• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Şükür sporun Ergenekon'unu anlattı!

Şükür sporun Ergenekon'unu anlattı!
Hakan Şükür, Bloomber HT'de Gülin Yıldırımkaya'ya olay yaratacak açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın ve Milli Takım'ın efsane oyuncusu Hakan Şükür, Bloomber HT'de Gülin Yıldırımkaya'ya olay yaratacak açıklamalarda bulundu.

 Futbolun Ergenekon’u var diyenler oldu biliyorsunuz. Ergenekon’da “Ak Parti’yi Fethullah Gülen’i bitirme planları” tartışılıyor, inkar edilen belgeler sonradan taraflar tarafından doğrulanıyor. Onun gibi bir Hakan Şükür’ü bitirme planı da var mı demek istiyorsunuz, istemeyenler vardı derken. Çünkü siz de inançlarınız üzerinden bir dönem çok sorgulandınız ve çok yıpratıldınız.

Ben şuna inanıyorum. Çok güzel yaklaştınız. Duygularıma tercüman oldunuz. Bir sürü bant kaydı dinliyoruz. Çok farklı şeyler dinliyoruz. Sporun Ergenekon’u dediniz ben bunun var olduğuna inanıyorum. Sportif anlamda söylüyorum bunu. Öteki yargının işi biz onlara bir şey diyemeyiz. Bunlarla da ilgili önemli doneler, önemli kayıtlar çıkabileceğini düşünüyorum. Kimin, nereden, ne şekilde uzaklaştırıldığı konusunda nelere maruz kaldığımızı öbür tarafta bunun hesabı mutlaka olacak ama öbür tarafa kalmadan da bu dünyada olabileceğini düşünmemiz gerekmektedir. Hareketlerimize dikkat etmemiz gerektiğini, hepimizin telefonları dinleniyor olabilir düzgün bir duruşunuz ve yaşam biçiminiz varsa o telefon dinlenmesi sizi rahatsız etmez, beni etmiyor. Ben mesela telefonda bütün şikayetlerimi, dertlerimi her şeyimi paylaştığım arkadaşlarım, eşim de dahil olmak üzere bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Bir şeylere dayandırmadan yaşamak benim için çok önemlidir ben öyle yaşadım. Mutlaka ki insanlara göre hata olarak görülen çok şeyim olmuştur. Ben bir insanım her şeyden önce. Hatalardan ders almasını da bildim. Ama geldiğim noktada önünüzdeki kağıtta yazan şeyleri yaşadım. Bu psikolojilerde iş yapmak çok zordur. Bunu ancak yaşayan bilir. Sorulan sorularda niye sorduğunuzu bilmezseniz buna çok olumlu bir cevap alamazsınız. İşin muhakemesini yapmak lazım. Ben bugün bir çok suçlanan insana hakikaten bunu gönülden söylüyorum onların da bir ailesi var, onlar da muhtemelen belki farkında olmadan bu işin içindeler varsa bir suç. Olaylara insani bakabilmeyi maalesef beceremiyoruz. Bu bizim medyamızın genel yapısıyla da doğru orantılı. Bana böyle bakılmadığı için ben de insanlara böyle bakmayacağım anlamına gelmez. Benim de elime bir güç geçse bana geçmişte böyle yapıldı gibi böyle söyleyen milletvekili oldu bu ne kadar yanlış bir düşünce biz de fişliyoruz dediler mesela. Böyle bir şey değil yani. Biz yanlış yapıldığını düşünüyorsak elimize geçirdiğimiz şeyde biz yanlış yapmamalıyız. Bu insani bir değerdir. Bunu böyle değerlendiremiyorsak da böyle önemli yerlerde olmayalım. Açıkçası ben sporun Ergenekon’u olduğunu düşünüyorum. Sadece bana değil bir çok değerli arkadaşımıza, futbolcuya, politikacıya belki birçok şey olmuştur.

Benim de telefonum dinleniyor, belki de takip ediliyorum 

Davayla beraber belki bazı şeyler de açığa çıkar dediniz. Orada Ergenekon davasından mı umutlusunuz?

Belki bizim bilmediğimiz başka yerlerde başka şeyler yaşanıyor. Başka mevzular var. Onları biz bilemeyiz. Haddimizin çok ötesinde şeyler. Kendimle ilgili bölümümde mutlak ve mutlak yaşadığım çok şey var. Birebir gözümle yaşadığım ama ispat edemeyeceğim. Benim gözümün içine baka baka söylendi bunlar. Ama çıkıp Taksim Meydanı’nda bağırsanız herkesin size deli diyeceği ortamlarda bunları söyleyemiyorsunuz. Salt işiniz çıkıp orada top oynamak. Sportif anlamda temsilinizi iyi yapmak ve sizi destekleyen milyonlar, artık kim varsa onlara mesleğinizin hakkını vererek cevap verebilmek. Bazen çok konuştu dediler ama bana sorulmayan hiç bir şeyi söylemedim ki. Medya bana sordu ben de cevap verdim. Vermesem kaçıyor diyorlar verseniz ama samimi olmak içinizdekini dışarıya söylemek bu ülkede çok zor olduğu için ben o zoru seçtim ve başta ne dediysem bugün de aynısını söyleyebiliyorum. Dikkat edin geçmişte neler söylemişler karşılaştırsınlar bugün söyledikleriyle çok büyük farklılıklar taşıyor. Ben yüzde 99 diyeyim ilk gün hangi röportajı yaptıysam aynı şekilde devam ediyor. Ailem belli, yapım belli her gün belki telefonlarım dinleniyor, takip ediliyorum bilmiyorum. Yaşadığım birçok şey var. Bu manada baktığımda ben tabir biraz ağır olacak ama birçok insanın tükürdüklerini yalattım ve başarılı oldum. Burada da çok üzüldüm, çok acı çektim iki katlı evim üst kata çıktım ağladım çocuklarım görmesin aman onlar etkilenmesin dedim. Bir de yaşam idare ediyorsunuz sadece top oynamıyorsunuz. Arkadaşlarınız var çevreniz farklı etkileniyor. Sizi sevenler var. Onları anlayabilmek bu nasıl bir insan demekle olmuyor, yaşayarak oluyor. Ben yaşadım. Yaşadıklarımdan hiç pişmanlık duymadım ve kimseden de şüphe etmedim. Çünkü ben ne yapmak istediğimi biliyorum. İşimde profesyonel oldum ve bugün geldiğim noktadayım.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89