• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 12 °C

Trabzonspor: 3 Gaziantepspor: 0

Trabzonspor: 3 Gaziantepspor: 0
Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor-Gaziantepspor maçı Trabzonspor'un 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, Gaziantepspor'u ilk yarıda attığı gollerle 3-0 yendi.

MAÇTAN DAKİKALAR...

23. dakikada Dany'nin kırmızı kart gördüğü pozisyonda kazandığı penaltı atışını Burak ile değerlendirerek öne geçmeyi başaran bordo-mavililer, daha sonra 10 kişi kalan rakibi karşısında Pawel Brozek ve yine Burak'ın kaydettiği gollerle soyunma odasına 3-0 gibi bir sonuçla önde gitmeyi başardı.

10. dakikada Pawel Brozek'in ara pasında, ceza alanında topla buluşan Burak'ın pasında Umut meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Ancak karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, yardımcısının bayrağına uyarak Burak'ın ofsayt pozisyonda olduğu gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

22. dakikada ani gelişen Trabzonspor atağında Jaja'nın pasında ceza alanına girerek kaleci Karcemarskas ile karşı karşıya kalan Burak, Dany'in müdahalesiyle yerde kalınca karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır bu futbolcuya kırmızı kart göstererek penaltı kararı verdi.

23. dakikada Burak'ın kullandığı penaltı atışında kaleci Karcemarskas sağ tarafına giden topu yatarak çeldi. Ancak pozisyonu takip eden Burak, tekrar topla buluşarak meşin yuvarlağı bu kez yerdeki Karcemarskas'ın solundan filelerle buluşturdu: 1-0

32. dakikada Pawel Brozek'in pasında, soldan ceza alanına giren Jaja'nın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sol ayağının dışıyla yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

36. dakikada Egemen'in soldan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Pawel Brozek'in kafa vuruşunda, top kaleci Karcemarskas'ın solundan filelere gitti: 2-0

40. dakikada Wagner'in sağdan ceza alanına ortasında, Glowacki'nin ters kafa vuruşunda kaleci Tolga Zengin, topu kornere çeldi.

42. dakikada Serkan'ın soldan ortasında, savunmanın uzaklaştıramadığı top ile arka direkte buluşan Umut'un şutunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

43. dakikada Jaja'nın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Karcemarskas, sol tarafına doğru gelen topu çeldi.

44. dakikada Selçuk'un ara pasında topla ceza alanına giren Burak, kaleci Karcemarskas'ı geçerek topu filelere gönderdi: 3-0

57. dakikada Selçuk'un sağdan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanında iyi yükselen Giray'ın kafa vuruşunda, top kaleci Karcemarskas'da kaldı.

59. dakikada yine benzer şekilde Selçuk'un sağdan korner atışında, ceza alanı içindeki Giray'in kafa şutunda, kaleci Karcemarskas, üzerine doğru gelen topu kontrol etti.

64. dakikada sağdan ceza alanına giren Serkan'ın çapraz pozisyondaki şutunda kaleci Karcemarskas, topu kornere çeldi.

67. dakikada Cenk'in pasında, ceza alanında içindeki Olcan'ın yerden vuruşunda, kaleci Tolga sol köşesine doğru giden topu yatarak kornere gönderdi.

68. dakikada Ivan De Souza'nın pasında, ceza alanı sağ çaprazındaki Ismail Sosa'nın şutunda, top yandan auta gitti.

70. dakikada Alanzinho'nun pasında ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Umut'un vuruşunda, kaleci Karcemarskas'dan dönen topu Pawel Brozek'den önce araya giren savunma uzaklaştırdı.

77. dakikada Selçuk'un derinleme pasında, sağdan ceza alanına giren Burak'ın kaleci Karcemarskas ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki plase vuruşunda, top direğin dibinden auta gitti.

78. dakikada Selçuk'un pasında, ceza alanı dışından Burak'ın şutunda, kaleci Karcemarskas meşin yuvarlağı çeldi. Daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

80. dakikada Cenk'in kullandığı serbest atışta, kaleci Tolga Zengin sağ köşesine doğru gelen topu çelmeyi başardı.

83. dakikada sağ kanattan ilerleyen Burak'ın ceza alanına gönderdiği topa kaleci Karcemarskas'ın da öne çıktığı pozisyonda savunmadaki Yalçın'ın ters vuruşunda, kaleye doğru yönelen meşin yuvarlak direğin dibinden kornere çıktı.

Karşılaşma bordo-mavili takımın 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Trabzonspor: Tolga, Serkan, Giray, Glowacki, Egemen, Colman, Selçuk, Pawel Brozek, Burak, Jaja, Umut
Gaziantepspor: Karcemarskas, Emre, Murat, Ivan De Souza, Dany, Serdar, Ismael Sosa, Cenk, Wagner, Olcan, Hürriyet
Goller: Dk. 23 (penaltıdan) ve Dk. 44 Burak, Dk. 36 Pawel Brozek (Trabzonspor)
Kırmızı Kart: Dk. 22 Dany (Gaziantepspor)
Sarı Kart: Dk. 49 Glowacki (Trabzonspor)

MAÇTAN NOTLAR...

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Gaziantepspor'u konuk eden Trabzonspor'da, teknik direktör Şenol Güneş, forvette Polonyalı oyuncu Pawel Brozek ile Umut Bulut'u birlikte sahaya sürdü.

Devre arasında Polonya'nın Wisla Krakow takımından transfer edilen ve sadece ligin 25. haftasındaki Kasımpaşa maçında ilk 11'de görev alan Pawel Brozek, 5 hafta sonra Gaziantepspor maçıyla birlikte ikinci kez 11'de forma giyme şansı buldu.

Brezek'i ilk 11'de sahaya süren Güneş, geçen haftaki kadrodan Alanzinho'yu yedek kulübesinde oturttu.

BROZEK'İN YERİNE EGEMEN

Pawel Brozek'in ikiz kardeşi Piotr ise sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda yer almazken, bu oyuncunun yerine Güneş, sol bekte Hırvat oyuncu Cale'yi tercih etmeyerek Egemen'e görev verdi. Stoperde ise Glowacki ve Giray forma giydiler.

Sakatlığı nedeniyle en son ligin 27. haftasındaki Konyaspor maçında 18 kişilik maç kadrosuna alınan Engin Baytar ise 3 haftalık aradan sonra maç kadrosuna alındı.

TOLGA MASKEYLE

Trabzonspor'un geçen hafta deplasmanda Eskişehirspor ile yaptığı maçta burnu kırılan ve maçın ardından hemen ameliyat olan Tolga Zengin ise maske ile sahaya çıktı.

TrabzonCell Ayın Futbolcusu yarışmasında nisan ayının en iyi futbolcusu da seçilen Tolga Zengin, ödülünü karşılaşma öncesi kulüp başkanı Sadri Şener'den aldı.

TARAFTAR İLGİSİ

Geçen hafta Eskişehirspor ile 0-0 berabere kalmasının ardından averajla liderliği Fenerbahçe'ye kaptıran Trabzonspor'da, taraftarlar karşılaşmaya çok fazla ilgi göstermediler.

Özellikle maraton tribün kenarlarında büyük boşluklar yer alırken, 15 bini aşkın bordo-mavili taraftarlar takımını destekledi.

Trabzonspor'un kale arkası tribünündeki taraftarlar 'Günahların takım Fenerbahçe' yazılı büyük bir pankartı maç başlamadan önce açtılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89