• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Trabzonspor devler ligi'ne veda etti

Trabzonspor devler ligi'ne veda etti
Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaştığı Portekizli rakibi Benfica ile 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'ne ön elemede veda etti.

Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turu rövanş maçında Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaştığı Portekizli rakibi Benfica ile 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'ne ön elemede veda etti. Bordo mavililer, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Portekiz'deki maçı 2-0 kaybeden temsilcimiz, İstanbul'da 1-1 berabere kaldı. Yoluna UEFA Avrupa Ligi Play-off turundan devam edecek Trabzonspor'un rakibi cuma günü çekilecek kuranın ardından belli olacak.

Trabzonspor deplasmanda oynadığı ilk maçın aksine, karşılaşmaya hızlı başlayan taraf oldu. Burak ve Paulo Henrique'nin hücumdaki etkili oyununa, Colman'ın da katkıda bulunması, bordo mavililerin etkinliğini artırdı.

9. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında Adrian Mierzejewski, Burak Yılmaz'ı çok güzel bir pasla savunmanın arkasına kaçırdı ancak hakem ofsayt kararı verdi. İlk maçta da hakemlerin çok tartışılan bir ofsayt kararı ile golü iptal edilen Trabzonspor, bu maçta da benzer bir karara maruz kaldı.

Trabzonspor kalesine çok nadir gelebilen Benfica, 19. dakikada golü buldu. Kullanılan taç atışında basit bir hata yapan Trabzonspor savunması, Nolito'nun golüne engel olamadı. Kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Nolito, zor bir durumda vuruşunu yapmasına rağmen, Benfica'yı 1-0 öne geçirdi.

Yediği golün moral bozukluğunu ilerleyen dakikalarda üzerinden atan Trabzonspor, beraberlik golünü de bulmayı başardı. Sol taraftan Celustka'nın ortasında, ceza alanı içinde topla buluşan Paulo Henrique, kalecinin sol tarafından topu filelere gönderdi ve maçta 1-1'lik eşitliği sağladı. İlk yarı da bu skorla tamamlandı.

İkinci yarının hemen başında Nolito, yüzde yüzlük bir gol pozisyonunda kaleci Tolga'yı geçemedi. Aimar'ın ortasında topla buluşan ilk golün sahibi Nolito, boş durumda çok güzel vurdu ancak Tolga güçlükle kornere çeldi.

Temsilcimiz Trabzonspor, maçın 59. dakikasında 10 kişi kaldı. Hava topu mücadelesinde dirseği rakibinin suratına gelen Adrian Mierzejewski, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Hakem Aleksandar Stavrev yine oldukça ağır bir karar verdi.

10 kişi kalan ekibimiz, maçın kalan dakikalarında zaman zaman kalesinde net gol pozisyonları gördü. Trabzonspor 2-0 kaybettiği maçın rövaşında rakibi ile İstanbul'da 1-1 berabere kaldı ve Şampiyonlar Ligi'nden elendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89