• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 2 °C

Sudan timsah çıktı, Bursa İnönü'de kazandı

Sudan timsah çıktı, Bursa İnönü'de kazandı
İstanbul'u esir alan yağmur İnönü'de de etkiliydi. Futbolun önündeydi. İki takım oyuncularına ne top sürme ne pas verme imkanı verdi.

İnönü'de Bursaspor taraftarı yoktu. İl güvenlik kurulu kendince sebeplerle konuk takımın taraftarına sıcak bakmamıştı. Futbolun keyif veren bir yönü baltalanmıştı. Beşiktaş ve Bursa'nın zirvede iddialı oluşu futbol adına beklentileri yüksek tutmuştu. Ancak İstanbul'u esir alan yağmur İnönü'de de etkiliydi. Futbolun önündeydi. İki takım oyuncularına ne top sürme ne pas verme imkanı verdi.

Suyun birikmesi topun iki takıma da sürprizler sunmanın kapısını açtı. Topun yeşil çimde kat edişi havadan olunca oyunda ikili didişmeler haline geliverdi. İlk 45 dakika boyunca kaleciler Rüştü ve İvankov ciddi manada topla irtibat kuramadılar. Yeşil-Beyazlıların orta alan oyuncuları Hüseyin ve Bekir'in direnci daha iyiydi. Sercan ve Volkan'ın da ileride baskı kurması konuk ekibe golü getirdi. 20'de Volkan'ın ortasını arka direkte iyi tamamlayan Ozan skoru 1-0 yaptı. Beşiktaş'ta Nihat'ın etkisizliği Tello'nun orta alana yardım etmeyişi Yeşil-Beyazlıların işini kolaylaştırdı. Hele Sercan'ın 36'da 50 metre sürerek atamadığı gol Kartal'ın saha içi oyun disiplininden ne kadar uzaklaştığının kanıtıydı. Rüştü ile Mustafa Denizli'nin oyundan çıkma tartışması da kontrolsüzlüğün tuzu biberiydi. İkinci yarıya etkisiz Nihat'ı kenara alıp Nobre ile başlayan Mustafa Denizli'nin bu hamlesine karşın Ertuğrul Sağlam'ın tercihi Bursa'nın ısıran ismi Volkan Şen'i çıkarmaktı. 47'de Sercan öyle bir gol kaçırdı ki maçın gidişatını da değiştirdi. Üç kişiyi geçen genç golcü topu filelere göndermek yerine auta attı.

Bu dakikadan sonra yağmurun durmasıyla topa daha çok hakim olan Kara Kartal 58'de Nobre'nin kafa şutuyla skora denge getirdi. Taraftarın da desteğiyle baskıyı artıran Beşiktaş'ta 65'te İbrahim Toraman'ın kendisini atmasıyla kazanılan penaltı atışını Bobo gole çevirdi. 2-1. 85'te Ömer'in indirdiği topa Ergiç düzgün bir vuruş yapınca skora bir kez daha denge geldi. 2-2. Ancak konuk ekip Bursa'nın bir sürprizi vardı. Ozan'ın ortasına Zapotocny kafayı vurarak bir kez daha Bursa'yı öne geçirdi: 2-3.

Zapotocny forması İnönü tribünlerini böldü

Beşiktaş'ın Bursaspor'a kiraladığı Tomas Zapotocny, maç bitiminde formasını çıkararak, numaralı tribündeki Beşiktaşlı bir bayan taraftara verdi. Bu durumu protesto eden Siyah-Beyazlı taraftarlar, formayı alan kişiye tepki gösterdi ve formayı atmasını istedi. Kriz, güvenliğin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Zapo, tribünleri alkışlayarak soyunma odasına giderken, kimilerinden alkış, büyük kısmından tepki aldı.

Mustafa Denizli'ye göre asıl suçlu kötü zemin!

Beşiktaş'ın hocası Mustafa Denizli, tahminlerinin 4-5 puan gerisinde olduklarını söyledi. Maçın yağışın hızlandığı bir anda başladığını belirten Denizli, "Eğer bunu önce görseydik kadroyu değiştirirdim." dedi. Ferrari çıkınca hava toplarında Toraman ve Sivok'a kaldıklarına dikkati çeken Denizli, "Uzun boylu rakip oyuncular bizi zorda bıraktı." şeklinde konuştu.

Mert Nobre'den 286 günlük suskunluğa son

Beşiktaş formasıyla son golünü 7 Mart 2009'da Ankara'daki deplasmanda Hacettepe ile oynanan ve 3-2 kazanılan maçta atan Nobre, tam 286 gün sonra gol sevinci yaşadı. Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Mert adını a lan Nobre, 7 yıllık Türkiye serüveninde dün 94. golüne ulaştı. Taraftarlar, son haftalarda eleştirilen futbolcuları Nihat Kahveci'yi maç öncesi tribünlere çağırıp 'Nihat gol gol' diye tempo tuttu.

Sağlam: Üç transferle şampiyon olabiliriz

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Futbolcularımızın kazanmaya olan inançları, maçın lehimize dönmesini sağladı. 3 puanla ayrılıp, 1 gün dahi olsa ligin zirvesinde yer almak bizi mutlu ediyor ve geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor." dedi. Sağlam, zirve mücadelesini sürdürebilmek için devre arasında çok kaliteli 3 transfer yapmaları gerektiğini söyledi.

9321

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89