferansa katılan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in yargı reformu istediğini ve "Maalesef 12 Eylül Anayasası en büyük darbeyi yargı bağımsızlığına vurmuştur. Yargı bağımsızlığı bir ayrıcalık değil, gereklilik" dediğini yazdı.

STAR

* Star gazetesi manşet haberinde, TBMM’de önceki gün yapılan ‘demokratik açılım’ genel görüşmesi dünya basınında da yankılandığını ve "Türk hükümeti, aylar süren diyalogtan sonra 40 bin kişinin ölümüne yol açan 25 yıllık sorunu sona erdirmeye yardımcı olacak bir plan açıkladı. Planın tartışılması bile bir dönüm noktası" ifadelerinin kullanıldığını yazdı.

- Gazete"Böyle tahliye olmaz" başlığıyla sürmanşetten verdiği haberde ise, Turkiye’yi sarsan ‘Demokrasiye Müdahale Eylem Planı’nın altında imzası bulunan Albay Dursun Çiçek’in, tutuklandıktan 43 saat sonra tahliye edilmesi ve tahliye gerekçelerinin hukukçuları şaşırttığını belirtti.

- Star bir diğer ön sayfa haberinde de Meclis’te demokratik açılım görüşmeleri sırasında “Amerikan açılımına geçit yok” diye bağıran Türkiye Gençlik Birliği üyesi İlkay Akaya ve Osman Erdil'in, Meclis’e CHP Milletvekili Canan Arıtman’ın davetlisi olarak girdiklerini, ancak eylem yapacaklarından Arıtman’ın bilgisi olmadığını ileri sürdüklerini yazdı.

TARAF
Kapatmaya bahane arıyor

Taraf gazetesi bugün manşet haberinde, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın yargıyla ilgili telefon dinleme kararları nedeniyle AK Parti için yeniden kapatma davası açmaya hazırlandığını yazdı.

- Gazete sürmanşetinde ise, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak'ın "Onur Öymen'in sözleri bize Hitler Faşizmini hatırlattı" dediği haberini "Onurlu Alevi Onur'lu CHP'de kalmaz" başlığıyla verdi.

YENİ ŞAFAK
Canan Ablaları küplere bindi

Yeni Şafak gazetesi manşet haberinde, Meclis Genel Kurulu'nda "Açılımı" protesto eden İşçi Partili 2 genci Meclis'e soktuğu ortaya çıkan CHP'li Canan Arıtman'ın, gençlerin, Başbakan Erdoğan'ı beklemeden henüz Ömer Çelik konuşurken slogan attıkları için fırçaladığını yazdı.

- Gazete sürmanşet haberinde dün Malatya'da konuşan Başbakan Erdoğan'ın, hırçın ve iftiracı muhalefete karşı sorunu çözmeye kararlı olduklarını ifade ettiğini yazdı. Haberde Erdoğan'ın, “Bütün makamları feda etmeye hazırız, bütün unvanlarımızı masanın üstüne koymaya hazırız, bütün rütbelerimizden sıyrılmaya hazırız. Yeter ki bir damla dahi şehit kanı akmasın” dediği kaydedildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ekşi Sözlük’e erişim engeli kaldırıldı03 Mart 2023 Cuma 10:13
  • Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi22 Şubat 2023 Çarşamba 11:28
  • Şahan Gökbakar'dan 'sesi kısan' TRT Haber'e tepki11 Şubat 2023 Cumartesi 22:47
  • Sözcü TV yayın hayatına başlıyor21 Ocak 2023 Cumartesi 12:38
  • Halk TV'de üst düzey istifalar07 Ocak 2023 Cumartesi 23:01
  • RTÜK’ten kanallara ‘Kılıçdaroğlu’ cezası30 Mayıs 2022 Pazartesi 13:43
  • TV100'den Metin Özkan kararı23 Şubat 2022 Çarşamba 17:11
  • VOA’dan RTÜK kararına itiraz: Tek amacı sansür uygulamak23 Şubat 2022 Çarşamba 15:40
  • Rusya Deutsche Welle'yi yasakladı03 Şubat 2022 Perşembe 18:28
  • RTÜK’ten TELE1 ve FOX TV’ye ceza24 Ocak 2022 Pazartesi 15:21
  • ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89