• BIST 9672.32
  • Altın 2500.365
  • Dolar 32.5848
  • Euro 34.8412
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 7 °C

Trabzon liderliği Moskova'da bıraktı

Trabzon liderliği Moskova'da bıraktı
Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda İnter'i yıkan, Lille'den puan kapan Trabzonspor, Rusya'dan eli boş döndü.

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda İnter'i yıkan, Lille'den puan kapan Trabzonspor, Rusya'dan eli boş döndü. Dondurucu soğukta CSKA Moskova'ya konuk olan Bordo-Mavililer, rakibine 3-0 yenildi. Liderlik koltuğunu kaptıran Karadeniz temsilcisi özellikle cezalı forveti Burak Yılmaz'ı dün çok aradı. 

Şampiyonlar Ligi 3. maçında Rusya'ya lider giden Trabzonspor, CSKA Moskova'ya mağlup oldu: 0-3. Sakatlıklar ve cezalı oyuncular sebebiyle forvet hattında sıkıntı yaşayan Bordo-Mavililer, basit hatalarla gelen gollere engel olamayarak kuzeyden boynu bükük geri döndü. İlk 15 dakika boyunca her iki takım başa baş bir görüntü sergiledi. 6'da CSKA'nın tehlikeli silahı Love, 10'da Trabzonspor adına Giray gole yaklaşan isimler oldu. İnter ve Lille maçlarına göre Trabzonspor rakip kaleye daha fazla gider gibi göründü maçın ilk bölümlerinde. Bunlardan birinde önce Alanzinho sonra Halil çok yaklaştılar gole, lakin 'Fırtına' Moskova kalesini geçemedi.

20'den sonra Trabzon orta saha ve forvetleri, zor kapılan topları kolay kaptırmaya başladı. Müdafaanın pozisyon alamadan yakalanmasına neden olan bu toplar, yaklaşan tehlikenin habercileri gibiydi. Önce Tosiç ardından Doumbia ile kalemize gelen Rus ekibi, 29'da Vagner Love'ın bitirici pasında Doumbia ile golü buldu: 1-0. Bu dakikaya kadar uyumlu bir görüntü çizen Giray-Glowacki ikilisinin ilk hataları ile geriye düşen Karadeniz ekibi, golden sonra oyundan kopmadı. 34 ve 36. dakikalarda duran toplardan yapılan iki gol girişiminde son vuruşlar golü getirecek nitelikte olmadı. İkinci yarıya Alanzinho'nun yerine Brozek'i alarak başladı Trabzonspor. Lakin ilk pozisyon yine CSKA'dan geldi; Tosiç dışarı attı. 47'de Tolga, öyle bir gol kurtardı ki kendisini takip ettiği söylenen Real Madrid'e mesaj verdi sanki. 65'te Trabzon adına tıpkı ilk yarıda olduğu gibi iki köşe vuruşunda da gol gelmedi. Son 20 dakikaya girilirken her iki takımda da yorgunluk belirtileri ortaya çıktı. Top kayıpları ve taktik faullerle oyunda tempo iyice düştü. Ancak böyle zamanlarda etkili hücumcuları olan CSKA gibi takıma karşı 76'da Trabzonspor adeta gole davetiye çıkardı. Yine Love kaçtı ve arka direkte bomboş kalan Cauna, buluştuğu topu gol yaparak takımını 2-0 öne geçirdi. 87'de bu kez basit hata yapma hakkını Colman kullandı ve Doumbia skoru tayin etti: 3-0.

Cesar kurtardı, İnter liderliğe yükseldi

Temsilcimiz Trabzonspor'un bulunduğu Şampiyonlar Ligi B Grubu mücadelesinde İnter, deplasmanda Lille'i Pazzini'nin attığı golle 1-0 mağlup etti. 21. dakikada ceza sahasına açılan ortada topa klas bir vuruş yapan Pazzini, takımını 1-0 öne geçiren isim oldu. İkinci yarıda oyunu tek kaleye çeviren Lille, İnter kalecisi Julio Cesar'ı geçmeyi bir türlü başaramayınca evinde yenilmekten kurtulamadı. B Grubu'ndaki ilk maçını Trabzonspor'a kaybeden, sonrasında CSKA'yı deplasmanda 3-2 deviren İnter, son sıradaki Lille'i de mağlup ederek 6 puanla liderliğe yükseldi.

Güneş: Kaybetmeyi hak etmedik

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, CSKA Moskova karşısında iyi oynadıklarını ve kaybetmeyi hak etmediklerini söyledi. Uğradıkları mağlubiyetle ilk iki haftadaki avantajlarını kaybettiklerini vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, "Diğer iki maça oranla belki de kazanmaya en yakın oyunumuzu oynadık; ama 29. dakikadaki golü yememiz ve ikinci yarının başında bocalamamız, hücumdaki pozisyonları değerlendiremememiz bu sonuca yol açtı. 2'nci golden sonra rakip avantaj yakaladı." ifadelerini kullandı. Öte yandan Rusya temsilcisinin tribünlerinde Fenerbahçeli taraftarlar vardı. Bordo-Mavililerin 3-0 kaybettiği mücadelede CSKA Moskova tribünlerinde yer alan Sarı-Lacivertlilerin, Rus ekibinin atkılarını takması ve 90 dakika boyunca CSKA Moskova lehine tezahürat yapmaları dikkatlerden kaçmadı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89