• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

TFF'den Ersun Yanal'a görev

TFF'den Ersun Yanal'a görev
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ersun Yanal'ın Futbol Genel Direktörlüğü görevine getirildiğini açıkladı.

Futbol Federasyonu yeniden yapılanma çerçevesinde yeni isimleri göreve getirdi.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye Futbol Federasyonu'nun tüm milli takımlar ve Futbol Geliştirme Merkezi'ni içeren yeniden yapılandırma çalışmaları tamamlandı.

A Milli Takım'ın dışında kalan tüm milli takımlar, Futbol Geliştirme Merkezi, bölge antrenörleri ile yurtdışı bölümü TFF Futbol Genel Direktörlüğü'ne bağlandı.

Futbol Genel Direktörü olarak Ersun Yanal'ın görev alacağı yeniden yapılanmada Yanal, 4 yıl boyunca, Ümit ve Genç Milli Takımların sorumluluğunu ve A Milli Takımla koordinasyonunu gerçekleştirecek. Ersun Yanal, bu sorumluluğunun yanı sıra, görevi süresince TFF Futbol Geliştirme Merkezi bünyesinde hizmet veren "HiF (Herkes için Futbol), Eğitim Müdürlüğü, Elit Futbol Gelişimi ile futbolun diğer alt markalarından ve bölge antrenörlerinden oluşan yapının sevk ve idaresini de üstlendi.

Ersun Yanal ayrıca Türk Futbolu'nu geliştirmeye yönelik stratejileri belirlemekle görevli TFF antrenörlerinin koordinasyonundan da sorumlu olacak.

1995 yılında teknik adamlığa başlayan Ersun Yanal; Denizlispor, MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor ve Trabzonspor'un yanı sıra Nisan 2004- Haziran 2005 döneminde de A Milli Takım teknik direktörlüğü görevinde bulundu."

Ümit Milliler'in yeni hocası Raşit Çetiner

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ümit Milli Takımı Teknik Direktörlüğüne Raşit Çetiner’i getirdi.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, yeni yapılanma çerçevesinde TFF Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal’ın sorumluluğunda, Ümit Milli Takım ve alt yaş gruplarındaki diğer milli takımlarda görev alacak teknik direktör ve antrenörler belli oldu.

Ümit Milli Takımı teknik direktörlüğüne Raşit Çetiner getirilirken, Kemal Özdeş ise 19 Yaş Altı Milli Takım teknik direktörlüğü ile Çetiner’in yardımcılığını üstlenecek. Ümit Milli Takımın kaleci antrenörü de Murat Aydın olurken, Altay Dağdelen ise 19 Yaş Altı Milli Takımı kaleci antrenörlüğü görevini yapacak.

Bu arada, 17 Yaş Altı Milli Takım teknik direktörlüğünü yürütecek olan Abdullah Ercan’ın yardımcılığına getirilen Tahir Karapınar’ın, aynı zamanda 19 Yaş Altı Milli Takım antrenörlük görevinde de bulunacağı, 17 Yaş Altı Milli Takımı kaleci antrenörlüğünü ise Hasan Okan Gültang’ın yapacağı bildirildi. Bu teknik ekibin, 16 Yaş Altı ve 15 Yaş Altı milli oyunculardan da sorumlu olacağı kaydedildi.

Öte yandan, Recep Karatepe ile Volkan Kazak da tüm genç milli takımlardan sorumlu analiz ve performans antrenörü olarak görev alacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89