• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 14 °C

Takımların kaç yabancı hakkı var

Takımların kaç yabancı hakkı var
Futbolda alınan 6+2+2 (yani 10 futbolcu) kararının ardından yabancı futbolcu sayısı tartışmaları yeniden alevlenirken, gözler Turkcell Süper Lig ekiplerine çevrildi.

Türk futbolunda alınan 6+2+2 (yani 10 futbolcu) kararının ardından yabancı futbolcu sayısı tartışmaları yeniden alevlenirken, gözler Turkcell Süper Lig ekiplerine çevrildi.Haberi Paylaş : Google Yahoo Facebook Digg Del.icio.us Reddit

Hangi takımın kaç yabancı hakkı var? Türk futbolunda alınan 6+2+2 (yani 10 futbolcu) kararının ardından yabancı futbolcu sayısı tartışmaları yeniden alevlenirken, gözler Turkcell Süper Lig ekiplerine çevrildi.

2010-11 sezonunda Turkcell Süper Lig'de mücadele edecek 18 takım, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı bu kararla dış transferde çok daha fazla mesai harcayacak gibi gözüküyor.

Zira, gelecek sezon Turkcell Süper Lig'de mücadele edecek 17 takımın (Beşiktaş hariç) yabancı kontenjanında boşluk bulunuyor.

5 Büyüklerde durum nasıl!...

Geçtiğimiz sezon tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde eden ve 5. büyük olarak adını Türk futboluna yazdıran Bursaspor'un, bu karar sonrası kadrosuna 8 yabancı futbolcu katabilme şansı doğdu.

İki futbolcuyla sözleşmesi devam eden Yeşil-beyazlılar, Dimitar Ivankov, Leonardo Iglesias ve Krita gibi sözleşmesi biten futbolcularla yeni anlaşma yapmazsa 5 büyükler arasında kadrosuna en fazla yabancı futbolcu katabilecek takım olarak gözüküyor.

Daniel Güiza ve Deivid de Souza gibi isimlerin gönderileceği iddia edilen Fenerbahçe'de ise 2010-11 sezonu öncesi 7 yabancı futbolcunun sözleşmesi bulunuyor.

Şu anki mevcut kadrosuna 3 yabancı futbolcu daha katabilme şansı bulunan Sarı-lacivertliler, kadrosundaki yabancıları gönderip bu kontenjanını daha da arttırabilir...

Geçtiğimiz sezonu üçüncü sırada bitiren ve yeni sezon için kollarını erken sıvayan Galatasaray ise 2010-11 sezonu öncesi kadrosuna 6 yabancı futbolcu ekleyebilir.

Sarı-kırmızılılar'ın mevcut kadroda 4 yabancı futbolcu ile sözleşmesi bulunuyor. Bu arada, sözleşmesi devam eden isimlerden kaleci Leo Franco'yla yola devam edilmeyeceği daha önce yönetim tarafından açıklanmıştı.

Turkcell Süper Lig'de yabancı kontenjanı arttırılmasına rağmen bu kontenjanı şu an için dolu olan tek takım Beşiktaş...

11 yabancı futbolcuyla sözleşmesi bulunan Siyah-beyazlılar'ın yeni sezon öncesi dış transfer yapabilmesi için kadrosundaki futbolculardan bazılarıyla yollarını ayırması gerekiyor.

Geçtiğimiz sezonu 5. sırada bitiren Trabzonspor ise yeni sezon öncesi 4 yabancı futbolcuyu daha kadrosuna katabilir. Bordo-mavili ekibin şu anki mevcut kadrosunda 6 yabancı futbolcuyla sözleşmesi devam ediyor.

İşte 2010-11 sezonunda Turkcell Süper Lig'de mücadele edecek takımların yabancı futbolcu raporu:

Antalyaspor: 8 yabancı futbolcu alabilir... Sözleşmesi devam edenler: (Pini Felix Balili, Serge Djiehoua)

Beşiktaş: Siyah-beyazlı ekibin 11 yabancı futbolcuyla sözleşmesi bulunuyor... Sözleşmesi devam edenler: (Bobo, Fabian Ernst, Filip Holosko, Matteo Ferrari, Michael Fink, Rodrigo Tello, Rodrigo Tabata, Tomas Sivok, Matias Delgado, Gordon Schildenfeld, Tomas Zapotocny)

Bursaspor: 8 yabancı futbolcu alabilir... Sözleşmesi devam edenler: (Ivan Ergic, Pablo Batalla)

İstanbul BB: 6 yabancı futbolcu alabilir... Sözleşmesi devam edenler: (Emmanuel Nsumbu, Herve Tum, Kanfory Sylla, Marcin Kus)

Eskişehirspor: 5 yabancı futbolcu alabilir... Sözleşmesi devam edenler: (Jaycee Okwunwanne, Luka Vucko, Safet Nadarevic, Stjepan Poljak, Vanja Ivesa)

Fenerbahçe: 3 yabancı futbolcu alabilir... Sözleşmesi devam edenler: (Alex de Souza, Andre Santos, Cristian Baroni, Daniel Güiza, Deivid de Souza, Diego Lugano, Fabio Bilica)

Galatasaray: 6 yabancı futbolcu alabilir... Sözleşmesi devam edenler: (Abdul Kader Keita, Elano Blumer, Lucas Neill, Milan Baros) (Leo Franco'nun da sözleşmesi devam ediyor, ancak yönetim bu futbolcuyla yola devam etmeyeceğini açıkladı.)

Gaziantepspor: 5 yabancı futbolcu alabilir... Sözleşmesi devam edenler: (Rodrigo Zurita, Ivan de Souza, Jorge de Souza, Julio Cesar da Silva, Zydrunas Karcemarskas)

Gençlerbirliği: 7 yabancı futbolcu alabilir... Sözleşmesi devam edenler: (Ivan Radeljic, Labinot Harbuzi, Patiyo Tambwe)

Kasımpaşa: 7 yabancı futbolcu alabilir... Sözleşmesi devam edenler: (Andre De Souza, Khristian Keller, Nourdin Boukhari)

Kayserispor: 8 yabancı futbolcu alabilir... Sözleşmesi devam edenler: (Cangele, Mohammad Shawky)

Manisaspor: 6 yabancı futbolcu alabilir... Sözleşmesi devam edenler: (Gabriel Limeira, Jacques Momha, Jashua Simpson, Oumar Kalabane)

MKE Ankaragücü: 7 yabancı futbolcu alabilir... Sözleşmesi devam edenler: (Geremi Nijitap, Marek Sapara, Robert Vittek)

Sivasspor: 5 yabancı futbolcu alabilir... Sözleşmesi devam edenler: (Agbetu, Bruno Zita, Sherril Aubey, Souleymane Keita, Yannick Kamanan)

Trabzonspor: 4 yabancı futbolcu alabilir... Sözleşmesi devam edenler: 'Alanzinho, Drago Gabriç, Hrvoje Cale, Gustavo Colman, İbrahima Yattara, Teofilo Gutierrez)

Karabükspor: 9 yabancı futbolcu alabilir... Sözleşmesi devam edenler: (Emmanuel Emenike)

Bucaspor: 10 yabancı futbolcu alabilir...

Konyaspor: 10 yabancı futbolcu alabilir... (Gazeteport)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89