• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Tıp fakültesi öğrencilerine maaş!

Tıp fakültesi öğrencilerine maaş!
GATA dahil, tıp fakültelerinin son sınıfında okuyan öğrenciler, intörn eğitimi döneminde öğretim üyesi rehberliğinde yaptıkları uygulama çalışmaları karşılığında aylık ücret alacak.

GATA dahil, tıp fakültelerinin son sınıfında okuyan öğrenciler, intörn eğitimi döneminde öğretim üyesi rehberliğinde yaptıkları uygulama çalışmaları karşılığında aylık ücret alacak.  

Yapıların, özürlülerin erişebilirliğine uygun hale getirilmesine yönelik tanınan süreye 2 yıl daha eklendi. Bu süre içinde yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere, 25 bin liraya kadar idari para cezası kesilecek.

TBMM Genel Kurulu'nda, bazı kanun ve KHK'larda değişiklik yapan kanun teklifinin görüşmeleri sürüyor.

 Kamu kurum ve kuruluşlarına ait resmi yapılar, yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor, sosyal ve kültürel alanlar, gerçek ve tüzel kişilerce yapılar, umuma açık hizmet veren her türlü yapıların, özürlülerin erişilebilirliğine uygun hale getirilmesi için kanunla tanınan 7 yıllık süreyi, 8 yıla çıkaran maddeye, önergeyle yeni fıkralar eklendi.

 Buna göre, denetim sonucunda belediye, kamu kurum ve kuruluşları, umuma açık hizmet veren yapı ve açık alanların malikleri ile toplu taşıma araçlarının sahiplerine, eksiklikleri tamamlamaları için 2 yıl daha ek süre verilebilecek.

 Umuma açık hizmet veren her tülü yapılar ve açık alanlar ile toplu taşıma araçlarının sahibi olan gerçek ve özel hukuk tüzel kişiler, verilen sürenin sonunda yükümlülüklerini yerine getirmezse, her bir tespit için bin liradan 5 bin liraya kadar idari para cezasına çarptırılacak. Belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşlarına ise eksikliklerini tamamlamamaları halinde her bir tespit için 5 bin liradan 25 bin liraya kadar idari para cezası kesilecek.

 Genel bütçeye gelir kaydedilen ceza tutarları dikkate alınarak, erişilebilirlik konusunda projelerde kullanılmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine ödenek öngörülecek.

 Tıp fakültesi son sınıf öğrencilerine aylık

 Eklenen bir başka maddeyle, tıp fakültesi son sınıf öğrencilerine aylık ücret ödenmesi sağlandı.

 AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerinin ortak imzasının olduğu önergeyle, GATA dahil, tıp fakültelerinin son sınıfında okuyan öğrenciler, intörn eğitimi döneminde öğretim üyesi rehberliğinde yaptıkları uygulama çalışmaları karşılığında aylık ücret alacak.

 4,350 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutardaki aylık ücret, 12 ay boyunca ödenecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89