• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Berlin 3 °C

Taraftar 'İstifa' dedi Demirören çıldırdı!

Taraftar 'İstifa' dedi Demirören çıldırdı!
Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, grup maçlarına Manchester United gibi bir devle başlamanın talihsizliğini yaşadı.

Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, grup maçlarına Manchester United gibi bir devle başlamanın talihsizliğini yaşadı. Ancak İngiliz ekibin gücü, bu olumsuz durumu ilk üç maçta Siyah-Beyazlıları etkilemedi.

Beşiktaş'ın Wolfsburg deplasmanından çıkardığı bir puan kalan üç maç öncesi çok önemliydi. İnönü'de alınacak bir galibiyet Alman ekibi ile puanları eşitleyecek, ikili averajda da öne geçirecekti. Teknik Direktör Mustafa Denizli'yi zora sokan, Nihat ve Ernst gibi iki kilit oyuncunun olmamasıydı. Alman ekibin tüm oyun kurgusu Misimoviç-Dzeko ikilisi üzerinden yürütülüyordu. Zaten Boşnak oyunculardan Misimoviç 14'te yaklaşık 30 metreden golünü attı. İleride basan ve Beşiktaş'a oyun kurdurmayan Wolfsburg ilk yarı itibarıyla istediğini aldı.

Bobo'nun ileride tek başına çırpınışına orta saha ve kenarlardan destek gelmeyince Beşiktaş pozisyona girmekte zorlandı. Siyah-Beyazlılardaki temel sorun, doğru pas tercihindeydi. Ayağına topu alan final pasını yapmak yerine bocalayıp yanlış tercih yapması, Kartal'ın temposunu da düşürdü. Tello'nun oyuna dahil olması, bu sıkıntıyı çözmeye yetmedi. 80'de Christian Gentner'in golü bir üst tur için ümitleri bitirdi. Puanını 7'ye çıkartan Wolfsburg, Beşiktaş'ı devre dışı bıraktı. Beşiktaş'ın yediği 2. gole kadar takımını destekleyen tribünler Başkan Yıldırım Demirören aleyhine bağırmaya başladı. Dzeko'nun golü skoru 3-0'a getirirken Demirören'in tepkilere cevap vermesi olayların dozajını artırdı. Demirören'i Federasyon Başkanı Mahmut Özgener sakinleştirirken son sözü yine tribünler söyledi: "Yeter artık Demirören."

Taraftarla Demirören arasında gerilim

pBeşiktaş'ın, Wolfsburg'a 3-0 yenilerek gruptan çıkma şansını yitirmesi, Siyah-Beyazlı taraftarlarla kulüp başkanı Yıldırım Demirören'i bir kez daha karşı karşıya getirdi. Tribünlerin, Alman takımının 80. dakikada gelen ikinci golünün ardından kendisine yönelik protestosuna başkan Demirören sert tepki gösterince, İnönü'de gergin anlar yaşandı. Taraftarlar 'Yeter Yıldırım Demirören' diye bağırınca protokol tribünündeki Demirören, birden ayağa kalkarak, kapalı tribündeki protestolara tepki gösterdi. Öfkelendiği gözlenen Demirören'i, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetici arkadaşları yatıştırmaya çalıştı. Başkanın bu beklenmedik tepkisi üzerine tribündeki gerilim daha da artarken, taraftarlar, Demirören'e hakaret içeren söylemlerde bulundu. 'Defol git başkan', 'Başkan olsana, başkan olsana, Fenerbahçe'ye başkan olsana', 'Kadıköy'e maça gitsene' diye bağıran taraftarlar, Mustafa Denizli'yi istifaya çağırıp futbolcuları da protesto etti.

Wolfsburg'u küçük gören Denizli, farklı mağlubiyete şaşırdı

Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki 4. maçında Alman temsilcisi Wolfsburg'a 3-0 yenilen Beşiktaş, gruptan çıkma şansını yitirdi. Yeni hedefini UEFA Avrupa Ligi olarak belirleyen Siyah-Beyazlılarda Teknik Direktör Mustafa Denizli ise kariyerinde Devler Ligi'ndeki galibiyet özlemini yine dindiremedi. Fenerbahçe'de görev yaptığı 2001-02 'de Şampiyonlar Ligi'nde puan dahi alamayan, Beşiktaş'ın başında çıktığı dört maçta ise sadece bir puan kazanan Denizli, Şampiyonlar Lig'ndeki toplam 10 sınavında üç puanı bir arada göremedi. Wolfsburg için önceki günkü basın toplantısında, "Büyük takım değil." yakıştırmasını yapan Mustafa Denizli, "Futbol, sahada ortaya koymak istediklerini yaptığınız zaman başarılı, gerçekleştiremediğinde başarısız olduğunuz bir oyun. Bugün iyi değildik. Gerçekten düşündüğümüzün çok üzerinde bir skorla karşılaştık. Beşiktaş takımının imkanları ölçüsünde istediklerimizi yapmaya çalıştık, ama olmadı." dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89