• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 3 °C

Tanju Çolak'ın En Büyük Pişmanlığı

Tanju Çolak'ın En Büyük Pişmanlığı
Efsane futbolcu Tanju Çolak, Çorlu'da öğrencilerle buluştu. İmza dağıtan ünlü futbolcu, öğrencilerin soruları üzerine, "240 golü lunaparkta atmadım" dedi.

Türk futbolunun efsane ismi Tanju Çolak, önemli açıklamalarda bulundu...

Öğrencilerin yoğun ilgisi karşısında mutlu olduğunu ifade eden ve kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Tanju Çolak, unutamadığı maçın Neuchatel Xamax maçı olduğunu söyledi. Samsunspor forması ile Lüleburgazspor'a attığı golü "en güzel gol olarak" niteleyen Çolak, "Neuchatel Xamax ve Doğu Almanya maçlarını unutamıyorum. Neuchatel Xamax maçında attığım gol anlamlı olduğu için en güzel gollerimden birisi ama onun dışında Lüleburgazspor'a Samsunspor forması ile bir gol attım en güzel golü o gol. Onun dışında Sakarayaspor'a röveşata ile Karşıyaka'ya da yarım vole ile attığım goller güzel goller" şeklinde konuştu.

"En sevdiğim işi yapmak beni dünya çapında bir yıldız yaptı" diyen Çolak, okulda matematik ve kimya derslerinde başarılı olduğunu söyledi. Matematik ya da kimya öğretmeni olabilecekken futbolu tercih ettiğini belirten Çolak, "Futbolu çok seviyordum ve çok başarılı oldum. Bu işi çok sevmem ve çok ama çok çalışmadan dolayı Tanju Çolak başarılı oldu. Yağmur, kar, çamur hiç fark etmedi sürekli çalıştım. Beyinle ayak arasındaki iletişimi çok çabuk kurup biraz daha önce hareket edebiliyorum. Çok çabuk değilim ama beyin - ayak iletişimi bakımından çok süratliyim. Tayming (zamanlama) anlamında da benim üzerime yok, en iyisi benim. Bu konuda megalomanım ama en iyisi benim. Attığım goller ortada 240 tane gol attım. Bu golleri lunaparkta atmadım, o yüzden biraz farklıyım" diye konuştu. Yabancı futbolcularla nasıl iletişim kurduklarını soran öğrencilere ise Çolak; "İngilizce konuşmadık çünkü güzel eğitimler almadık. Memur babanın çocuğuyum. Memur maaşıyla 3 çocuk okutmak kolay değil. Ailem beni ve kardeşimi Almancaya gönderdi. Almanca öğreneyim, Almanya'ya gideyim kısa yoldan para kazanayım diye. 75 - 76'da herkes Almanya'ya gidiyordu. GS veya FB'de yabancılarla tercümanlar aracılığı ile anlaştık. Ama futbolun dili yok dili aynı ortak" diye yanıt verdi.

Tanju Çolak, bir soru üzerine Emre Belözoğlu, Arda ve İbrahim Toraman ile yabancı futbolculardan Keita, Baros, Alex ve Delgado'nun iyi futbolcu olduklarını söyledi. Çolak, "Galatasaray'da kalmak için çok mücadele ettim, keşke GS'de kalsam daha iyi olurdu ama Fenerbahçe'de de olmaktan büyük mutluluk duydum" şeklinde konuştu. Çolak, öğrencilerin sorularının ardından bol bol imza dağıttı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89