• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3326
  • Euro 34.9488
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

Trabzonspor FIFA'ya gidiyor!

Trabzonspor FIFA'ya gidiyor!
Trabzonspor Yönetim Kurulu, ligin son haftalarında ağırlık kazanan iddialar ve ''mesaj'' konusuyla ilgili, FIFA'ya gidiyor.

Trabzonspor Yönetim Kurulu, ligin son haftalarında ağırlık kazanan iddiaların ve çarpıcı gelişmelerin geldiği son nokta olarak görülebilecek ''mesaj'' konusuyla ilgili, adalet kurumu başta olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu ve FIFA nezdinde gereken tüm başvuruların yapılacağını bildirdi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'in 2010-2011 sezonunun tamamlanmasına rağmen yaşanan tartışmaların devam ettiği, kamuoyunun önünde belgeli manipülasyon iddialarının tüm çarpıcılığıyla gözler önüne serildiği belirtilerek, ''Bunlar arasında lig yarışının bütün hızıyla başa baş devam ettiği dönemde, FIFA kayıtlarına göre merkez adresi Liechtenstein olarak görülen Ahmet Bulut'a ait Ball&Foot adlı menajerlik şirketi ortaklarından Ekrem Okumuş'un, cep telefonundan, Ankaragücülü futbolcu Kağan Söylemezoğlu'nun telefonuna gönderdiği mesajın içeriği ve bunun delilleri son derece önemli unsurlar içermektedir.

Emre Belözoğlu ile Kağan Söylemezoğlu'nun Ekrem Okumuş'un ortağı olan menajerlik şirketine bağlı olmaları, bunun yanı sıra yine Emre'nin kuzeninin de aynı menajerlik şirketinde görev yapması dikkatlerden kaçırılmaması gereken manidar bir durumdur'' denildi.

Bir maçın sonucunu etkilemeye yönelik bu eylem iddiasının ivedilikle araştırılarak sonucun belirlenmesinin, kurumların inandırıcılığı ve ülke futbolunun geleceği açısından büyük önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, şöyle devam edildi:

''Böyle önemli bir olayın sıradan bir şaka olarak geçiştirilmesi mümkün değildir. Ligin son haftalarında ağırlık kazanan iddiaların ve çarpıcı gelişmelerin geldiği son nokta olarak görülebilecek bu konuyla ilgili, adalet kurumu başta olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu ve FIFA nezdinde gereken tüm başvurular yapılacaktır. Savcılığa gerçekleştirilecek suç duyurusunun ardından olayın tüm delillerinin etraflıca soruşturulacağı ve taraf olan kişilerin verecekleri ifadelerin detaylarıyla sorgulanacağına olan inancımız tamdır.

Dünyanın gelişmiş tüm ülkelerinde ihbar kabul edilecek ve amansızca üzerine gidilecek olayların yaşandığı ülkemizde de aynı hassasiyeti beklemek hepimizin hakkıdır. Bu çarpık ilişkilerin sorumluları açıkça ortaya çıkarılmadan, Emenike ve Sezer transferlerinin iç yüzü açıklığa kavuşturulmadan, ligin tescil edilmesinin mümkün olmadığına inanmaktayız. Failler kesin olarak aklanmadıkça aradan uzun yıllar geçse de kafalardaki soru işaretleri giderilemeyecektir.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89