• BIST 9679.8
  • Altın 2477.505
  • Dolar 32.435
  • Euro 34.4544
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 6 °C

Trabzonspor kötü gidişe 'dur' dedi

Trabzonspor kötü gidişe 'dur' dedi
Spor Toto Süper Lig 21. hafta mücadelesinde Trabzonspor deplasmanda Sivasspor'u 3-2 yenerek 4 hafta sonra 3 puanla tanıştı.

Spor Toto Süper Lig 21. hafta mücadelesinde Trabzonspor deplasmanda Sivasspor'u 3-2 yenerek 4 hafta sonra 3 puanla tanıştı. Trabzonspor, Sivasspor deplasmanında ölüp, ölüp dirilirken, Burak Yılmaz attığı iki golle takımını zirvede tuttu.

Spor Toto Süper Lig'de 21. hafta maçında Sivasspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Sivass 4 Eylül Stadı'nda oynanan zorlu mücadelede gülen taraf 3-2'lik skorla konuk ekip Trabzonspor oldu. İkinci yarının ilk üç maçında sadece iki puan alarak zirvede önemli kayıplar yaşayan bordo-mavili ekip, ligin ikinci yarısında ilk kez 3 puanı hanesine yazırdırmayı başardı.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 1. dakikada Jaja, 71 ve 84. dakikada Burak Yılmaz kaydetti. Sivasspor'un golleri ise 63. dakikada Grosicki ve 83. dakikada Kamanan'dan geldi.

Bu galibiyetin ardından Trabzonspor puanını 47'ye yükseltirken, Sivasspor 16 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Trabzonspor, Manisaspor deplasmanına, Sivasspor ise Eskişehirspor'a konuk olacak.

TRABZONSPOR'DA DÖRT EKSİK

Trabzonspor, sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz ile cezalı futbolcular Hrvoje Cale, Giray Kaçar ve Tayfun Cora'dan yoksun bir kadroyla Sivasspor karşısına çıktı.

Ligde geçen hafta oynanan Trabzonspor-Medical Park Antalyaspor maçında omuzundan sakatlanan kaleci Onur Recep Kıvrak, iyileşerek bu zorlu maçta bordo-mavili ekibin kalesini korudu.

Trabzonspor'da kaleci Tolga Zengin ile Ceyhun Gülselam, Barış Ataş, Alanzinho, Sezer Badur, Pawel Brozek ve İbrahima Yattara yedek soyundu.

YEDEKLER ŞAŞIRTTI!

Sivasspor'da sakatlıkları devam eden Abdurrahman Dereli ve Denniss İvanovs'tan yoksun bir kadroyla Trabzonspor karşısında mücadele etti. Kırmızı-beyazlı ekipte, kaleci Lubos Kamenar ile Sedat Bayrak, Mehmet Nas, Cihan Yılmaz, Ricardo Pedriel Suarez, Sandro Da Silva Mendonça ve Yannick Kamanan sahaya yedek çıktı.

İLK DAKİKADA TOP AĞLARDA!

4 Eylül Stadı'nda takımlar daha sahadaki yerini almadan gol geldi. Sivasspor orta sahada topu kaptırınca Trabzonspor hızlı atağa çıktı. Mücadeleinin ilk dakikasında Engin'in derinlemesine pasında savunma arkasına sarkan Jaja, kaleci Korcan'ın yanında meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını deplasmanda öne geçirdi.

SİVASSPOR GEMİLERİ YAKTI

Kalesinde henüz birinci dakikada gol gören Sivasspor kaybedeceği pek fazla bir şey olmadığı için santrayla birlikte Trabzonspor kalesine yüklenmeye başladı. Kanatlardan ceza sahasına inen ev sahibinin net fırsatlarından bordo-mavili takımın kalecisi Onur gole izin vermedi.

FARKI AÇMAYI BAŞARAMADI!

Erken golle öne geçen Trabzonspor, Sivasspor'un atakları karşısında kalesini gole kapatmayı başarırken, zaman zaman da rakip savunmada bulduğu boşluklarla net fırsatlar yakaladı. Bordo-mavili takımı bu pozisyonlarda golü bulamazken, Jaja'nın 41. dakikada attığı gole benzer bir pozisyonda meşin yuvarlağı dışarı göndermesi saç baş yoldurdu. İlk yarıda başka gol olmayınca devreye 1-0'lık Trabzonspor galibiyetiyle gidildi.

GROSİCKİ'NİN KAFASINDA ONUR UZADI!

İkinci yarı başlarken Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay oyuncu değişikliğine gitti. Çalımbay, Rada'ya bu yarıda formaz vermezken yerine Mehmeh Nas'ı aldı. Değişiklikle ikinci yarıya başlayan kırmızı-beyazlılar, beraberlik golü için Trabzonspor kalesine ataklarını sıklaştırdı. 56. dakikada ise Enaramo'nun yerine Suarez oyuna dahil oldu.

Çalımbay'ın müdahalelerinin ardından 61. dakikada gelişen Sivasspor atağında sağ kanattan yapılan ortaya kale sahası önünde Grosicki kafayı vurdu ama köşeye giden topu kaleci Onur harika bir refleksle çıkarmayı başardı.

SİNYALİ DAHA ÖNCE VERDİ!

Sivasspor'un etkili olduğu dakikalarda gösterdiği performansla öne çıkan ve bordo-mavili savunmayı en çok zorlayan Grosicki, 63. dakikada Onur'u mağlup ederek skora dengeyi getirdi. Grosicki'nin ceza sahasının önünden çektiği şutta Colman'a çarpan top kaleci Onur'un bakışları arasında ağlara gitti ve durum 1-1 oldu.

SERKAN'IN UZUN PASINDA BURAK CEZAYI KESTİ

Kalesinde beraberlik golünü gören Trabzonspor, Sivasspor'un baskısı altında geçen dakikalarda organize ataklar geliştirmekte oldukça zorlandı. Yarı sahasından çıkmayan bordo-mavili takım, 71. dakikada kontratakla yeniden öne geçmeyi bildi. Bu dakikada Serkan'ın yarı sahasından attığı uzun pasta savunma arkasına sarkan Burak, kaleci Korcan'ın yanından topu filelere göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.

KAMANAN ATTI; BURAK SANİYELER SONRA CEVAP VERDİ!

Son bölüme yaklaştıkça nefeslerin kesildiği mücadelenin 83. dakikasında Grosicki'nin hazırladığı pozisyonda Kamanan topu filelere gönderek maçta durumu 2-2'ye getirdi.

Kalesinde gördüğü golün ardından panik yapmayan Trabzonspor santrayla birlikte geliştirdiği atakta Burak Yılmaz'ın ayağında gelen golle saniyeler sonra yeniden öne geçti. Mücadelenin geri kalan bölümünde başka gol olmayınca Trabzonspor ligin ikinci yarısındaki ilk galibiyetini almış oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89