• BIST 9796.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Tur gecesi sakata gelmesin!

Tur gecesi sakata gelmesin!
Final oynamayı hedefleyen Galatasaray ile Fenerbahçe, bugün 2. tur rövanş maçında Atletico Madrid ve Lille'in karşısına çıkıyor.

İspanya'dan 1-1'lik sonuçla dönen Sarı-Kırmızılılar Ali Sami Yen'de, Fransa'da 2-1 yenilen Sarı-Lacivertliler ise Şükrü Saracoğlu'nda rakiplerini eleyerek, bütün Türkiye'yi sevince boğmak istiyor. Ancak her iki takımdaki sakatlıklar teknik heyetleri kara kara düşündürüyor. Aslan, bu önemli randevuya sakatlıkları devam eden Kewell, Baros ile statü gereği oynayamayan Jo'dan yoksun çıkacak. Tedavileri devam eden kaptan Arda, Elano, Caner, Emre Güngör ve Uğur'un ise durumları karşılaşma saatinde netlik kazanacak. Tur için mutlaka kazanması gereken Fenerbahçe ise sakatlıkları süren Mehmet Topuz, Özer Hurmacı, Uğur Boral, Cristian, Vederson ve Ali Bilgin'in yanı sıra cezalı Andre Santos'tan faydalanamayacak.

RiJKAARD TEMKİNLİ

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Atletico Madrid karşısında deplasmanda aldıkları 1-1'lik avantajlı sonuca rağmen bugün Ali Sami Yen Stadı'nda işlerinin hiç de kolay olmadığını söyledi. Hollandalı teknik adam, İspanyol temsilcisinin hızlı forvetleri sayesinde dış sahada çok iyi sonuçlar aldığına dikkat çekerek, bu yüzden karşılaşma boyunca dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Atletico Madrid'le Ali Sami Yen'de karşılaşacak olan Galatasaray'da, Teknik Direktör Frank Rijkaard, İspanyol ekibinin özellikle kontratakta çok etkili olduğunu söyledi. Florya Tesisleri'nde dün bir basın toplantısı düzenleyen Rijkaard, A.Madrid'in deplasmanda iyi oynayan bir ekip olduğunu belirterek, "Süratli ve kontratağı seven oyuncuları var. Biz de ona göre kendimizi hazırlayacağız." dedi.

Arda Turan, Caner, Emre Güngör, Elano gibi oyuncuların sakatlık sorunlarının devam ettiğini ifade eden Rijkaard, "Dürüst olmam gerekirse, tam olarak ben de bu oyuncuların durumunu bilmiyorum. Sakatlığı ve ağrısı olanlar var. Maç saatinde karar verilmesi gerekiyor. Önümüzde daha zaman var. Önemli olan, fiziksel olarak hazır olanlarla sahaya çıkmak." açıklamasını yaptı. Rijkaard, Arda Turan'ın Beşiktaş karşısında forvet arkasında daha etkili olduğunun sorulması üzerine, "Bu konu hakkında düşüneceğiz. Arda'nın forvette oynaması bir format ve arkasında birtakım şeyler gizli. Herkes de görevini biliyordu. Bireysel performans ve takım performansı önemli. En iyisi ne olacaksa, bu düşünülecektir." cevabını verdi.

GİOVANİ DOS SANTOS: ZOR BİR MAÇ BİZİ BEKLİYOR

Galatasaray'ın Meksikalı yıldızı Giovani Dos Santos, Atletico Madrid maçının kendileri için önemine dikkati çekti. Giovani, "İlk maçta oynadığımız iyi bir oyun ve aldığımız iyi bir sonuç var. Yarınki maç zor geçecektir. Rakibimiz, saygı duyulması gereken, kaliteli oyunculara sahip bir takım. Amacımız iyi bir sonuç alıp turu geçmek." şeklinde konuştu. Kendi performansına da değinen Meksikalı oyuncu, uzun bir süre oynayamamanın ardından Galatasaray'a geldiğini belirtirken, "Burada kondisyonerlerimizin ve takım arkadaşlarımın yardımıyla her geçen gün daha iyi olduğumu ve buraya alıştığımı düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

ASLAN, 37 SENELİK RÖVANŞIN PEŞİNDE

Galatasaray, Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında bugün karşılaşacağı Atletico Madrid'den 37 yıllık rövanşı almak istiyor. Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1973 yılında karşılaştığı İspanyol temsilcisine elenen Sarı-Kırmızılı takım, rakibini geçerek, rövanşı almanın hesaplarını yapıyor. Şampiyon Kulüpler Kupası birinci turundaki ilk karşılaşmada deplasmanda Atletico Madrid ile golsüz berabere kalan Galatasaray, Ali Sami Yen'de rakibine 1-0 yenilerek, kupaya veda etmişti.

Atletico Madrid, THY'yi anlatacak

Atletico Madrid'in kulüp başkanı Enrique Cerezo, Türk Hava Yolları (THY) ile yapılan işbirliği anlaşmasıyla ilgili bugün basın toplantısı düzenleyecek. Cerezo, Ritz Carlton Oteli'nde bugün saat 13.00'te başlayacak basın toplantısında, Türk Hava Yolları ile kırmızı-beyazlı kulüp arasında yakın geçmişte imzalanan işbirliği anlaşması ve Avrupa Ligi'nde ilk 16 ekip arasına girmek için mücadele edecek olan futbol takımının sportif anlamda son durumu hakkında açıklamalarda bulunacak.

Hagi, yıllar sonra itiraf etti

Gheorge Hagi, daha 24 yaşındayken Steaua Bükreş formasıyla Galatasaray'la Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı finalde karşı karşıya geldiği günleri Kanal 24'e anlattı. Hagi, "Galatasaray o zamanlar çok iyiydi. Ancak biz de iyiydik. Kendi sahamızdaki maçı biraz da hakemin bizden yana olmasının etkisiyle 4-0 kazandık. Rövanşın zor olduğunu biliyorduk. Ancak elenmeyeceğimizden adımız gibi emindik. Nitekim İzmir'de oynanan maçtan da 1-1'lik skorla ayrılarak finale çıktık." diye konuştu.

DAUM ENDİŞELİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, cezalı ve sakat futbolcular nedeniyle kadro kurmakta zorlandığını söyledi. UEFA Avrupa Ligi'nde bu gece oynanacak Lille maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Alman hoca, sakat futbolculara, Cristian ile Vederson'un da eklendiğini açıkladı. Sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini dile getiren Daum, "9 eksik var ve bu rakam 10'a da çıkabilir. Dolayısıyla görev alacak futbolcular başka mevkilerde oynamak zorunda kalacak. Çünkü kaleci hariç 10 sağlam futbolcumuz var. Deivid ise yedekte oturacak. Yani sağlam olan herkes 11'de başlayacak.'' ifadelerini kullandı.

Bursaspor'a 3-2 yenildikleri karşılaşmada Güiza'yı kenara alma şekli eleştirilen Alman çalıştırıcı, bu soruyu soruyla cevapladı: "Güiza'yı kenara alıp da kaybettik derlerse, ben de 'Semih'i maça sokunca mı maçı kaybettik' derim. Yenilmemizin sebebi değişiklik değildi. Yediğimiz 2. golde çok şanssızdık. Top, Baroni'ye çarpıp kaleye girdi. Bunun değişikliklerle hiçbir alakası yok. O an sahada Cristiano Ronaldo veya Rooney olsa da gol olacaktı. Çünkü Baroni'den seken top kaleye gitti.''

EMRE BELÖZOĞLU: HESAPLAŞMA ZAMANI DEĞİL

Fenerbahçeli milli futbolcusu Emre Belözoğlu, iyi mücadele etmeleri halinde Lille'i eleyip turu geçeceklerini belirtti. Deplasmanda gol atmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Emre, "Kadıköy'de her zaman favoriyiz. Takımımıza en büyük desteği taraftarımız verecektir. Gönül isterdi ki tam kadro mücadele edelim. Çok klasik olacak ama 11 kişi sahaya çıkacağız. Kaliteli ayaklarımız var. İstekli olursak turu geçebiliriz.'' dedi.

Bursa maçında kenara alınan Güiza'nın gözyaşlarına hakim olamamasına da değinen Emre, şöyle devam etti: "Güiza talihsiz bir olay yaşadı. Mevcut kadromuzda Güiza'ya ihtiyaç var. Herkes ona destek olmalı. Ayrıca zaman hesaplaşma zamanı değil. Olayı lehimize çevirecek zamanımız var. Birbirimize destek olmalıyız.''

KANARYA'NIN HEDEFİ İLKE İMZA ATMAK

Avrupa Ligi 2. tur mücadelesinde bugün Lille'e karşı rövanş mücadelesi verecek Fenerbahçe, daha önce iki kez katıldığı bu turdaki mücadelelerde elenirken, Fransız rakibi karşısında bir ilke imza atmak istiyor. UEFA Avrupa Ligi olarak ismi değiştirilen organizasyonda bugüne dek gidebildiği en iyi nokta şu anda mücadele verdiği tur olan Sarı-Lacivertli ekip, 2004-2005 ve 2006-2007 sezonlarında İspanyol temsilcisi Real Zaragoza ve Hollanda ekibi AZ Alkmaar'a karşı turu geçemedi.

Yönetim ve taraftardan Samandıra'ya çıkarma

Başkan Aziz Yıldırım önderliğindeki Fenerbahçe yönetimi ve Sportif Direktör Aykut Kocaman, kritik Lille maçı öncesi dün Samandıra Tesisleri'ne adeta çıkarma yaptı. Teknik heyet ve futbolcularla bir süre toplantı yapan Sarı-Lacivertli yönetim, takıma tam destek verdiklerini söyledi. Dün akşam saatlerinde bir grup Fenerbahçe taraftarı da Samandıra Tesisleri'ne giderek başta Daniel Güiza olmak üzere diğer futbolculara tezahüratlarla moral vermeye çalıştı.

Hazard: Seyirci ateşli ama alışığız

Lille'in orta sahasında görev yapan, ancak sakatlığından dolayı bugünkü maçta görev alıp almayacağı henüz netleşmeyen Eden Hazard, Fenerbahçe'den çekindiklerini söyledi. UEFA'nın internet sitesine konuşan Hazard, "İşin henüz bitmediğini biliyoruz. İlk maçtaki gibi oynarsak şansımız artar." dedi. İstanbul'daki karşılaşmada atmosferi ve kendilerini neyin beklediğini bildiklerini ifade eden Hazard, seyircinin ateşli olacağını, fakat buna alışık olduklarını kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89